Najdi forum

BICOM deluje

Pozdravljeni
Svoje težave sem že na veliko in široko opisovala v prejšnih pismih. Že 20 let raziskujem, kaj se z menoj dogaja, dokler končno po 7 letih bruhanja, slabosti , nespečnosti, migren…. nisem spoznala alergologinje v diagnostičnem centru na Bledu. Z njo sva ugotovili, da gre za alergijo na mlečne izdelke, govedino, intoleranco in kemično občutljivost. Poskušala sem ji verjeti, saj je to ugotovila samo na podlagi mojega pripovedovanja, ker testi niso pokazali ničesar.
Predvčerašnjim sem bila na alergološkem pregledu z BIORESONANCO-elektro magnetni aparat. Namerno sem prinesla s seboj hrano, za katero sem vedela, da mi škoduje, takšno, ki mi ne škoduje in kar sem želela stestirati, ker sem samo sumila da mi škoduje. Aparat je na žalost moj sum potrdil. Pri meni je ugotovljena preobčutljivost na: vse sladkorje(glukoza ,fruktoza, laktoza ,bel sladkor, rjav, med, saharin)
na vse kemične snovi kot so (benzin, lepilo, razredčilo, aceton …), parfemi, skratka vsa kozmetika, celo zobna pasta,
hrana, južno sadje citrusi, južna zelenjava,
amalgam, zdravila, najhujša med njimi so tista, po katerih mi je bilo zelo slabo, antidepresivi vsi (zoloft, prozak, cipramil… ), ketonal, imigran…, razni vitamini, vse kar vsebuje umetna barvila , eje, konzervansi salame, gluten…

Alergologinja mi je dala knjižico, v kateri opisuje
BOLEZNSKE SIMPTOME ALERGIJ :
brezvoljnost, utrujenost, nemir, strah, omotičnost, depresija, migrena, glavobol, pekoče oči, oteklina v grlu, akne, nahod, kašelj, motnje srčnega ritma, srbenje, motnje s cirkulacijo, izpuščaji nevrodermitis, ekcemi, bronhi astma, vnetje želodčne sluznice, napihnjenost trebuha, vnetje danke, nevrogeni mehur, vnetje mehurja, boleče mišice, zadrževanje vode v telesu, otekanje , nihanje teže.
POVZROČITELJI ALERGIJ IN TERAPEVTSKIH BLOKAD so lahko: zobna žarišča, amalgam, pesticidi, formaldehid, kovine v telesu (pirsing, spirala-v mojem primeru sem dobila kronično vnetje maternice ca. 10 let), proteze, neustrezni zobni materiali, obremenjujoča živila, obremenitev s paraziti, glivice, cepiva, brazgotine, obremenjujoč spalni prostor. Dodatno pripomore psihični stres, hormonske motnje, črevesne glivice, elektro smog, težke kovine, toksini iz okolice, dedne bolezni, bol. žarišča, težka živila.

BICOM baje pomaga proti alergijam, intoleranci in toksičnosti -zastrupljanju telesa.
Moje je mnenje, da bi nas moralo iti na ta pregled vsaj nekaj, da ugotovimo, kaj imamo v tem našem primeru skupnega.
Prvi pregled stane 12000sit, zdravljenje nato po 7000 sit (potrebno 10 do 12 obiskov, odvisno od primera). Če poiščete na forum pod Alergije, jih najdete kar nekaj, ena med njimi je dr. Alenka Karfol, Zeljarska 2 Vič- lj. tel.014298001, spec. alergologinja.

Še to, na gluten nisem alergična, ga pa smem zaužiti samo za eno pest, če ne, pravi, da pride do hiperglikemije, v mojem primeru mi ni jasno HIPO ali HIPER, simptomi so mešani.

Če mislite iti k njim, prinesite s seboj vse, na kar sumite, da ste preobčutljivi, dovolj je za en nohtek ali ena tabletka.

Se opravičujem za napake, to je pri nas znano, pa še zelo sem utrujena. V predzadnjem stavku sem želela povedati, da nisem alergična na ogljikove hidrate, na gluten pa sem. PS: ko sem to povedala svoji osebni zdravnici je rekla, da taka alergija ne obstaja in da imam fobijo pred zdravili. Vzela sem napotnico za svojo uradno alergologinjo, bom videla, kaj bo rekla . Pred tem grem še na pregled za encime. Za tiste, ki pa čutijo močno toksičnost, bi bilo dobro iti še k specialistu za toksičnost.
Kot kaže, so me 20 let pošiljali na napačne preglede. Kaj vi mislite, saj vsak sam sebe najbolj pozna ali ne?
Graciela

Pozdravljena, Graciela!

