Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija pomanjkanje energije

pomanjkanje energije

Lepo pozdravljeni

Kaj lahko storim, da bi si povečala energijo, doma imam2 leti staro hčerko, ki ji nikoli ne zmanjka energije, težave imam tudi s službo, trenutno sem brezposelna in se sekiram-velikrat. Doma skoz nekaj delam, na čase mi pa zanjka, še posebno, ko je toplo zakurjeno, sem vsa zaspana in utrujena. Mislim, da bolna nisem nič, prej zdolgočasena, ker je vsak dan isto. Skrb za hčerkico me zmozga.lp

Draga Eva,

dobrodošli na forum. Ne vem, če ste že kaj prebirali starejše prispevke, ker je tam dosti napisano o utrujenosti. Sicer, mislim, da ste že sami odgovorili na svoje vprašanje, ker dolgčas je najboljši prijatelj utrujenosti. Tudi sama sem že 4 leta brez službe in iz dneva v dan počnem ista hišna opravila, ki segajo v neskončnost. Plus tega imam FM in SKU, in mi je že itak vse težje kot zdravemu človeku. Toda, iz lastne izkušnje vam povem: čeprav me vse boli in so mi oči na ” pol dvanajst”, ko začnem delati nekaj za svojo dušo – se reči v hipu spremenijo. V mojem primeru je to pisanje. Lahko bi bilo karkoli drugega. Ko pišem moje ponavadi “zaspane” oči so odprte in čeprav še vedno boli in mišice trpijo – srce je zadovoljno. Takrat se lažje nosim z lastno bolečino.
Seveda bi bilo dobro, če bi naredili preizkave in izključili kakšno nadležno bolezen, toda, če je vse u redu ( in upam da je ), NAREDITE NEKAJ ZASE!
Pol urce dišeče kopeli dnevno, sprehod v naravo, malo meditacije ali kakšna dobra knjiga, pa bo! Ker, zapomnite si, ste žena in mamica – IN TO JE LEPO. Ste pa tudi OSEBA! Oseba, ki si zasluži malo ljubezni in razvajanja. Torej, razvajajte se! Imate pravico do tega, ker edino, če boste vi zadovoljni in srečni, bo tudi vaš otrok imel mamico kakšno si zasluži!
Lep pozdrav in veliko sreče!

Strinjam se z vsem, kar je napisala Gordana.

Vsi ljudje imamo enake/(podobne) PRIMARNE POTREBE (t e l e s n e , d u š e v n e in d u h o v n e ). Od tega, kako so nam zadovoljene, zavisi naš temeljni občutek zadovoljstva, harmonije, dobrega počutja in zdravja. Občutek utrujenosti vedno pomeni neko porušeno ravnovesje.
Testirajte sami sebe, kako so vam v vašem življenju zadovoljene naslednje potrebe; odgovarjajte z odgovorom Z (zadovoljivo) in N (nezadovoljivo):

POTREBE:

– ZDRAVJE—————– Z———- N
– PREHRANA—————- Z———- N
– GIBANJE ——————– Z——— N
– STIK Z NARAVO————- Z———– N
– POČITEK, PROSTI ČAS——- Z———– N
– SPANJE———————— Z———– N
– SPOLNOST——————- Z———– N
– ZABAVA———————– Z———– N
– LJUBEZEN——————– Z———– N
– VARNOST——————— Z———– N
– DRUŽENJE Z LJUDMI——– Z ———- N
– UGLED, VELJAVA———— Z———– N
– IMETJE, DENAR————– Z———– N
– DELO, USTVARJANJE——– Z———– N
– ZNANJE, IZPOPOLNJEVANJE Z ———– N
– DRUŽINA, OTROCI———– Z———— N
– SAMOSTOJNOST————– Z———— N
– RED, UREJENOST————- Z———— N
– SPREMEMBE——————- Z———— N
– KULTURA, UMETNOST——– Z———— N
– LEPOTA, USTVARJANJE——- Z———— N
– SAMOURESNIČEVANJE, SAMOPOTRJEVANJE Z——- N
– SAMOSPOŠTOVANJE———- Z———— N
– ŽIVLJENJSKI SMISEL———- Z———— N

Kolikokrat ste odgovorili z N (nezadovoljivo)? Več kot je takšnih odgovorov, več je razlogov, zaradi katerih se lahko počutite nezadovoljni in brez energije. Iz odgovorov samih tudi izhaja, na katerih področjih morda lahko vnesete kakšno spremembo. Za začetek kar po metodi majhnih korakov!
(Seveda ne smemo pozabiti, da imamo poleg osnovnih potreb še vrsto individualnih sekundarnih potreb, katerih zadovoljitev je tudi pomembna za naš občutek zadovoljstva, harmonije, zdravja in prekipevanja od energije.)

Lepo vas pozdravljam in vse dobro!
Veronika

New Report

Close