Najdi forum

Nedeljski dnevnik

Pozdravljeni!

V zadnjem nedeljskem dnevniku je opisana zgodba bolnice, ki je imela candido-glivice in jih je pozdravila z zdravilom, ki se dobi v naših lekarnah – DIDA. Tisti, ki vas zanima si preberite.

Na pa si lahko še več prebereto o tej glivici, kakšne težave povzroča in kako jo zdraviti.

Lep pozdrav,Metka

Metka,

a se lahko ta članek prebere kje na netu, če je mogoče, prosim za link, ker me zadeva zelo zanima ( verjetno pa še mnoge druge ).

Hvala lepa in LP!

Gordana ******* Upanje je nekaj mehkega, kar se spusti na dušo in zapoje melodijo brez besed. Nikoli ne obmolkne in najslajše zveni ob nevihti. (Emily Dickinson)

Vse o DIDA prehranskem dodatku najdete na
Zdravilo je že dva dni v prodaji po naših lekarnah.

Lep pozdrav, Metka

Ker je navedena stran še v delu, vam posredujem nekaj informacij.

DIDA je cimetovo olje z dodatkom zdravilnih zelišč, ki se med seboj podpirajo in dopolnjujejo.Vsaka sestavina je preizkušena , standarizirana in pod nadzorom evropskih laboratorijev.

Vsebujejo:origano, oljčno olje,ognjič, timijan, kardamon, nageljnove žbice, česen, cimetovo olje, janeževo olje, olje iz poprove mete.

Med jemanjem tablet je priporočljivo opustiti hrano, ki povzroča porast candide albicans in moti mikrobiološko ravnotežje, kot npr;alkohol,kvas, kis,sladkor,ogljikove hidrate-bela moka.

Izdelek ne vsebujesoli, sladkorja ,kvasa,glutena, mlečnih izdelkov in soje.Izdelano brez uporabe konzervansov, barvil in arom.

Dnevna doza jemanja je dve tableti 45 dni pred jedjo in eno tableto nadaljnih 45 dni.

Embalaža vsebuje 90 tablet,cena je 4800 sit.

Mislim, da je vredno poizkusiti

Lep pozdrav in obilo zdravih uric vam želi Metka

Draga Metka, hvala lepa! Prebrala bom vse kar piše, le da trenutno ne morem jemati ta dodatek ker je na zeliščni osnovi, jaz pa sem pod terapijom z guaifenesinom in se moram izogibati zeliščnim preparatom.
Vsekakor bom razmislila o tem.

Še enkrat hvala in lep pozdrav!

Gordana ******* Upanje je nekaj mehkega, kar se spusti na dušo in zapoje melodijo brez besed. Nikoli ne obmolkne in najslajše zveni ob nevihti. (Emily Dickinson)

Omenjeni članek iz ND:

KANDIDA JE ŽIVI ORGANIZEM

Kandidiaza je glivična infekcija, ki jo lahko povzročajo različne vrste glivice kandide. Najpogostejšo vrsto imenujemo Candida albicans. Ta glivica se običajno zadržuje v mukoznih membranah intestinalnega in urinarnega trakta. Kadar pa se razmnoži, se lahko infiltrira v druge dele telesa.

Zdravljenje z antibiotiki lahko pogosto kot neželen učinek vpliva na bakterijsko floro v črevesju ali drugih sluznicah v telesu in povzroči ugodne razmere za razrast kandide. Prevalenca kandide se je po odkritju antibiotikov leta 1940 zelo povečala. Znano je, da ugodne razmere za njen razrast v organizmu stopnjuje tudi o s l a b e l- i m u n s k i- s i s t e m. Do padca odpornosti lahko pride zaradi različnih vzrokov, najpogosteje zaradi s t r e s a, k r o n i č n i h- o b o l e n j, a v t o i m u n i h- b o l e z n i ali zaradi terapije z zdravili, kot sta k o r t i z o n ali a n t i b i o t i k i . Številna avtoimuna obolenja, na primer d i a b e t e s, kakor tudi vse druge h o r m o n s k e- m o t n j e- v telesu ali jemanje hormonskih tablet/ k o n t r a c e p c i j a / lahko pospešijo razrast kandide.
Tudi h r a n a, ki jo vsak dan vnesemo v telo, lahko vpliva na rast teh glivic. Pretiravanje s hrano, ki vsebuje veliko bele moke, sladkorja, alkohola ali mlečnih izdelkov, lahko hitro privede do širjenja infekcije s kandido.
Sluznice črevesja, ustne votline in vagine so najpogostejši cilj kandide. V toplih in vlažnih razmerah pa se glivice razrastejo tudi na koži. V redkih primerih vdre kandida v krvni obtok in lahko povzroči zelo nevarno okužbo.