Iz najinega telefonskega razgovora vem, da ste eno obsežno pismo napisali že predvčerajšnjim, a vam ga je napačen naslov “izgubil”.
Zelo ste se potrudili, da ste ga napisali še enkrat. Omenili ste, da vas to stane precejšnjega napora, da pa bi želeli s svojo izkušnjo in pridobljenim znanjem še komu pomagati. Verjamem, da boste, saj ima precej naših bolnikov težave (tudi) z alergijami.

Če povzameva :
Testiranje z bioresonančno metodo ste opravili pred kratkim, pri specialistki alergologinji dr. Alenki Kafol. Testiranje po tej metodi je dokazalo – kar ste sami sumili že vrsto let, a vam “klasični” alergološki testi tega niso pokazali – da ste namreč alergični oz. preobčutljivi na vrsto različnih alergenov. Totalna smola!

Zanimivo bi bilo spregovoriti o naslednjem:
V čem se ta metoda bistveno razlikuje od klasičnih alergoloških testov (pregled krvi in kožni testi (“pikanje” z različnimi alergeni)? Vem, da se o tej temi precej piše na forumu Alergije (tukaj: …), a bi bilo vseeno koristno, če o tem spregovorite tudi na našem forumu. Kolikšna je možnost oz. uspešnost zdravljenja z BICOM metodo ? Kaj lahko oz. morate storiti sami?
Ali menite, da bi bilo našim bolnikom koristno svetovati tudi tovrsten pregled? Upam, da se
oglasi kdo, po možnosti z manjšo smolo, kot jo imate sami.

Postavili ste mi izhodišče, da spregovorim še o svoji trenutni zdravstveni situaciji, čeprav sem o tej izkušnji nameravala pisati kdaj kasneje, ko bo že za mano, upam!
Pa naj bo kar sedaj:

V mesecu marcu so se mi začeli pojavljati izraziti simptomi po koži, ki jih doslej nisem imela v tako burni obliki. Kar čez noč se mi je pojavil močan rdeč izbruh (podobno kot opekline) pod obema vekama, kasneje pa po celem obrazu in po vratu (po rokah in nogah pa manj izraziti madeži). To se mi sedaj ponavlja že več kot tri mesece, izbruhne, se umiri, spet izbruhne … Oteka, zelo srbi in peče.
Tega doslej ni omenjal še nihče. Ali se motim?
Dermatolog je usmeril vzročno iskanje v tri smeri:
1. možnost alergije – po enomesečnem jemanju protialergijskih tablet Atarax – brez kakršnekoli spremembe.
2. možnost avtoimunega dogajanja – odvzem krvi in testiranje na avtoimuna protitelesa (tega izvida še nisem prejela)
3. možnost virusnega dermatitisa – biopsija tkiva, ki bo opravljena v bližnji prihodnosti.

Dragi moji, sumim, da bi lahko bilo slednje, saj mi je virus doslej “udarjal” na različnih mestih (sluznice, koža…). (Iskreno mi je prav vseeno, kako se zadeva imenuje oz. katerega tipa je, preverjeno dejstvo pa je, da se je doslej že nekajkrat terapevtsko odzival na protiherpesno zdravilo Valtrex.). Večkrat omenjamo, da je pri naši bolezni bolnik videti relativno “zdrav”. Morali bi videti mene v sedanji izdaji. Zjutraj se ustrašim sama sebe, ko se pogledam v ogledalo. Kot da sem vsa v opeklinah. Ne smem na sonce, tudi za med ljudi občasno nisem primerna, ker je povsem neestetsko … (Skrbi me po malem, da se mi ne bi preselilo še v oči – samo še tega mi je treba.) In tako v tem lepem sončnem popoldnevu čepim pred računalnikom in klepetam z vami. Če vam kaj koristi, mi je v zadoščenje.
Poročala bom, kako se bo razvijalo.
Naj se mi, prosim, oglasi kdo, če je že imel podobno situacijo!

