Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija TEŽAVE PO REAKTIVACIJI EBV

TEŽAVE PO REAKTIVACIJI EBV

Pozdravljeni!
Stara sem 43 let. Pred 5 leti sem imela težave s kožo na obrazu, povečane in boleče dimeljske bezgavke in postala zelo utrujena. To se je vleklo približno pol leta,naredili so mi nekaj krvnih in urinskih preiskav in končno na infekcijskem ugotovili, da gre za reaktivacijo EBV. Zdravnik mi je povedal, da je edino zdravilo umirjeno življenje. Prilagodila sem se novi situaciji. Stvari so se dokaj normalizirale. Če sem kaj “poguljufala”-naprimer vožnja s kolesom, malo teka, kakšna večja psihična obremenitev in podobno, so se težave vrnile- takoj. Prisiljena sem živet zelo racionalno. Pa vendar ni čisto dobro. Skrbi me, ker vztrajno hujšam, pri tem pa pojem enormne količine hrane in nimam prebavnih motenj. Visoka sem 172cm, tehtam cca.56kg, imam dokaj močne kosti in sem za videt kočšena palčka.V teh petih letih se izgubila cca.10kg. Ne gre za videz, pač pa za počutje. Nimam nobene moči in energije in kar je najhujše, imam zadnje čase občasno bolečine na desni strani reber. Če poskočim, če malo hitreje hodim boli in ne morem globoko dihat. Ko počinem, se umiri. Ali je možno, da se mi je “obesila ledvica” in kaj to pravzaprav pomeni.
Prosim za Vaš nasvet, se zahvaljujem in Vas lepo pozdravljam.

Lepo pozdravljeni !

Vprašanje glede ledvic boste morali zastaviti tukaj :
ali tukaj :

Glede virusne okužbe pa vam lahko zaupam mojo izkušnjo (ob podobnem izvidu: reaktivacija EBV). Po večletnih zdravstvenih težavah, ki so me povsem onemogočale v vsakodnevnem funkcioniranju (vrtoglavice, motnje ravnotežja, glavoboli, slabosti … ), smo poskusili tudi s protimikrobno terapijo z Valtrex tabletami (protiherpesno zdravilo). Te terapije sem bila deležna večkrat, z vmesnimi prekinitvami. Že po prvi terapiji mi je izginil zelo srbeč izpuščaj po vratu in licih, ki se je prej ponavljal več let (in za katerega sem bila prepričana, da gre za nekakšno “alergijo” neznanega izvora). Pri drugi terapiji so se mi umirile sluznice (žrelo, ponavljajoče se afte, genitalno in vaginalno vnetje … ). Po tretji terapiji pa so se začele umirjati motnje v ravnotežju, vrtoglavice, šumenje in pritisk v ušesih …
Terapijo z Valtrexom občasno prejemam še sedaj, ker se znaki po določenem času ponavljajo (predmenstrualno, ob večjih fizičnih naporih … ). Nič pa se niso ob tej terapiji zmanjšale kronične bolečine v hrbtu, mišicah in sklepih ter vsakodnevni glavoboli in šumenje v glavi. S tem imam težave še sedaj. Ob vsem tem sem imela vseskozi povsem normalen apetit in nisem nikoli hujšala.
Ne morem trditi, da bi bilo takšno zdravljenje lahko koristno tudi v vašem primeru, morda pa bo komu ta informacija vendarle koristila.

Pozornost mi pritegne vaš podatek o nenamernem hujšanju, hitri utrudljivosti in oteženem dihanju ob manjših naporih. Kako je z vašo ščitnico? (Omenjeni znaki bi lahko opozarjali na pospešeno delovanje.) Mislim, da bi bila smiselna kontrola ščitničnih hormonov.

Želim vam, da bi težave obvladali in vas lepo pozdravljam!

Veronika

Zahvaljujem se za Vaš odgovor.
Tudi sama sem pomislila na ščitnico. Včeraj sem po dolgem času obiskala zdravnika, dal me je na kontrolo ‘S-TSH- ultra’ in UZ trebušne votline.
Na srečo glavobolov nimam, bolečine mišic in sklepov pa pogosto in so znosne. Tudi na koži sta mi ostali dve žarišči- pod pazduho in na zadnjici (malo hecno kajne?). To pa zna tako srbet, da bi najraje vse skupaj odtrgala. Praktično nimam težav z grlom in prehladi in sicer po zaslugi čiščenja ustne votline z oljem. Na to prisegam, čeprav morda za Vas ni sprejemljivo in izvajam že cca. 5 let- ali pa še več.
Škoda, ker življenje ni več takšno kot bi želela. Seveda pa je veliko lažje, ko se sprijazniš z dejstvi. So pa tudi svetli dnevi, ko sem polna energije, takrat seveda pretiravam in …saj veste kaj sledi.
Lepo Vas pozdravljam in želim veliko dobrega počutja.

