Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija utrujenost&zaspanost

utrujenost&zaspanost

Pozdravljeni!

Stara sem nekaj čez 30 let, z zanimivo in odgovorno službo, aktivna rekreativna športnica (med 7 in 10 ur tedensko), v prostem času rada berem in počnem še marsikaj. V splošnem sem zelo zdrava. Moj “problem” je, da bi lahko spala po 12 ur na dan brez težav. Če se zvečer uležem v posteljo ob 20h ali pa še prej, brez težav v trenutku zaspim in se zbudim zjutraj ob zvonenju ure. Med vikendom, ko neprijetne ure ni, lahko spim v nedogled … Občutek imam (in tudi okolica že namiguje na to), da v primerjavi z drugimi spim veliko več in morda celo preveč. Če ne spim vsaj 9 ur na dan, zgledam in se tudi počutim utrujeno. Ali je to lahko že neka vrsta spalne motnje, ali pa je preprosto moj “bio-ritem” tak in se mi s tem ni potrebno obremenjevati? Tudi kakršenkoli nasvet, kako spati manj in biti vseeno spočit, bi mi zelo koristil, saj si vedno želim, da bi bil dan daljši…

Lep pozdrav, Mima

Lepo pozdravljeni!

Menim, da je to vaša biološka značilnost, ki je bila verjetno vaša lastnost že v zgodnjem otroštvu. Ali so vam večkrat pripovedovali, da ste bili kot dojenčica nenaporen otrok, ki je velik del dneva pridno prespančkal?

Naše naravne biološke potrebe se individualno precej razlikujejo, zato je priporočljivih 8ur spanja res zelo pavšalen približek. Svetujem vam, da čim bolj zadostite svoji naravi in se ne obremenjujete z nikakršnimi kriteriji povprečnosti ali “normalnosti”. Tudi če ste v primerjavi z drugimi kakšno uro manj v stanju budnosti, pa ste lahko v tem času toliko bolj efektivni.

Miren, trden in osvežujoč spanec je eden izmed pomembnih pokazateljev našega duševnega in telesnega ravnovesja/(zdravja). Če je pri vas tako, je vse v najlepšem redu.

Prisrčen pozdrav!

Veronika

Pozdravljena. Poskusite izdelke *********. Zelo delujejo, so naravni in zdravi.

New Report

Close