Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija Večerno dremanje in nerazpoloženost

Večerno dremanje in nerazpoloženost

Pozdravljeni!
Zdajle že nekaj časa berem po forumu in iščem stare prispevke, v upanju da bi našla kaj podobnega, kot se dogaja pri mojem fantu. Težavi sta dve:
1. Poznava se skoraj dve leti. Že od vsega začetka, kadar smo bili z družbo zunaj, je začel dremat na stolu (tudi že ob desetih, enajstih zvečer, ko smo ravno prišli ven). Lahko si prestavljate, kako neprijeten občutek je to, da ti nekdo spi sredi družbe. Ko smo bili v kempu in sem ga prosila, naj gre spat, ni hotel, češ »da posluša« in da mu paše da je »z nami«. On je super oseba, inteligenten in res ga imam rada, a kakšnih takšnih stvari pa res ne razumem. Če sva zvečer doma, vedno zaspi pred TV-jem, čeprav je ura šele 21h-21:30 in ga enako ne morem spravit prej spat. Sem mu že predlagala, da bi skupaj hodila spat ob 22h, pa vedno hoče gledat komedije na TV-ju čeprav vidi na koncu dve minuti nadaljevanke. Pa tu ne gre samo za dremanje, on je takrat resno utrujen, oči se mu zapirajo in jih ne more imet odprtih, zato pa zadrema tudi v družbi. Pravi, da si ne more pomagat.
Ni pa zanemarljivo dejstvo, da je njegov oče enak, vsaj kar se tiče dremanja pred TV. Kadar grem zvečer mimo dnevne sobe tam drema in to vse do pol enih ponoč, ko se končno odpravi v posteljo. Naj dodam, da midva živiva z njegovima staršema v isti hiši, a svojem stanovanju.
Verjamem, da fant ni bolan, bi pa rada neko mnenjo o tem, ali je njegovo početje normalo (torej se dogaja tudi drugim in s tem ni nič narobe, je pač tak) ali pa gre za neko čudno navado/razvado, ki se jo da spremenit? Načeloma nisem takšna, da bi nekoga spreminjala, ampak ta navada dremanja/spanja, je kadar sva v družbi izredno moteča. Moja prijateljica pravi, da bi naju večkrat povabila na obisk, če se ne bi tolikokrat (vedno) zgodilo, da sva se kmalu pogovarjali samo še midve, medtem ko je on dremal zraven in s tem ustvarjal strašno neprijetno vzdušje. Enako je tudi večinoma kadarkoli greva kam na obisk (tudi k ljudem, ki so njegovi prijatelji – torej so mu zanimivi). Ob 21h je najbolje, da greva že domov.

2. Na žalost pa to še ni vse… Res, da ima dokaj stresno službo, da vsak dan vstane ob 6:20, da dela do 17h in gre večinoma (meni razumljivo) popoldne počivat za vsaj pol ure ali 45 minut… pa je zadnje čase čisto nerazpoložen, zdolgočasen, v glavnem nič se mu ne da. Takoj ko se je to začelo, je o tem tudi sam spregovoril in poiskušala sva s pogovorom ugotoviti, kakšni so razlogi, pa jih sam ni našel. Jaz sem mu predlagala, da naj začne s kakšnim hobijem, karkoli kar ga zanima in kar bi mu povrnilo veselje in voljo, pa je rekel, da je edina stvar, ki bi ga osrečila kroska (motor) s katerim bi se lahko malo podil po okoliških gozdovih. OK, ljudje smo pač različni! Jaz svojo energijo rada kurim (in dobivam) na fitnesu, njega po to ne veseli.
Zanima me, kako mu lahko jaz, kot nekdo, ki ga ima zelo rad, pomagam prebroditi to nerazpoloženost (ker si tudi sam tak ni všeč) ali najti razloge za to (to je sigurno najbolj učinkovito, ker lahko potem razloge lažje odpraviš)? Upala sem, da si želi samo malo več časa s prijatelji, pa je rekel, da se mu sploh ne da it ven z njimi, da je raje z mano. Ne vem, kaj naj narediva in če jaz sploh lahko karkoli pomagam. Danes pa pišem zato, ker sem prišla tako daleč, da je začel s takšnim razloloženjem tudi meni jemati energijo.

Lepo pozdravljeni !

Prav dobro razumem vajino situacijo, ki je lahko zelo naporna, ko se usklajujeta dve osebi s povsem različnima dnevnima bioritmoma in neprimerljivim energetskim potencialom.

Najprej bi vas usmerila, da si preberete vsebine tukaj: …

Druga možnost, ki jo slutim, je, da se vašega partnerja morda loteva še depresija.
Več o temi tukaj: …

Morda pa bi bilo smiselno obiskati tudi ambulanto za motnje spanja, če je tažava tako izrazita, da že ogroža vajino harmonijo.
Več o tej temi tukaj: …

Upam, da vam nisem nanizala preveč “gradiva” in da vam bo laže ob spoznanju, da s podobnimi težavami niste sami.

Če še nisva prišli do jedra problema, pa se še oglasite.

Lepo vas pozdravljam!

Veronika

New Report

Close