Draga ga. Veronika
Oprostite, ker Vas ponovno nadlegujem (očitno je tudi pozabljivost moj problem).
Rada bi Vas vprašala, če uporabljate kašno posebno sredstvo za krepitev imunskega sistema. Sama se ne poslužujem ničesar, tudi za kožne tažave nisem nisem nikoli uporabljala nobenih krem. Razen na začetku, ko sem jih imela tudi po obrazu in mi je zdravnik predpisal Elocom, ki je učinkoval samo dokler sem se mazala, takoj po opustitvi pa so se težave vrnile- saj je logično. Po 2 mesecih mazanja sem z Elocomom prekinila. Ko smo ugotovili vzrok težav in sem se začela temu primerno obnašat (prej sem se preveč ukvarjala s športom) pa so se težave s kožo na obrazu povsem umirile. Na že prej omenjenih mestih pa nikoli. Mislite, da je lahko nevarno, če imaš toliko časa na istem mestu kožo prizadeto?
Lepo Vas pozdravljam in želim lep vikend.
Maša

Hay, Maša !

Občasno Immunal in Ca-C 500 Sandoz, pa z življenjskim slogom (bolj pazim na prehrano, gibanje, spanje, skrbim za duševno “kondicijo” … kolikor pač znam … ) . Bolj ali manj uspešno…
Glede kožnih izpuščajev – nevarni verjetno ne, vsekakor pa zelo nadležni.
Sporočite, kako bo s ščitničnimi izvidi. In ob ponovnem obisku zdravnika pokažite tudi svoj trdovratni izpuščaj, gotovo bo srbež mogoče vsaj omiliti.

Držite se !

Pozdravljeni!
Javljam se z rezultatom za ščitnični hormon. Vrednost S-TSH- ultra je 0,35 in je še v mejah normale. Sicer se vidi, da je ščitnica bolj aktivna, vendar moj zdravnik meni, da to ni vzrok za hujšanje. Tudi sladkor je v dovoljenih mejah. Počakali bomo še na UZ trebušne votline (07.10.2004).

Maša, vprašajte za strokovno mnenje še tukaj :

Pozdravlja vas
Veronika

Hvala za nasvet. Sem že postavila vprašanje z naslovom “Hujšanje in ščitnica”.
Lep dan Vam želim.
Maša

Zanimiv članek :

Pozdravljeni ga. Veronika
Članek je zanimiv in predvsem spodbuden.
Pri meni pa smo ugotovili, da so morda vzrok hujšanju ginekološke težave- miom in ciste. Bomo videli kako in kaj, zaenkrat sem dobro.
Lep pozdrav, Maša

Pozdravljena!

Le sem in tja zaidem na to stran, in zgodba, ki si jo napisala mi je poznana.
Moja izkušnja po reaktivaciji EBV je vključevala tudi hujšanje in to strahotno, prav tako pa so stalen spremljevalec polega vsega ostalega bolečine “nekje na desni strani reber”.
Miome uspesno neoperativno zdravijo v MB bolnišnici.

lp

Za hujšanje so po mnenju zdravnika možen vzrok ginekološke težave. Bolečine na desni strani pod rebri pa niso pojasnjene, saj pri UZ pregledu niso našli nobenih “nepravilnosti” (razen ciste in miom na rodilih). Vse kar je v zvezi z EBV pravijo, da je nemogoče povezati s hujšanjem.
Imate morda kaj več informacij o zdravljenju miomov v MB bolnišnici?
Hvala za pomoč.
LP

Lep pozdrav!

To so nestrokovne navedbe, glede na izkusnje, ki jih imam sama s podobnimi tezavami.

Glede na to, da ze 12 let uzivam sinteticni hormon scitnice- tiroxin v
obliki tablet od 150-200 mikro gramov, lahko trdim ,da se optimalna vrednost TSH razlikuje pri ljudeh.
Sama cutim simptome povecanega delovanja scitnice TSH pod 1. (pospeseno bitje srca,driske, zmanjsanje telesne teze in drugo). Simptome zmanjsanja delovanja scitnice pa nekje TSH nad 4,5.

Sama cutim bolecine na desni strani reber ali na levi strani v predelu vranice
zaradi zmanjsane kondicije in telesne utrujenosti. Vcasih pa lahko bolecino povzroci nekak misicen krc, zato tudi imamo obcutek, da ne moremo zajeti zraka.
Ker so te bolecine navadno povezane z naporom in povecano aktivnostjo se seveda v mirovanju umirijo.