Kandidiazo lahko razdelimo v tri skupine: kandidiazo sluzničnih membran, kandidemijo, ki okuži telesne organe, in najpogostejšo, kronično kandidiazo, imenovano glivični sindrom.
Do infekcij s kandido lahko pride v vseh starostnih obdobjih tako pri moških kot pri ženskah, a najpogosteje pri ženskah med petnajstim in petdesetim letom starosti.

Kronične kandidiaze ni enostavno določiti, saj se pojavlja z- r a z l i č n i m i- s i m p t o m i, na primer s ponavljajočimi se infekcijami u r i n a r n e g a- trakta ali v a g i n e . Nekatere ženske navajajo povečan b e l- t o k, s r b e n j e ali draženje, nekatere nimajo teh simptomov. Pogoste so n a p i h n j e n o s t, d r i s k a ali z a p r t j e, a l e r g i j e / pogosteje dihalnih poti /, preobčutljivost na kemične substance, cvetni prah, e k c e m i, p s o r i a z a, n e r v o z a, d e p r e s i v n a stanja, pomanjkanje k o n c e n t r a c i j e, PMS, k r o n i č n a- u t r u j e n o s t, g l a v o b o l i in r a z d r a ž l j i v o s t, zmanjšan l i b i d o, povečana želja po s l a d k a r i j a h.

Zelo pogosto se pri ljudeh, okuženih s kandido, infekcije ponavljajo. Često postane kandida v prebavnem traktu odporna proti zdravljenju z antibiotiki. Ko se organizmi kandide sprimejo na tkivo v črevesju, tekmujejo s telesnimi celicami za hrano. Istočasno izločajo številne t o k s i n e in a n t i g e n e, kar povzroči tvorbo protiteles v organizmu in nastanek a l e r g i j, e k c e m o v ipd. Prekomerna rast kandide obremeni imunski sistem in- o s l a b i- o d p o r n o s t- organizma. Dokumentirano je, da telesnim celicam pri okužbi s kandido primanjkuje m a g n e z i j. To lahko občutimo kot nervozo, utrujenost in razdražljivost.

Kandidiazo zdravimo z- a n t i m i k o t i k i, toda ob kronični kandidiazi je treba radikalno spremeniti p r e h r a m b n e- n a v a d e in s pravilno prehrano vplivati na r a v n o v e s j e med glivicami in bakterijami.

Potrebno se je izogibati ali zmanjšati vnos:
– rafiniranih ogljikovih hidratov / bel kruh,testenine, bela moka, bel riž …/,
– sladkorja /sladkor je najpomembnejša hrana za kandido, zato ga je treba iz hrane povsem izločiti – vse oblike naravnih sladkorjev: pesni, trsni, grozdni, sadni; med, vse vrste bombonov, čokolado, vsa peciva, ki vsebujejo sladkor … /
– sladkega sadja / grozdje, slive, breskve, pomaranče … /; suhega sadja / fige, marelice, kandirano sadje … /
– orehov, mandeljnov, lešnikov, arašidov …
– muslijev z dodanimi sladkorji, medom in čokolado …
– sadnih sokov, kokakole, kokte in drugih sladkih napitkov …
– vseh alkoholnih pijač …
– mlečnih izdelkov / vsebnost laktoze v njih poveča rast kandide /
– svinjine in vseh vrst cvrtega mesa …

Potrebno je povečati vnos:
– zelenjave, bogate z vitamini in minerali
– uživati zelišča in olja, ki pospešujejo protiglivično delovanje / cimetovo ali janeževo olje; origano, timijan, nageljnove žbice, česen /
– zeliščnih čajev

Zgraditi je treba zdravo mikrofloro s probiotičnimi dopolnili / laktobakterije / – probiotičnimi jogurti.
Vzpostaviti je treba pravilno ravnovesje vitaminov in mineralov in zadostno koncentracijo magnezija.
Notranje čistiti telo z zdravilnimi zeliščnimi pripravki, ki odstranijo toksine , izločene s kandido.

/ Povzeto po ND, 26.2.06 ; in po dietnih nasvetih, ki so nam bili strokovno priporočeni/

Še en primer bolnice:

/ Suzana je več let trpela zaradi utrujenosti, vetrov in napihnjenega trebuha. /
Bila so obdobja, ko se mi je zdelo, da mi bo razneslo trebuh, in zdravnik mi je predpisoval različna zdravila. Strokovnjak za prehrano je predlagal prehransko dopolnilo DIDA, ki lahko pomaga pri glivični okužbi.
Zaradi zdravljenja z antibiotiki pred tremi leti so se mi začele težave. Nisem bila več v pravi formi. Zelo sem bila utrujena, trebuh pa je bil otrdel in napihnjen. Zelo dolgo sem trpela in splošni zdravnik ni našel vzroka, jaz pa sem bila vedno bolj utrujena in izčrpana. To je začelo vplivati na moje delo, saj sem bila pogosto na bolniškem dopustu.
Končno sem se odločila nekaj ukreniti. Poiskala sem strokovnjaka za prehrano, ki mi je po opisu mojih težav priporočil prehransko dopolnilo proti kandidi, imenovano Dida. Zaradi prevelike količine sladkorja, belega kruha in sladkarij so se glivice v mojem telesu preveč namnožile. Zdaj že 6 tednov uživam Dido in življenje se mi je res spremenilo. Moj trebuh je ponovno raven in spet sem polna energije kot nekoč.

