Najdi forum

Zdaj pa jaz nevem nič več in vas vprašam, kaj naj še storim, da nekako uženem oziroma ublažim bolečine? Zadnje tri mesece se stanje nikakor noče umiriti, bolelo ni edino tiste dni, ko sem šla trikrat na injekcije movalis. Potem sem si nekjakrat pomagala s svečkami (isto movalis) in zdelo se mi je, da je vsaj nekaj ur znosnejše. Danes na primer pa sem vzela spet svečko in čisto nič ni bolje, boli me tako zelo, da enostavno nevem več, kaj naj?!! Pred mesecem sem poskusila tudi že s tramalom, pa mi je bilo zelo slabo. Hodim k telovadbi, vsaj zadnji mesec, prej še to ni šlo, delam vaje, hodim… Imam občutek, kot da imam celo zgornjo stran zadaj vneto, žarišče je nekje desno nad lopatico, boli pa me cela desna stran, vrat, tudi čeljust, roka. Pišem lahko le kratek čas potem, ko sem prej počivala in roke nič premikala. Zadnje tri dni se je pridružila še bolečina v križu. Moram povedati, da hodim tudi na akupunkturo, vmes sem imela občutek, da je malo bolje, zdaj pa nič več. Tja grem enkrat tedensko.
Prosim vas, povejte svoje izkušnje, kam se obrnete, kadar je najhuje, jaz res nevem več, kaj naj?! Jaz bi šla že juti kamorkoli, samo da se mi stanje nekam obrne, tako neznosno bolečine čutim. Da grem na kako terapijo, samoplačniško seveda, kaj naj bi bilo učinkovito?
Hvala za vsakršno pomoč.
Lep pozdrav vsem.
Marta.

Enkrat sem ob neznosnih bolečinah dobila dve injekciji, Tadol (Tramal) in Naklofen. Bolečina je povsem izginila za nekaj časa.
Zdravnik je rekel, da je poanta v kombinaciji. Pred tem sem vzela 2 kapsuli Tadola, pa mi ni nič pomagalo. Marta, mogoče bi prenesla Tadol v obliki svečke ali injekcije. Obstaja pa še dosti drugih protibolečinskih zdravil, samo preiskusiti jih je treba.

Draga Marta, močno želim, da bi ti Eminini nasveti koristili in ti olajšali situacijo.
Upajva, da se oglasi še kdo, morda nas prebira tudi kakšen strokovnjak, ki ima strokovno znanje in izkušnje z zdravljenjem bolečine.

Midve sva govorili že telefonsko, kakšnega novega nasveta ti, žal, ne znam dati.
Ali si bila že obravnavana v protibolečinski ambulanti?
Tudi meni akupunktura, žal, ni pomagala, čeprav sem hodila na tovrstno terapijo vsak dan (strnjeno 10 dni ). Poznam kar nekaj bolnikov, ki jim tovrstna terapija ni pomagala.
Glede vsakodnevne telovadbe pri sebi opažam, da mi v stanju povečanih hrbtnih bolečin vaje za hrbet stopnjujejo bolečino. Sedaj nekaj časa ne delam telovadnih vaj za hrbet – in se je stanje nekoliko umirilo. Meni še najbolj pomaga kopel v topli vodi. To naredim po potrebi tudi večkrat na dan.

Jutri bomo imeli srečanje naše skupine za samopomoč in ti obljubljam, da bomo spregovorili tudi o tvojih težavah. Če bomo skupaj našli še kakšno rešitev, ti sporočimo.

Drži se, Marta, in poskusi še v kakšno smer!

