Najdi forum

Lepo pozdravljeni,
nekje sem slišala, da bolniki s subfebrilnim stanjem (povišano temperaturo-kronična utrujenost) naj se ne bi posluževali raznih masaž. Jaz pa sem tako utrujena, čutim, da bi mi kakšna masaža prijala…
Kdo mi lahko kaj pove o tem??
Hvala, lp

Morda na forumu “Masaža” :

Pozdravljena Ana!

Že pol leta imam povišano temperaturo in fibromialgijo. Pri zdravniku, ki mi je postavil diagnozo, sem preverila kaj lahko počnem čeprav imam vročino. Ker ne gre za vnetje ali okužbo (potrjeno na Infekcijski kliniki), lahko hodim na masaže, v savno ali bazen brez zadržkov, prav tako je priporočljivo čimveč gibanja na svežem zraku in raztezne vaje. Iz lastnih izkušen lahko povem, da je vse to več kot dobrodošlo in v bistvu edino, kar mi vsaj malo pomaga. Maserko seznanite s svojimi težavami, morda vam bo prilagodila masažo. Marsikateri maser in fizioterapevt pozna SKU in FM in se še posebno potrudi, da nam olajša življenje.

Vsem želim lep dan!
Janja

Meni so masaže pomagale dolgoročno. Na začetku sem imela veliko težav (imam FM) – po masaži, ki je bila prilagojena mojemu fizičnemu stanju, sem bila obupno utrujena, od maserke sem komaj prilezla domov in sem potem doma dve uri ali celi tri ležala izjemno utrujena, kar je menda naravna reakcija telesa. Sem pa bila po šestih mesecih masaž (enkrat na teden, zastavila sem jih kot terapijo) bistveno boljša, čeprav moram reči, da me je tudi takrat med masažo zelo bolelo in je bilo to najbolj naprijetnih 60 minut na teden. Je pa maserka rekla, da sem se precej izboljšala in da prenesem veliko močnejši dotik, kot sem ga, ko sem prišla k njej. Vendar bodi previdna pri izbiri maserja – jaz imam zelo slabe izkušnje s fizioterapevti, ki so me hoteli prepričati, da si le domišljam, da me boli, ker da so bolečine normalni pojav pri masaži in naj pač malo potrpim, jaz pa sem zaradi premočnega dotika dobila dodatno vnetje mišic.
Pred letom sem masaže zamenajala za Pilates (počasne vaje za razstezanje mišic). Na začetku je bilo hudo, po vajah sem zelo zatekala, vsaj dva dni sem bila še bolj utrujena kot sicer, vse me je bolelo, a sem vztrajala, se počasi privadila in mi zdaj to zelo pomaga pri obvladovanju bolečin. Zame je to veliko bolje od masaž, ker se razgiba in sprosti celo telo, predvsem pa učinek traja dlje kot učinek masaž.
Je pa res, da je treba zahtevnost vaj prilagoditi, če imam vročino, pač delam manj intenzivno kot drugi, pa tudi vaditeljice mi prilagajajo vaje, tako da so primerne zame, ker nekaterih zaradi bolečin v sklepih, kosteh in mišicah ali utrujenosti ne morem izvesti tako, kot bi jih morala.

Lp, Ina

New Report

Close