Veronika

Nimam podobne izkusnje,ampak socustvujem z vami.Zelimvam, da bi vam pomagali.Drzite se, mislimo na vas.

pozdravljeni
Dokler se mi vse na veliko sprašujemo, kaj nas zastruplja ,verjamem da najhujši strup imamo skoraj vsi v naših zobeh: AMALGAM. Če me spomin ne vara, so se meni manjše težavice začele pri 16 letih, ko sem dobila plombe in mostiček za 6 zob. Vrtoglavice, hitri utrip srca, glavoboli ,utrujenost, ispadanje las, nato vedno hujše migrene.
Včeraj sem raziskovala na nemškem netu posledice amalgama so:glavoboli, migrene, tinitus, nespečnost, slaba koncentracija, depresije, gljivice kvasovke, infekcije, herpes, bolečine v sklepih. Če je ženska imela amalgamske plombe:spontani splavi, mrtvo rojeni otroci. Njeni otroci imajo težave z učenjem, autističnost, hiperaktivnost, nevrodermitis. Zanimivo kaj vse še ne vemo.
graciela

Draga Veronika,

malo sem se pozanimala pri eni sodelavki. Ona je tudi pred parimi leti imela rdeče izpuščaje na vekah, podobne opeklinam, ki so jo zelo srbeli. Najprej so jo zdravili s kortikosteroidnim mazilom, ki ni pomagalo, potem je dobila zdravila proti alergijam in je bilo že bolje. Rekla je, da je samoiniciativno uporabljala še mazilo Jekoderm in fiziološko raztopino, za umivanje kože. Vse se je dogajalo v pomladno-poletnem času, zato je prepričana, da je šlo za alergijo na kakšno travo ali cvetni prah. Od takrat naprej za vsak primer ne uporablja nobene kozmetike in se ji izpuščaj ni ponovil.
No, to je ena izkušnja, upam, da vam lahko kako pomaga.

Ne bi rada pretiravala z reklamo, ampak mislim, da bi zdravnik s pomočjo aparata Bicom hitro ugotovil kakšne narave je izpuščaj. Aparat poleg alergij zelo hitro zaznava tudi prisotnost različnih virusov v telesu. Ampak, ker sem laik, bolj da ne razlagam preveč … Imate moje podatke in če se boste kdaj odločila vam lahko posredujem telefonsko številko mojega terapevta.

Držite se, tudi mi mislimo na vas, lep pozdrav
Ivana 43

Pozdravljeni
Imam občutek, da ste kar malo pozaspali.Moram povedati, da sem šele sedaj prepričana, da imam MULTIPLI KEMIČNI SINDROM V Ameriki to raziskujejo že vrsto let, baje da to imajo tudi bolniki ki imajo SKU in FM . Zato je moje mnenje, da bi bolniki ki so občutljivi na kozmetiko, zobno pasto, zdravila in druge vonje morali na pregled z bioresonanco, da vsaj sebe prepričajo da jim določena snov res škoduje če še os. zdravnika ne moremo in nato iti od specialista do specialista v tej smeri, če bomo čakali da nam os. zdravnik ali psihiater kaj najde, ste v hudi zmoti. Jaz sem namreč čakala čez 20 let, jemala antidepresive, ki so mi naredili več škode kod koristi, si predstavljate kaj bi bilo z menoj, če bi jih ubogala. Dobro je pa hoditi na skupinske razgovore in k psihologu, da se malo razbremenimo. Ker s takimi težavami kot jih imamo mi, je nemogoče, da ne bi dobil depresije.
bay graciela

Hvala obema, bom poskusila tudi to.
Sicer pa – od tega se ne umre, pravijo. 🙂

Pozdravček!

Če smem svetovati: dobro je malo umiriti “raziskovalno žilico”, da ne bi pridobljeno znanje bolj škodilo kot koristilo.
Sama kar mirno zaupam stroki in vsem, ki vedo več od mene, saj se mi zdi zaupanje primarni pogoj za uspešno zdravljenje.
Ali se motim ?

Se strinjam, da je lepo in je treba zaupati in spoštovati. Res je tudi, da preveč znanja lahko prinese več škode kot koristi. Po drugi strani verjamem, da je včasih dobro tudi malce “preveriti” ene in druge, mislim na uradno medicino in alternativne terapije …

Osebno nisem ne “za” ne “proti” nobeni strani. Res verjamem, da sta klasična medicina in alternativna komplementarni. Vsaka stran ima svojo pozitivno in negativno plat in ko jih spoznate se že lažje gibljete med njimi. Do tega zaključka sem prišla po šestih letih bolezni in obiskovanja enih in drugih. Lahko tudi priznam, da sem na začetku naivno, slepo in absolutno zaupala samo uradni medicini. (Verjetno zaradi precejšnjega neznanja in nezainteresiranosti za zdravstveno tematiko nasploh). Moj odnos do enih in drugih se sproti spreminjal v skladu z okoliščinam in (največkrat slabim) izkušnjam v zdravstvenem domu.