Pozdravljam te!
Veronika

Dobro jutro in hvala , ker sta mi tako hitro odgovorili. Lahko povem le, da se bolečina ni prav nič umirila in da me že zdajle zelo močno boli in da komaj čakam, da dan mine, pa je ura šele osem.
POzdrav vsem.Marta.

draga Marta
popolnoma razumem tvoje tezave , ker sem sama ze nekaj časa v istem zosu. Kaj bi ti najbolj pomagalo ublažit bolečino pa teško rečem,jaz si hujše bolečine blazim naklofenam v kombinaciji z tramalam.Če sem prav razumela tramala ne preneseš(v katerem smislu?)če ti se vrti al pa si omotična potem ga poskusi uzeti zvečer preden greš spat , tako da se vsaj ponoči odpočiješ.Jaz sem tudi akupunkturo dala skoz 10 dni,vsak dan toda brez uspeha.Poskusi se namakati v topli kopeli ali si privoščiti ročno masažo,meni zaleže čeprav na kratko,ko se bolečine nekoliko umirijo pa vadi,da okrepiš mišice.Če je stvar kronična(kot pri meni)na žalost ostaja trpljenje,toda ne vržt puško v koruzo,tudi to je življenje.Želim ti čim manj bolečin!
lep pozdrav
Smiljana

Jaz nočem nič reklamirati ampak tudi meni so se pojavljale določene težave bolečine, večna utrujenost…. sedaj jemljem preparate GNLD. Ne bom rekla, da zdravijo, vendar mi pomagajo vsaj dvignejo me toliko, da lahko funkcioniram.

Smejte se in svet se bo smejal z vami METKA

Pozdrav, Marta!
…….ko najbolj boli, stisnem pesti in pogledam njegove oči………to poje hm, kdo že? ne vem…Meni patronažna prinese inekcije:analgin, spasmex, dexamin……te tri kombinacije, enA za drugo, pa lepo počasi omilijo naaajjhhuujše bolečine. To samo, kadar je tako hudo, da niti do wc_ja ne moremn sama. Drugače pa, ste poizkusila movalis, sirdalud(za sprostitev mišic), občasno lekadol. No, meni je revmatologinja, ki ve, koliko časa sem se futrala s tramalom zamenjala s prej omenjeno kombinacijo. Včasih pomaga, včasih ne.

Ja, po injekcijah je bilo nekaj dni bolje, pa sem začela k telovadbi, kjer res nič ne pretiravam, a se je spet poslabšalo in danes rajši nisem šla.Se mi zdi, da če počivam, je bolje, vsaj rama in roka. Ampak na ta način pač ne morem utrjevati mišic, pa je spet tu začarani krog.
Po tramalu mi je bilo vsaj dva dni zelo slabo, dobesedno slabo, v glavnem sem prebila tisti čas v postelji. Je pa res, da imam želodec zelo občutljiv, zato tudi imam trenutno svečke (movalis).
Hvala vsem za dobre želje.se še oglasim.
Pozdrav vsem.Marta.

Maya, sva bili skoraj istočasi! Pa isti verzi so nama všeč, zanimivo. No ja, meni tudi izvajalec (Šifrer).
Ja, grozno je to, da največkrat je nekaj časa še huje, ko se uležem. Trenutno imam take vrste bolečino, da mi počivanje malo umiri zadevo.Ampak bolečine so vsakič po svoje obrnjene, vsaj pri meni, saj drugič spet ležanje prav nič ne pomaga, še bolj boli.
Zdaj si bom vse kombinacije zdravil napisala na listek in to dala zdravnici, da mi nekaj prištima za takele hude dni.
Hvala.lp.Marta.

Hay, Marta, tudi mi smo na srečanju skupine iskali rešitve za tvoje težave (A vidiš, koliko nas je, ki mislimo nate?)

Naša dekleta ti predlagajo ZALDIAR, ki je menda najnovejše protibolečinsko zdravilo (okvirno: 375mg 1xdnevno) v kombinaciji z vitaminskimi tabletami B kompleks.
Psihiatrinja je eni izmed bolnic priporočala CYMBALTA, ki naj bi bilo zdravilo za fibromialgijo.

Drži se; lahko noč!

Veronika

Punce, zlate ste!!! Vidite, meni spanec kar noče in noče priti na pomoč.
Upam, da smo s tole temo pomagale še komu, ne samo meni.
Mirno noč vam želim.Marta.

