Najdi forum

Še malo o gauiu

Lepo pozdravljeni!

Prilagam prevod pisma ene članice FM skupine na FM chatu in ZDA. To je njeno pričevanje o guaifenesinu. Precej optimistično je in zato sem se odločila, da ga prevedem in podelim z vami. Oprostite na malce nerodnem prevodu, toda glavno je da razumete.

GAUI UPDATE

Draga Miki in vsi ostali člani FM chata,

Želim si podeliti z vami svoj neverjeten uspeh z guaiem, toda rada bi napisala kaj več o poteku moje bolezni.
FM mi je bila dijagnosticirana pred petimi leti in nisem mogla najti zdravnika, ki bi mi zares lahko pomagal. Moj nevrolog je naredil zame vse kaj je lahko, toda dobila sem zelo težka zdravila in sem postala zasvojena z njimi. Moja bolezen je napredovala, jaz pa več nisem bila zmožna hoditi niti dvigniti roke, posledično se nisem mogla sama hraniti niti prejeti kozarec z vodo. Trpela sem neznosne bolečine in številne depresivne napade, ker nisem videla nobenega upanja zame.
Pred štirimi leti sem nekje prebrala nekaj o gauiu, toda bala sem se ciklov, ki so tako boleči. Moja družina me ni hotela gledati še bolj trpečo, kot sem bila do zdaj.
Med tem časom se je nekaj zgodilo in sem imela remisijo svoje bolezni, ki je trajala celo 2 leti tako, da sem se lahko vrnila na delo s polnim delovnim časom. Potem so se moji problemi z nespečnostjo začeli vračati in sem spet dobila vsakdanje migrene. In spet sem začela romati od zdravnika do zdravnika, vsi so samo pogledali mojo kartoteko in zdravila, ki sem jih že brezuspešno jemala, in so mi vsi po vrsti rekli, da mi ne morejo pomagati.
Povedali so mi, da rabim zdravnika kateri bo sprejel moj komplicirani primer, mogoče kakšna klinika za glavobole, ali kaj podobnega.
Tedaj sem ugotovila, da nedaleč od mene dela zdravnik, ki je specijaliziran za FM. Pomislila sem : – kaj še lahko iščem?! Bila sem njegova pacientka eno leto in mi je iz dneva v dan, bilo vse slabše tako da sem se odločila poiskati drugo rešitev.
Moj zdravnik je bil zelo presenečen, ko sem mu povedala, kako trdno verjamem, da še vedno obstajajo možnosti za izboljšanje mojega zdravlja in da globoko v srcu čutim, da se lahko da naredit veliko več kot do zdaj.
Naposled sem se odločila poizkusiti guai, in ravno to zdravilo me je vrnilo nazaj v življenje.
Bila sem na guaiu le 2 in pol meseca ali 3 in od takrat naprej nisem imela niti enega slabega dneva – NIKOLI VEČ!
Zdaj imam zelo redko bolečine. Če sploh so, so en dan trajajoče na vsake tri tedne.
Guai je je naredil čudo zame! Počutim se blagoslovljeno in spet živim življenje in ga imam rada!
Razlog zakaj vam pišem tole pismo je ta, da si želim, da čim več ljudi poizkusi s gaiem. Ne bojte ga se! Res je da zahteva veliko časa in da se zelo striktno morate držati protokola, kako je tudi napisano v knjigi. Ob enem bi vam položila na dušo, da nikoli na dvignete roke od sebe! Morate vztrajati, ker boste prej ali slej našli metodo, ki bo za vas delovala. Mogoče to ne bo gaifenesin, lahko je nekaj povsem drugega – samo nikoli ne obupajte!

Želim vam vse najboljše!

22. 08. 2005.

Gordana ******* Upanje je nekaj mehkega, kar se spusti na dušo in zapoje melodijo brez besed. Nikoli ne obmolkne in najslajše zveni ob nevihti. (Emily Dickinson)

Gordana, hvala za ta prevod ! Morda bi koga zanimal tudi originalni naslov te klepetalnice. Lahko objaviš?

Misel za današnji dan :

“Najvišje spleza tisti, ki pri plezanju pomaga drugemu. Temu se reče sodelovanje – ne le med prijatelji, gre za zakon univerzuma.” (Z.Zigler: Vidimo se na vrhu)

Lep dan !

Lahko, Veronika. Tole je prvo link do FM strani:

to je potem od message board, oziroma, od foruma:

Je še ena guai stran in forum, ki ga imajo gaui uporabniki, le da se tam še nisem registrirala:

lp

Pošlji oblikovano (23-08-05 16:43)

Gordana ******* Upanje je nekaj mehkega, kar se spusti na dušo in zapoje melodijo brez besed. Nikoli ne obmolkne in najslajše zveni ob nevihti. (Emily Dickinson)

New Report

Close