Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija testiranje delazmožnosti

testiranje delazmožnosti

Pozdravljeni,

izkušene (matej?) bi prosila za krajši/daljši opis poteka testiranja delazmožnosti (za skrajšani del. čas) na Inštitutu za rehabilitacijo – kako dolgo (ur na dan) trajajo vsakodnevni testi; kaj konkretno testirajo; še kakšne dodatne info o tem, kako to izgleda.

Lepa hvala,

LP,sonja

Testiranje traja 14 dni. Kolikor se spomnim to pomeni 20 ur, se pravi, da lahko končaš že v enem tednu, če imaš tak razpored.
V skupini, ki te pregleduje so vključeni zdravnik, delovni terapevt, tehnolog, psiholog in socialni delavec, ki na koncu testiranja napišejo večstransko poročilo in podajo oceno delazmožnosti. Zdrvanik naredi nek splošen pregled in pregleda vso zdravstveno kartoteko. Pri psihologu sledi pogovor in tudi psihološko testiranje. Socialni delavec oceni socialno situacijo. Delovni terapevt in tehnolog pa ocenjujeta samo zmožnost dela (npr. za računalnikom). Končno oceno pa podajo vsi strokovnjaki skupaj.

hvala za info.
lp,sonja

Kakšen pa je postopek, da prideš na testiranje delazmožnosti oz. kdo te lahko pošlje?
Namreč sprašujem v imenu ene naše sotrpinke, ker sama nima internetne povezave.S SKU ima takšne težave, da se komaj dvigne na noge, komisija pa ji podaljšuje stalež le za 14 dni.
Zanima me tudi, ali inv. komisija potem upošteva mnenje vseh teh strokovnjakov.

Hvala za pomoč in lep pozdrav!

Bojana

Lepo pozdravljeni!

Sama sem se informirala in poklicala na inštitut za rehabilitacijo, kjer so mi rekli, da rabim napotnico osebnega zdravnika za triažni pregled. Meni do sedaj napotnice še ni uspelo dobiti, vendar bom s to informacijo odšla nazaj k osebnem zdravniku in še enkrat prosila zanjo.

Na koncu vas prosim, če mi lahko odgovorite, kako se je stanje z napotnico izteklo, saj sem tudi sama v hudi stiski!

Dušanka

HVALA!
Kako se bo situacija razvijala pa še sporočim.

Lep pozdrav!

Bojana

New Report

Close