Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija Prekinitve dihanja med spanjem

Prekinitve dihanja med spanjem

Že od otroštva imam med spanjem težave z dihanjem (dihal sem baje kot jež). Operiran sem bil že na “polipih” in na nosu za lažje dihanje skozi nos.

Zaradi tega imam pogosto moten spanec in posledično sem tudi čez dan utrujen oz. rabim vedno več spanca in nekako nioli nisem dovolj naspan.

Motnje spanja izgledajo tako, da pogosto “zajamem zrak” ali pa ga ne vdihnem (po pripovedovanju moje Mojčike izgleda kot nekakšna apneja ) in ga potem ne izdihnem ali vdihnem, namesto tega se sliši od mene le nekakšen zadrgnjen zvok ( to tako dolgo, da se ona že ustraši in me poskuša prebudit) in to večkrat na noč.
Tudi sam se pogosto prebudim zaradi tega.

Slišal sem za laboratorij za preiskave motenj spanja in vas sprašujem ali bi bilo smiselno ga obiskati ali pa naj poskusim kaj drugega?

Svetujem vam, da si v zadnji (novembrski) številki revije Zdravje preberete članek z naslovom : Bolezen ali jesenska utrujenost ( str. 54 ), kjer o motnjah spanja piše specialistka nevrologinja. Če bi se v opisu težav našli, lahko obiščete Ambulanto za motnje spanja in budnosti, Inštitut za klinično nevrofiziologijo, KCLJ, Zaloška 7 ( tel. 01/ 522 15 00 ).

Če pa vam probleme povzroča predvsem oteženo dihanje skozi nos, pa to ni spalna motnja, temveč je ta zgolj posledica. Tedaj to ni primarno nevrološki problem in bi vas vaš osebni zdravnik najbrž poslal na ORL .

Kadar so spalne težave tako izrazite, da občutno motijo (ovirajo) posameznika ali njegovo bližnjo okolico ( Mojčika !? ) , je prav, da se jih lotimo s strokovno pomočjo.

Lep pozdrav in mirno spanje vam želim !

Veronika

New Report

Close