Vesnak

Pozdravljena!

Imate zamenjaj z imaš, saj sva skoraj v isti oziroma enaki godlji.
Star kitajski pregovor govori o tem, kako je modrec padel s češnje, in ko so prisotni pričeli kričati naj pokličejo zdravnika, jim je modrec dejal: ” Ne zdravnika, tistega, ki je že padel s češnje mi pripeljite.”
Torej, osebno sem po reaktivaciji EBV, poleg vseh ostalih težev v dobrem mesecu shujšal za več kot 10kg, strokovna ugotovitev predstavnika medicinske stroke pa je bila, cit.:”Če se hujšanje ne bo ustavilo, bo potrebno ugotoviti vzrok le tega.”
Glede SKU mislim, da večina zdravnikov v SLO o njem nima pojma.

Glede miomov.
Postopek se imenuje embolizacija, vem, da ga izvaja tandem dveh zdravnikov in sicer dr. But in dr. Matela. Kliči na ginekologijo v MB in se dogovori, so zelo prijazni, rezultati pa vzpodbudni.
Za kaj več lahko sporočiš svoj email.
Upam, da ti je informacija vsaj malo v pomoč in ti zelim vse dobro.

lp

Zanimivo :

Lepo pozdravljeni!
Hvala za nove informacije. Verjetno se bom odločila za samoplačniški pregled ščitnice in določitev fT3 in fT4 vrednosti. O tem sem že začela razmišljati, ko sem prebrala izkušnje gospe “vesnak”.
Danes se je na mojem mailu pojavila zanimiva ponudba oz. poročilo z naslednjo vsebino:

*********************************************************
Za vse tiste ki niste bili na predavanju malo poročila , za tiste ki ste bili pa mal obnove da se ne pozabi (dokler sem še pod vtisom in se še spomnim) -v prilogi 2 članka ki ste jih mogoče že dobili:

Moretti je pred 23 leti odkril najprej optimalno razmerje aminokislin za človeški organizem, kar do sedaj še ni bilo znano. Svojo formulo je imenoval MAP in je zaščitena kot patent. Gre za rastlinski izvleček iz stročnic pridobljen v t.i. prosti kristalni obliki –čisti obliki, očiščeni raznih primesi. In ne obremenjuje prebave, se absorbira v kri v 23 minutah (beljak. Se pa 3-4 ure ali več)
in se 99 % porabi za regeneracijo – obnovo celic. Le 1 % je toksičnih odpadkov kar je izjemen znanstveno dokazan dosežek.
dr. Luca Morreti – izumitelj MAP formule – netoksičnih beljakovin je včeraj gostoval v Ljubljani v Hotelu Slon, Navdušil nas je s vojim predavanjem ki je bilo tudi zelo strokovno in je predvsem govoril tudi o konkretnih boleznih in si vzel tudi precej časa za odgovore na naša vprašanja.

Kot zanimivost naj povem da v Italiji cca 7000 zdravnikov priporoča MAP svojim pacientom in da obstajajo pacienti ki jim je mAP edini beljakoivnski vir že 8 let (seveda jemljejo malo večje doze) in da v vseh letih ni bilo niti enega stranskega negativnega učinka, nasprotno zelo veliko medicinskih poročil obstaja o zelo uspešnih zdravljenjih z MAP.MAP ni zdravilo temveč prehranski dodatek oz. nadomestek z res izjemnimi učinki tudi pri nekaterih hudih boleznih..

Primeri ki smo jih obravnavali (drugače traja predavanje za zdravnike cca 8-9 ur) :

1)osteoporoza – v cca 8 mesecih (kostne celice se zelo počasi obnavljajo) lahko s 5 tabletami na dan bistveno zmanjšamo osteoporozo.,

2)slabokrvnost – poskusi na 2 skupinah pacinetom – na 1 skupini kjer so dajali samo medicinska zdravila je bilo izboiljšanje le 50 %, pri 2 skupini kjer so dodajali MAP pa je bil uspeh kat 97 %

3)Zelo uspešno pri srčnih obolenjih – treba je biti previden le če jemlje diuretike, ker tudi MAP odvaja odvečno vodo iz organizma.
MAP služi kot vir beljakovin in na ta način se najbolj zniža raven dušikovih katabolitov v telesu in razbremeni ledvica in jetra.

4)Izredni rezultati so pri diabetesu- diabetes tip I lahko celo spremenimo v diabetes tipa 2 , nujno zdravniški nadzor ker lahko nivo insulina preveč pade in je treba prilagajt insulin.
Že v 48 urah po zaužitju MAP-a se običajno glikemični nivo v krvi zniža. razlag za to je da ko beljakovina sledi kataboličnemu procesu (dušikovi kataboliti), telo vsak gram te beljakovine spremeni v 4 grame čiste glukoze! Prednost nadomeščanja beljakovin z MAP-om je torej očitna!

