Najdi forum

delovni nalog

hoj!

V začetku aprila bi šla samoplačniško v Čateške.Zdravnica bi mi napisala delovni nalog in bolniško. Zanima me ,če mi lahko napišete, koliko terapij mi lahko napiše na nalog. Imam fibromialgijo in lumboišialgijo.

Hvala za pomoč in lep pozdrav

Tanja

V petek, 11.3.05, imamo predstavnice Društva za FM iz Posavja razgovor s specialistko fiziatrinjo dr. Horvatovo iz Zdravilišča Čateške toplice, kjer se bomo pogovarjali o terapevtski ponudbi, ki jo bolnikom s FM nudi naše zdravilišče. Upamo in želimo, da bi naleteli na razumevanje, po vzoru Zdravilišča Laško.
Vam sporočim !

Do takrat LP ,
Veronika

Z zadovoljstvom lahko sporočim, da je bil današnji razgovor v Termah Čatež uspešen. Bolniki s fibromialgijo bodo deležni terapevtske obravnave, ki je primerna naravi bolezni in kot člani Društva deležni nekaterih ugodnosti. Seznanili so nas tudi z informacijo, da imamo kronični bolniki pravico do vsakoletne (enkratne) obnovitvene terapije.(!)

Glede delovnega naloga – možnosti:
1. Delovni nalog – napiše ga osebni zdravnik
2. Napotnica – lahko za pregled pri zdraviliškem fiziatru in njegovo mnenje (v tem primeru poda mnenje specialist fiziater in tudi predpiše terapijo) ali pa napotnica brez pregleda fiziatra in njegovega mnenja (izda jo osebni zdravnik).

Žal vas moram obvestiti, da je zdraviliški bazen trenutno v renoviranju, kar pomeni, da predvidoma do junija terapije v vodi niso možne.

Za ga. Tanjo pa še tale informacija: bolnice, ki so doslej že imele terapijo na delovni nalog, so mi sporočile, da je terapija obsegala po 4 terapije na dan (10x): vodna telovadba, TENS, masaža (prilagojena bolnikom s FM) in obloge.

Naj vam bo zaradi teh informacij jutrišnji dan malo lepši (današnji je namreč vremensko skrajno obremenilen – tudi za vas?). Držite se!

Veronika

Draga Veronika!

Hvala za vse informacije ,vi pa res vedno držite besedo.

Ko v začetku aprila pridem v Čatež, vas pokličem in upam greva na kavico.

V torek grem k osebni zdravnici in upam, dobim delovni nalog in bolniško za čas v toplicah.(čeprav sem bila že pred dvema letoma v Čatežu je rekla ,da za zdravstveno plačilo ne bom dobila nastavitve).

Hvala Tanja

Dogovor za kavo velja.

Da ne bi bilo pomote: pravica do vsakoletne obnovitvene terapije seveda ne pomeni stacionarnega balneološkega zdravljenja (namestitve).

LP,
Veronika

Bravo Posavci, zelo sem vesela, da je tudi vam uspelo s terapijami!
Meni terapije, na katere tenutno hodim v Laško, zelo dobro danejo.
Upam, da boste lahko začeli čim prej uživati v masažah in drugih terapijah.

Lep pozdrav!

Bojana

New Report

Close