Najdi forum

Priloga Ona

Danes je v prilogi Novic odgovor dr.Antoliča bolnici s fibromialgijo, pa me zanima, kaj menite o tem? Zanimivo, da je omenil celo Društvo za FM, ne pa knjige dr. Popoviča, kar me ne čudi. Zelo pa poudarja psihološke dejavnike.
Nevem, ali je bila na predavanju o sindromu prepustnega črevesja omenjena kaka literatura, s katero si lahko pomagamo pri prehrani, pa sem jaz preslišala? Če je tako, lepo prosim za naslov.
Pozdrav vsem.Marta.

Marta, dr. Sentočnikova je priporočala knjigo: ZDRAVJE IZ BOŽJE LEKARNE (avtorja žal ne poznam).

Omenjenega članka v Oni še nisem prebrala, ko ga utegnem, ti sporočim svoje mnenje.

Lep prvi marec ti želim!

Veronika

Avtor je pa Marija Treben.
LP Breda

Avtor knjige je Marija Treben, knjigo sem pred leti videla v knjigarnah, bil je ponatis. Sama sem jo brala pred 13 leti in se mi je zdela zelo uporabna.
Veliko sreče pri iskanju.
Breda

Slišala sem, da pomaga kokosovo olje. Če greste na internet in vtipkate “coconut treatment” boste kaj izvedeli. Sama sem ga kupila v Maksimarketu v zeliščni prodajalni, sedaj čakam pa še na preblisk, da ga spravim po grlu navzdol. Baje je dobro, če ga na kruh namažeš in malo posoliš. Ker je olje v trdem stanju, smešno, ne, ga je potrebno najprej raztopiti. Je pa uporabno tudi kot krema, v kozmetiki. Stopi se pa že na radiatorju, ali na roki.

Morda ve kdo kaj več o tem, ali pa je pripravljen kaj prevesti.

Lep pozdrav Breda

Hvala vama.Saj zato si nisem zapisala, ker to knjigo imam doma.Toda, kaj mi pomaga, če pa sem pozabila?!
V pričakovanju pomladi in manj bolečin pozdrav vsem.Marta.

Še nekaj o kokosovem olju:

Lavrinska kislina (ki jo vsebuje kokosovo olje) je nujna za dobro zdravje, trdi dr. Mary Enig, DSc, strokovnjak za prehrano in biokemik, ki je hkrati ena od vodilnih avtoritet na področju proučevanja maščob in olj. Kot pravi, “Lavrinska kislina predstavlja približno 50% maščobnih kislin, ki jih vsebuje kokosovo olje. Lavrinska kislina je maščobna kislina s srednje dolgimi verigami, ki ima še to dodatno prednost, da se v človeškem in živalskem organizmu pretvori v monolavrin. Monolavrin pa je protivirusni, protibakterijski in protiglivični (protiparazitski) monoglicerid, ki ga človeško ali živalsko telo rabi, da lahko uniči viruse, ki imajo lipidno ovojnico, kot so HIV, herpes, citomegalovirus, virus influence, različne patogene bakterije vklj. Z listerio monocitogenes in helikobakter pilori, ter mikroorganizme, kot so giardia lamblia. Nekatere raziskave so potrdile tudi nekatere protimikrobne učinke proste lavrinske kisline.”

Pa še nekaj z interneta:

I too have had very painful Fibromyalgia for the past 15 years or so. I have been using the Virgin Coconut Oil now for two months and have no pain at all, no Pain!!!! And a lot more energy. And my skin has never looked so good. For me I call it my Miracle VCO. So glad it’s working for you too. Danne (Coconut Diet Forums)

I had this chronic fatigue problem for the last 2 years or so. I tried taking a lot of medication, but nothing really helped! Finally I started taking 3 tbsp Coconut oil a day and praise God I felt my energy level renewed & refreshed within a week! Now it’s more than a month and I don’t feel tired and run down anymore, as I take 3 tbsp of Coconut oil a day, and no other medication of any sort. I thank God for this wonder working oil. Now I tell everyone I meet about the positive effects of Coconut oil to our body and ask them to visit this site! …I’m sure Coconut oil will help you too!
God Bless you, Juliyana (Coconut Diet Forums)

I CAN say that coconut oil really truly helps with my pain with my fibromyalgia and thyroid problems and gives me more energy. I feel so much better!! Amy (Coconut Diet Forums)

Kaj pa vi mislite??

Breda, poročajte nam, kako bo uspešno!
Dobro izkušnjo vam želim in se še beremo. LP!

Veronika

1. marca sem začela jesti kokosovo olje. Zdi se mi, da je je brez okusa, morda ima okus po vosku. Ker je v trdem stanju, sem ga zmešala kar z Viki kremo, pa gre po grlu navzdol. Bomo videli, kaj bo.
LP Breda

Prebrala sem si setavek v Oni /28. 2. 2006, str.49/.

Ker bolnica sprašuje po literaturi /najbrž v slovenskem jeziku/, navajam naslednjo informacijo:
Pravkar sem prebrala knjigo KAKO ŽIVETI Z REVMATIZMOM, avtorjev več slovenskih revmatologov, izdala založba MK, 2005. Odličen priročnik, ki bi ga moral prebrati vsak revmatični bolnik. V knjigi je bolezen fibromialgija opisana na kar petih straneh /od str. 127 do 131/, za razširitev znanja pa je priporočena tudi spletna stran (tukaj: … )

Menim, da so slovenski revmatologi v zadnjem letu ali dveh storili precej za večjo prepoznavnost bolezni fibromialgija. Pogrešam pa večjo odzivnost infektologov / imunologov ?/ v zvezi z boleznijo sindrom kronične utrujenosti.
Samo želimo si lahko, da bi bolniki s SKU stroki predstavljali, recimo, raziskovalni izziv.

In tako se gremo laične “raziskovalce” kar bolniki sami, pri čemer najbrž kdaj brcamo (tudi) v temo. Resnim raziskovalcem pa bi lahko bili v veliko pomoč.

Tako vidim situacijo iz moje perspektive.

/ PS: Opravičujem se, ker moja tipkovnica še vedno blokira./

New Report

Close