5)Pri rakavih pacientih gre za problem izgube teže – tudi za pol kg celic na dan , najprej atrofirajo mišice nog zato taki bolniki kaj kmalu obležijo v postelji, imajo pa tudi druge probleme.-presnova, prebava… . Z MAP se lahko v kratkem času okrepijo mišice in na ta način omogoča boljša kvaliteto življenja-rakavi bolniki so beljakovinsko podhranjeno , ni pa dobro da uživajo živalske belajovine zaradi slabega izkoristka in ker se na ta način zastruplja telo s toksini pz. dušičnimi katabaloti (izkoristek je največ 48 % -jajce, pri MAP pa 99%). Povedal je primer svojega prijatelja ki je sicer ravno tako umrl za rakom venadr je zadnje leto (do 2 dni pre smrtjo) normalno funkcioniral in ni obležal. To ni zdravilo za raka, venadr lahko olajša življenje in predvsem izboljša kvaliteto ,ker imajo rakavi bolniki že tako probleme s presnovo , črevesjem , absorbcijo, izgubo teže…

6) Zelo dobri rezulati pri ledvični bolnikih (ker MAP zmanjšuje ureo ki je teh bolnikih problem) , jetrnih bolnikih, z operacijo želodca …..

Primerov je bilo še : pa kolitis , vegeterijanci , pri hujšanju, športniki , nosečnice, …..sam se ne spomnim več vsega.

Za normalno doziranje je dovolj 5 na dan, pri oslabelih, hujšanju,športnikih, izjemnih situacijah je treba več. Jaz jih sama jemljem sama po 8 na dan, Moretti pa je povedal da jih na potovanjih jemlje tudi po 30 dnevno (včeraj jih je vzel 30 – že 14 dni potuje in spi tudi samo po 3 ure na dan). Višje doze ne škodijo, smo vprašali. Jaz sem sama naredila 2 regenerativne kure 10 dnevne – jemala sem po 25 do 30 map na dan, FHES-živo vodo , sandovalove hladno dehidrirane sokove in jedla samo sadje . Moje počutje je bilo fantastično še kar nekja mesecov po tem in se že veselim ko si bom spomladi privoščila spet tak neagresivni post. Koliko MAP na dan pri takem postu potrebujemo si lahko izračunamo sami iz tabele ki je v nekem članku o MAP -če kdo želi lahko pošljem.

dr. Ostan ki je tudi bil prisoten je povedal svojo izkušnjo – pred mesecom dni si je zlomil zapestje in z jemanjem 15 Map na dan si je tako saniral zapeste da fizioteravti in zdravniki še nikoli doslej niso videli take regeneracije v tako kratkem času. Gibljivost je skoraj popolna – je tudi demonstriral, bolečin ni in skratka izjemna regenracija v kratkem času.

Map se prodaja pod več imeni , preko GOH se prodaja kot Proshape, v Italiji SON formula v določenih lekarnah, v Sloveniji pa je že nekaj časa na voljo kot Activeshape (je tudi najcenejši -150 tbl je za ceno 14.900) – Možno ga je kupiti v Kalčku na Trubarjevi in še nekaterih trgovinah , ali prek naše spletne trgovine-glej spodaj.

Z Morettijom smo se pogovarjali da bi se čez kak mesec vrnil v Ljubljano (če bo imel kak frej ker stalno potuje po celem svetu) in da bi takrta pripravili predavanje za bolj strokoven kader, zdravnike , farmacevte,…. skratka , če je kdo zainteresiran da o tem tudi koga obvesti naj mi javi in ga obvestim o predvanju ko bo in tudi dobro bi bilo da se pripelje kake zdravnike. Upam da bo odziv zdravnikov . Dobili pa bomo tudi delen seznam zdravnikov ki MAP že uspešno uporabljajo v svoji praksi (žal je to pretežno v Italiji , pri nas še ne poznam nobenega , tako da bi se lahko naši zdravniki obrnili na njih za strokoven posvet,

Če kdo želi imam tudi nekaj bolj strokovnih člankov v angleščini v glavnem.
*********************************************************

Zelo me zanima vaše mnenje. Ste o tem že kaj slišali? Meni naprimer je zelo zanimivo, ker pa sem bolj nezaupljive sorte oz. ne delam rada na svojo pest (trgovcu pa tudi ni vedno vsega za verjet) bi želela še kakšno mnenje.
Lepo vas pozdravljam, če pa sem vas s tem po nepotrebnem bremenila, vse skupaj prezrite.

New Report

Close