/ isti vir, glej zgoraj /

Še moja trenutna osebna izkušnja / Veronika / :

Po osemdnevnem zdravljenju s protimikotičnim zdravilom Nistatin / samo na zdravniški recept / in ob strogi dieti se mi je izbruh po koži obraza skoraj povsem umiril. Sedaj je vprašanje za koliko časa … / si ne upam biti radostno preoptimistična … /. V tem tednu moram ohranjati stanje samo z dieto, v petek pa imam kontrolni pregled. Bom poročala.
Pri dieti upoštevam zgornje napotke in nekatere nasvete prehrambnega svetovalca, ki so napisani tukaj:

Toliko za zdaj; pozdravljam vas,
Veronika

PS: Ker mi blokira tipkovnica, so namesto oklepajev kar poševnice. Lepo se opravičujem .

pozdravljena, Veronika
Ne morem vam povedati, kako zelo me veseli, da vam je končno boljše.
Jaz zelo verjamem v to smer, kajti kolikor veste, sem si z dieto izboljšala stanje. Sicer pa sem telefonično govorila z osebo, ki dela bioresonanco v ZZ REVITA iz Ljubljane in mi je povedala, da tisti pacienti s kronično utrujenostjo, ki so bili pri njej, so bili okuženi s kandido.

Draga Graciela, hvala za vašo pozornost in informacije, slutim, da smo na pravi poti.

Lep osmi marec vam želim,

Veronika

Ojla!

Sem v podobni situaciji. Na bicom testiranju so mi odkrili alergijo na pšenico, koruzo in sojo, obremenjenost z amalgami in kandido. Poleg terapij se moram držati zelo stroge diete – poleg tiste za kandido tudi brez naštetih žitaric. Že mesec in pol mi uspeva – še sama ne vem, kako, ampak sem bila zdravstveno tako slaba, da nisem nič razmišljala, ali bi ali ne bi.

Težko je najbolj to, da moraš popolnoma spremeniti režim prehrane in tudi vrsto hrane. Meni je v veliko pomoč knjiga “Zdravo kombiniranje hrane – osnove Hayeve diete” avtorice Jackie Habgood, ki je izšla pri Mk kot žepna knjiga in jo dobiš v knjigarnah za 1900 Sit.

V knjigi je razloženo, kaj telo nujno rabi (da zaradi diete ne ješ premalo in da kakšnih nujnih stvari ne primanjkuje), naprej zdrave kombinacije (ki se priležejo želodcu, dober občutek po obroku) in še veliko konkretnih jedilnikov in predlogov, kaj sploh jesti.

Mene čaka nekje od pol do enega leta stroge diete – tako je mnenje zdravilca po njegovih izkušnjah. Poleg vsega sem ugotovila, da slabo prenašam surovo zelenjavo, tako zdaj uživam večinoma kuhano.

Upam, da bom zdržala. Sem se že naučila pripraviti nekaj prav odličnih jedi – v okviru dietnih možnosti.

Recept za dušeno zelje:
Daš kuhat en ali dva krompirja. Narežeš manjšo zeljno glavo na rezance. Pripraviš ponev, nekaj oljčnega olja, vanj nasuješ začimbe (mlato kumino , mleti muškatni orešček, mleti poper, šetraj, lovorov list, kari in pustiš, da malo zadišijo. Nato dodaš zelje in v začetku dobro premešaš vse skupaj, da s ezačimbe ne smodijo. Lahko dodaš tudi en ali dva cela olupljena stroka česna. Ko se zelje nekoliko zmehča in upade, doliješ kakšen deci vode in soliš po okusu (najboljša je himalajska sol). Zmanjšaš vročino in pustiš dušiti kakih 15 minut. Medtem se je krompir že skuhal, olupiš ga in narežeš kar v zelje, ga stlačiš, da jed nekoliko zgostiš. Zelje mora prevladovati, krompir je le dodatek. Malo še pokuhaš in odlično zelje je pripravljeno. To je ena redkih jedi, ki se meni zares prileže. Včasih imam zraven še naravno pečen puranji zrezek – to je že praznik!

Dober tek in veliko vztrajnosti vsem, ki ste na dieti!

New Report

Close