Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija POROČILO IZ DOBRNE

POROČILO IZ DOBRNE

POZDRAVLJENI VSI, KI NAS BERETE IN VAS ZANIMA NAŠA SPLETNA STRAN!

V SOBOTO 20.11.2004 SEM SE UDELEŽILA STROKOVNEGA SESTANKA FIZIOTEREAPEVTOV CELJSKE REGIONALNE ENOTE , KI JE POTEKALO V ZDRAVILIŠČU DOBRNA. IMELI SO TEMO FIBROMIALGIJA , ZATO SO POVABILI TUDI NAŠE DRUŠTVO, DA SE PREDSTAVI.

V UVODNEM GOVORU SEM NA KRATKO PREDSTAVILA NAŠE DRUŠTVO OD USTANOVITVE DO DANES, NAČIN NAŠEGA DELOVANJA, KOT SO SKUPINE ZA SAMOPOMOČ IN SPLETNO STRAN DRUŠTVA. POUDARILA SEM PROBLEMATIKO NAŠIH ČLANOV, NEZMOŽNOST ZA DELO KAR IMA ZA POSLEDICO VELIKO NEZAPOSLENOST. RAZGRNILA SEM NEKAJ NAČRTOV ZA PRIHODNOST IN POUDARILA, DA NAŠ CILJ NI INVALIDSKO UPOKOJEVANJE NAŠIH ČLANOV, AMPAK ISKANJE MOŽNOSTI ZA IZBOLJŠANJE ZDRAVJA IN S TEM BOJ ZA ČLOVEKA VREDNEGA ŽIVLJENJA.

S FIZIOTERAPEVTI ZDRAVILIŠČA LAŠKO BOMO PRIPRAVILI PROGRAM ZDRAVLJENJA ZA NAŠE BOLNIKE, SODELOVALI BODO TUDI NJIHOVI FIZIATRI IN ANASTEZIOLOG DR. VRABL S PROTIBILEČINSKO TERAPIJO. TRUDILI SE BOMO TUDI ZA UGODNE FINANČNE POGOJE PRI ZDRAVILIŠKEM ZDRAVLJENJU.

KOT PREDAVATELJ JE NASTOPILA PREDSTOJNICA KLINIKE ZA REUMATOLOGIJO V LJUBLJANI PRIM. DR. KOS GOLJAR, KATERA NAM JE TUDI OBLJUBILA SODELOVANJE IN POMOČ.

NA SAMEM SREČANJU JE BILA PREDSTAVLJEN TUDI INDIVIDUALNI PROGRAM FIZIOTERAPIJE ZA BOLNIKE S FIBROMIALGIJO, KI GA VODI PRIVATNI FIZIOTERAPEVT IZ DOBRNE SREČKO PLEŠNIK. TRDI, DA S SVOJIM PRISTOPOM V NEKAJ MESECIH PRIPELJE BOLNIKE DO IZBOLJŠANJA.

IZREDNO PREDAVANJE JE IMELA TUDI MANUALNA TERAPEVTKA GA. BRANKA SLAKAN, PREDAVATELJICA NA VISOKI ŠOLI ZA FIZIOTERAPEVTE, KI JE SPREGOVORILA O BOLEČINSKIH TOČKAH V MIŠICA IN NJIHOVI OBRAVNAVI.

NA KONCU LAHKO UGOTAVLJAM, DA SE ZANIMANJE ZA FIBROMIALGIJO TUDI PRI NAS PRIČENJA “ZBUJATI”. KOT PRVI SO V ŠIRŠI JAVNOSTI ZAČELI OPOZARJATI FIZIOTERAPEVTI IN VIDIJO V TEM VELIK PROBLEM, SAJ K NJIM VSAKODNEVNO PRIHAJAO NA OBRAVNAVO PRAV BOLNIKI S FIBROMIALGIJO. UPAJMO LAHKO, DA SE BODO KMALU ODZVALI TUDI DRUGI MEDICINSKI KROGI.

LEPO VAS POZDRAVLJA PREDSEDNICA DRUŠTVA ZA FIBROMIALGIJO,

METKA ČEPLAK

Pohvalno in vzpodbudno!

Veronika

Metka, zelo mučno je brati same velike tiskane črke. Ne vem zakaj, ampak povsem nepregleden se mi zdi zapis in črke kar skačejo ena v drugo. Mogoče zato, ker sem že v letih, pa mi vid malo nagaja. In ker nas je takih več, bi mogoče v bodoče …

Ga. mimaŠ se oproščam, če ste težko prebrala moj zapis. V bodoče se bom potrudila in pisala z malimi črkami. Prav iz razloga, da bi vsi lahko brali sem napisal z velikimi tiskanimi, saj imam tudi sama težave z očmi.

Lp. Metka

zelo uzpodbudno,že to,da se o fibromialgiji govori v medecinskih krogih je velik napredek…
lp
Smiljana

HOJ, vidim, da se marsikaj dogaja, ja, trenutno sem odsotna po kar uspešni operaciji hernije, sedaj se nahajam v Dolenjskih toplicah na okrevaju, bolj kot vse drugo me mučijo strašne bolečine v vseh mišicah, ampak po dolgem ležanju je to kar normalno. LEPO vas pozdravljam, prav hudo mi je žal, da se do novoletnega srečanja še ne bom vrnila z okrevanja, želim vam vse lepo, prisrčen pozdrav, maya

Maya, tudi mi vam enako vse lepo; lep pozdrav tudi vam in dobro se držite!

Veronika

New Report

Close