Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija fibromialgične točke

fibromialgične točke

Lep pozdrav vsem na tem forumu.
Prosim za opisna mesta fibromialgičnih točk.
Ne bi si rada pripisala te neljube diagnoze, vendar me skrbijo recidivi mojega slabega počutja.
Že nekaj let imam prav napade mrzlice, grozljivih bolečin v mičicah in kosteh. V takih dneh včasih tudi stati ne morem in le dremuckam v pol snu. Napapcam se antirevmatikov in v parih dneh postane stanje znosno, tako , da zdržim potem tudi brez zdravil.
No ampak mi se ne damo, malo si pa še zatiskam oči, ker mi zdravnik postavi vsem znano diagnozo.viroza. No jaz mislim ,da to ni res, ker se mi bolečine pojavljajo v popolnoma enaki obliki in trajanju večkrat na leto.
Če le kratek čas sedim , komaj vstanem…….., vsi izvidi so v mejah normale.
zdravo in lep dan vsem

Lepo vas pozdravljam !

O bolezni FM si lahko več preberete tukaj : , kjer je tudi skica z označenimi fibromialgičnimi točkami. Če se v opisu bolezni najdete, predvsem pa , če vas težave življenjsko zelo omejujejo, stopite do revmatologa ( morda tudi do infektologa ), ki vam bo vaše domneve lahko potrdil ali ovrgel.
Na tem forumu je precej izpovedi bolnikov z opisi bolezenskih težav, le malo pobrskajte tudi po starejših temah (npr. na predhodnih straneh).
Na spletni strani Društva za fibromialgijo je navedenih tudi nekaj tiskanih virov v slovenskem jeziku ( ), tukaj pa tudi povezave s tujimi spletnimi stranmi ( ).

To, da so pri naši bolezni “vsi izvidi v mejah normale” ne drži povsem. O tem sem pisala npr. tukaj : ( ).
Neredki bolniki imamo objektivno dokazano kronično virusno okužbo. Pestijo nas različne alergije, kar naprej se ponavljajo vnetja sluznic, težave s kožo, lomljenje nohtov, … Precej bolnikov ima objektivno dokazano avtoimuno obolenje ščitnice, dokazane hormonske motnje, motnje v krvnem pritisku, izmerjene vestibularne motnje (ravnotežje), izmerjene kognitivne motnje ( psihološko testiranje ).
Torej obstajajo možnosti, ki lahko tudi objektivno potrdijo vašo morebitno bolezen. Tega vam seveda ne želim, želim pa vam, da razjasnite vašo zdravstveno situacijo.

Oglasite se spet, ko nam boste lahko povedali, kako zadovoljivo ste opravili. In uspešen spopad s težavami !

Lep pozdrav,
Veronika

New Report

Close