Najdi forum

utrujenost

Pozdravljeni,
zadnje leto me pestijo razne težave. Od glavobolov, tudi kot rahlih bolečin v ušesih, utrujenost, ki se pojavi kar naenkrat, ko ne morem čisto nič. Ves čas si mislim, da me pesti kaka huda bolezen. Res sem preobremenjena, mislim si, da je mogoče to vzrok, nimam pa nobenega stiskanja v prsih ali kake druge znake tesnobe. Najbolj moteč je ta tenzijski glavobol, ki se pojavi in ta ušesa, kjer zdravnica ne vidi nobenega vnetja. Vročine sicer nimam, ušesa me bolijo tudi rahlo in občasno, mislim, da kadar sem pod stresom. Ali je možno te težave pripisati stresu, pomanjkanju spanja?

Lepo vas pozdravljam !

Premalo ste mi povedali, da bi vas lahko zanesljivo usmerila.
Zato bova poskušali skupaj razmišljati nasplošno (ni potrebno brati vsega naenkrat , temveč kolikor ste pri volji) :

– O (možnih) telesnih, čustvenih in vedenjskih znakih s t r e s a sem pisala tukaj :

– O g l a v o b o l u tukaj :

Različni telesni in duševni znaki, ki jih občutimo kot slabo počutje ali celo bolečino, so lahko signal oz. opozorilo, ki mu moramo prisluhniti. Če vaše težave tako posegajo v vaše življenje, da ste se zaradi njih že zglasili pri osebnem zdravniku, pomeni, da jih ne morete kar spregledati.
Najprej je treba izločiti možne organske vzroke vašega slabega počutja. Glavoboli in problemi z ušesi so lahko povezani. Na tem področju se, po mojem poznavanju, stika več različnih vej medicine (ne samo ORL , temveč tudi možnost okužbe, spremembe v krvi, možne ortopedske težave, nevrološke, žilne, ali pa tudi zgolj p r e n a p e t o s t ). Opravite kakšen specialistični pregled in ne pristajajte prehitro na interpretacijo, da je vse pač ” v vaši glavi ” oz. v pretiranem stresnem odzivanju. Čeprav je tudi to seveda možno.
Svetujem vam, da si na list zapisujete vse znake, ki jih pri sebi opažate , kako in kdaj se pojavljajo, kaj jih sproži, kaj vam situacijo poslabša / izboljša ipd. S temi zapiski ponovno obiščite izbranega zdravnika. Tako mu boste lahko precej razširili/(olajšali) zorni kot iskanja možnih vzrokov.

Seveda ne mislim na paniko ali kakšno urgentno stanje. Mirno se podajte v razjasnitev situacije in v spopad s težavami !

Toliko vam znam povedati jaz.
Več pa na kakšnem medicinskem forumu (npr. tukaj : ali tukaj : ).

Želim vam vse dobro ,

Veronika

Zgleda da je to kronična bolezen Slovencev. Jaz pa nisem več utrujena. Jem zdravo hrano, se dobro počutim in pozitivno razmišljam. Po moje je to vse.

Ko bi le bilo tako enostavno….upam da te tvoje telo uboga!
Sama sem tudi ponosna na zdravo prehranjevanje..lastni pridelki, zdrava sem po pameti in obnašanju, …pa je kljub vsemu tu stalna vročina, ki hromi….

Pravijo, da je vse v glavi, jaz se s tem strinjam, ampak včasih rabimo kaj kar nam pomaga. Jaz sem spremenila veliko v mojem življenju in zdaj sem srečna. Delam, kar me veseli, jem zdravo, sem zdrava in imam rada. A ni to vse. Mislim, da so ljudje preobremenjeni z materialom. Verjamem, da boli glava. Tudi če sami pridelujete, ni nujno, da je ta hrana dovolj bogata, saj veste, zemlja ni to kar naj bi bila… Drugače pa vas boli glava, ker mogoče premalo pijete? Poskusite! Srečno.

New Report

Close