Ljudem dejansko pomagajo zelo različne terapije ali tehnike zdravljenja in najboljše rezultate dosežejo ravno tisti terapevti, ki jim najbolj ZAUPAMO, tako kot ste vi rekla.
Vseeno mislim da ni greh, če primerjamo ugotovitve enih in drugih, če že obstaja možnost. Naše zdravje je dejansko odvisno predvsem od nas samih in borimo se kakor vemo in znamo. Kaj drugega nam sploh še ostane?

Nezaupljiva sem do osebnih zdravnikov ki ne vejo kam naj bi te poslali,najljupši jim je psihijater in če nisi dovolj zoprn tam tudi ostaneš ,kakor jaz ki so me 15 let zdravili samo proti depresiji psihosomatskimi težavami ,jaz sem pa od bolečin v mičicah , kosteh, migren… udarjala z glavo v steno tako neznosno je bilo, če bi mi dovolj zgodaj ugotovili MPS in ostale alergije bi lahko polovico življenja lahko živela dokaj normalno .povem vam samo to da je profesor dr. Furlan bila moja rešitev.Sedaj je moje upanje bioresonanca,kamor bom šla na jesen ,saj vem da mi ne bojo mogli pozdraviti vsega toda vsaj nekaj mi pa ja bojo.Verjamem da imamo dovolj specialistov vklasični medicini samo vedeti je treba kateri je za nas ta pravi,če že os.zdravnik ne ve.Če nebi raziskovala še danes nebi vedela kaj mi je .
Priznam pa da s to boleznoijo ki jo sedaj imam nismem sposobna niti za 4 ure dela ,ker je stresno in telesno prenaporno, čeprav mi moj poklic izredno diši .

Ja, razumem .

Ja, v celoti se strinjam.

Veronika
S spominom se vračam nazaj kaj me je obremenjevalov življenju ,bila sem pridna punčka karakter C kod otrok sem bila ispostavljena pesticidom senzibilnost sem najbolj opčutila pri pipsu za ubijanje mrčesa,nato delo z lepilom1 leto ,zbujala sem se z močno naotečenimi vekami,rabila veliko spanca,že 2 uro me je v šoli začela boleti glava večkrat sem morala domov tako me je pouk utrujal ,z Amalgamom dodatne težave ,stres,spont.splavi, migrene. Nato se spominjam vbodov stenic od takrat se spominjam težav ki jih opisuje FM,tkrat sem dobila flek čez celo stran obraza okol očesa oteklina je bila rdeča brez mehurčkov oteklina je izginjala in se znova ponavljala bog ve zakaj,,tudi se iz tega ni naredila rana kot pri herpesu enostavno nisem več smela uporabljati umetno kozmetiko dobila sem neko zalbo prozorno ,ki sem jo uporabljala nekaj let, nato se je alergija skrila delovalo je brez izpuščajev,samo imela sem srbenje vsepovsot in ostale simptomeFM.

Zaradi tehničnih motenj (v internetni povezavi) se šele sedaj lahko oglašam.
Za vse informacije se vam zahvaljujem. Danes smo opravili manjši kirurški poseg – odvzem tkiva (biopsijo). Izvid lahko pričakujem v roku 2 mesecev. Vam sporočim.
Želim vam, da bi vam BICOM pomagal in vam olajšal trpljenje.

Lepo vas pozdravljam!

Veronika

Po osemnajstih dnevih:

Ne zato, da javkam, temveč zato, ker sem obljubila, da bom poročala.
Še vedno se spopadam z opeklinami (po obrazu in vratu). Res je, da se od tega ne umre, je pa mučno in posega v človekov duševni mir.
Potem si rečem: se bom pač sončila v stanovanju! Pa kaj? Če želim, lahko celo namakam noge v lavorju …
Ali ni lepa ta neskončna človekova svoboda …
… Ko se zjutraj zdani
rečeš
bodi dan
in je dan
ko vidiš
da bo sijalo sonce
rečeš
naj bo sonce
in je sonce
zvečer ukažeš
bodi noč
in je noč

ali si bog
ali kaj
( M. Avanzo)

… Sedaj sem ukazala, naj bo dež, in zunaj na vso moč lije, treska in bije toča … ( Saj mi ne zamerite malo poezije, kajne?)

Pozdravček!

Veronika, drzim pesti zate in upam, da se ti bo stanje kmalu izboljsalo. Sem s tabo, kar naj dezuje, lije, pada…….samo da se bolje pocutis.
maya

Maya, ti si en sočuten srček. To vem, odkar te berem.
Nič več ne lije, toča pa je uničila mnogo, premnogo.

Veronika

New Report

Close