Najdi forum

Fibromialgija???

Pozdravljeni!

Oglasam se z namenom, da si razjasnim pomisleke in dileme, ki me prevevajo in morda najdem celo odgovor na svoje tezave.
Pred kratkim sem izvedela za fibromialgijo in za to stran ter o tem kar nekaj prebrala. Stara sem 30 let, podobne tezave kot so jih ze mnogi opisani pestijo tudi mene ze priblizno stiri leta. Ne bi vse nastevala, a dala sem cez ze nesteto preiskav, nesteto obiskov pri infektologu (testiranje borelioze, aidsa…), pulmologa, sum na tuberkolozo (slikanje pljuc), pregled grla, pregled scitnice, misic, gastroskopije, kolonoskopije itd. Vsa ta leta me spremlja povisana telesna temperatura (cez noc in zjutraj v mejah normale, cez dan in predvsem v popoldnevih mi naraste do 37,8), bolecine v sklepih, misicah, bolecine predvsem v zgornjem delu hrbtenice, nespecnost (bolecine po misicah, sklepih, mocno potenje), jutranja utrujenost, neprespanost, okornost in obcutek oteklosti v sklepih… in se bi lahko nastevala. Le redko kaksen dan je ko me kaj ne boli. A vse skupaj se mi pojavlja v nekih intervalih, so obdobja kot je sedaj, ko je vse skupaj zelo intenzivno in bolj umirjena, ko ze mislim, da je vse skupaj za mano in da sem “resena”.
Eno obdobje sem zdravnike veliko obiskovala, a ko je prislo do besede psihosomatika, sem se sicer najprej “uzaljeno” umaknila, potem pa zacela intenzino delati na sebi. Vse skupaj je stvari izboljsalo, a ti intervali bolecin in pa sploh povisana telesna temperatura me spremljajo.
Sem sportnica po dusi in telesu, “vedno” polna energije in zato mogoce vse skupaj tezje sprejemam. Je pa res, da najbolj ubija to, da enostavno ne vem! Ko ves s kom se spopadas, verjamem, da je lazje.

Vem, da ste na podobno vprasanje ze mnogim odgovorili, a vseeno vas prosim, da mi podate svoje mnenje.

Prisrcna hvala in lep pozdrav!

Kaj naj vam rečem, Nataša? Vse ste analizirali že sami.

Žal menim, da ste se nam pridružili na naši skupni ladji …
Če ocenjujete, da je za vaše stanje zelo pomembno, da bolezen dobi svoje ime (kar je normalno in razumljivo), si zagotovite revmatološki pregled, kjer naj bi vam tudi svetovali, ali bo smotrno obiskati še infektologa.

Glede psihosomatike si nekaj informacij lahko preberete tukaj: …

Na zadnji mednarodni konferenci o SKU/FM (okt. 04) je bilo o vlogi stresa pri boleznih SKU/FM razpravljano takole: (cit.)

Svetujem vam, da se vključite v Drušvo za FM oziroma v skupino za samopomoč.
Lahko nas tudi redno spremljate preko foruma in se vanj tudi aktivno vključujete. Vabljeni !

Lepo vas pozdravljam in vam želim vse dobro!

Veronika

Lep pozdrav

Po naključju sem našla ta forum in tudi vaše pismo. Kot lastnica Pilates Body studia v Britofu pri Kranju sem prišla v stik tudi z fibromialgijo in lahko vam rečem, da je za vaše stanje raztezanje ključnega pomena. Vem, da je včasih težko in da so včasih bolečine prehude, vendar v našem studiu smo dokazali, da se stanje umiri, izboljša in včasih v veliki meri tudi izgine. Priporočam vam inidivudualno vadbo in našo različico pilatesa (to je body pilates). Ostale zvrsti pilatesa, s katerimi se srečate drugod po Sloveniji, se prednostno ukvarjajo s krepitvijo, pri nas pa je veliko več poudarka na raztezanju, kar je za vas zelo priporočljivo. Če vas še karkoli zanima v tej smeri, prosim oglasite se na kratek pogovor ali pa me pokličite. Lahko obiščete tudi našo stran http://www.pilatesbodystudio.com in pomagali vam bomo. Moja tel. številka: 040/784-131 ali št. sudia 04 234 1 929

Lep pozdrav
Barbara

New Report

Close