Pozdrav, Marta!
Joj, danes je kar hudo, mali vnukec steguje rokce proti meni, češ, babi, dvigni me! Hočem k tebi,! ja, dobro, da ne zna tega še povedati….. ampak,….danes nisem zmožna…ne morem, ker se bojim, da mi pade na tla, ko mi zmanjka moči…..Po drugi strani pa, nikogar ne zanima, ali lahko dvignem v posteljico še 1x težjega, zaupanega meni v varstvo….Ja, trenutno sem še v jaslih, kar igrajo se z mano, ko pa bo kaj narobe, bom odgovorna samo jaz. Res, ne vem, kje je tu humanost, ne do mene, pač pa do otrok. No ja, vem, želijo se me spet čimprej rešit kot višek delovne sile, pa…..jim bo slej kot prej uspelo…..kriza, iz dneva v dan bolj. Pa se trudim, ampak če boli, ne moreš več kot čez mejo.
Sicer pa mi je bil danes zeelllooo lep dan, saj ima moj zlaTI MALČEK 1 leto.
LP Maya

Maya, drži se tudi ti. Otroci nam pomagajo pri tem, da moramo biti vztrajni! Pozdrav.Marta.

Veronika,
lepo prosim, ko že omenjaš skupino za samopomoč- kje ste in kdaj?
Mami ima podobne bolečine in nasplošno trplenje in bi ji mogoče koristilo če bi šla v kakšno skupino, ki bi ji znala prisluhnit.
hvala in LP

ALI

ALI, klikni zgoraj na moje ime in mi piši na osebni e- naslov; o vsem se lahko pogovoriva neposredno. Nekaj o srečanjih trenutno delujočih skupin pa si lahko ogledaš tudi tukaj:
()

Ko je mama v stiski, jo popelji na naš forum, kjer delujemo kot virtualna skupnost podobnih med podobnimi. Marsikatero stisko smo že – upam – pomagali olajšati po tej poti, odprli mnogo tem, pametovali in modrovali, izmenjali izkušnje, potožili, iskali rešitve, rekli kakšno kritično tudi čez sistem, … ali pa pustili prosto pot kakšni solzi. Ta skupnost je dostopna vsak dan, ob vsaki uri, ne glede na to, od kod prihajate. Vedno smo dosegljivi, prej ali slej se bo našel kdo, ki se bo odzval na klic v sili. Največkrat pa se nas odzove kar več.

Mame, ki se mi oglasijo telefonsko, pogosto pripomnijo, da “niso vajene računalniške tehnologije, … ker smo še iz tistih časov…”.
Hčerke ali sinovi, naučite svoje mame narediti nekaj klikov, motivirajte jih, predvsem pa jih razbremenite strahu ali predsodka, da internetna komunikacija ni primerna “naši generaciji”, kakor mi neredki potožijo. Res škoda, ker lahko po tej poti hitro rešimo kakšno dilemo ali pa smo preprosto v toku dogajanja.
Nekateri iznajdljivi mladinci začnejo računalniško prosvetljevati svoje mame tako, da jim najprej printajo zanimivejše prispevke s foruma. Po tem pa jih počasi uvajajo, da nas znajo poiskati same.

ALI, za začetek lahko svoji mami natisneš vsebino pod tem naslovom:
Lahko ji tudi kaj prebereš. Potem pa počasi v akcijo nazornega učenja, po sistemu poskusov in napak.

Lahko poveš mami, da se skupine v živo srečujemo enkrat mesečno, vmes pa še kdaj tudi na sedežu Društva (LJ, Celovška 160, v stavbi LPP, 5.nadstropje), kjer se zberemo bolniki z vseh koncev države. Takšno plenarno srečanje načrtujemo že koncem februarja – obvestilo sledi.

Prisrčno te pozdravljam; res sem vesela, kadar se obračate na nas svojci obolelih, v želji pomagati svojim bližnjim.

Lahko noč ti želim, pozdravi mamo!

Veronika

Se opravičujem ker se nisem uspela že prej zahvaliti za odgovor-HVALA.

New Report

Close