Najdi forum

kaj mi je

En lep pozdrav. Ravno sem iz staleža, vendar moje počutje še zdaleč ni ok. Krvne preiskave so pokazale, da sem v redu, torej mi ni nič.Zdravnica mi je rekla, da še ona nima takih izvidov.
Moram povedati, da me stalno zebe in stalno sem utrujena. Predvsem zjutraj se komaj sestavim skupaj,d a lahko funkcioniram. Imam zabuhle oči, roke, zaspana..
V preteklem letu sem otipala na vratu bilo v velikosti oreha. Ugotovili so, da gre za povečano ščitnico, tsh je bil ok. Počutila sem se že takrat nikakvo.
Sicer sem tudi sedaj utrujena, živčna, depresivna.
Imama hude napade bolečin v križu, po pregledih so ugotovili, da imam več ledvičnih kamnov. Na slikanju hrbtenice, ni bilo posebnosti,
Tudi menstruacija se mi je čist zmešala, imama zamudo ali pa pride 1 teden prej, obilne krvavitve, tudi krvavitve med ciklusom. Ginekološko je vse b.p.
Imam zelo slabo prebavo, kljub temu, da uživam alojin sok.
Naj povem da sem stara 32, imama družino in zdravnica vse prepisuje preobremenjenosti, jaz pa vem, da nisem preobremenjena.
Hvala za kakršn koli odgovor. Ina

Lepo pozdravljeni!

Kar brez oklevanja stopite do tirologa (samoplačniško npr. v CARDIAL, d.o.o, Zaloška 69, Ljubljana; tel. 01 / 548 40 80, prof. dr. Porenta).

Želim vam, da bi težavam prišli do dna in jih uspešno zdravili!

Veronika

LEP POZDRAV!
ZANIMA ME KAJ MI JE?STARA SEM 26 LET IN IMAM TEŽAVE Z UTRUJENOSTJO.DELAM KOT NATAKARICA IN JUTRANJO IZMENO ZAČNEM ŽE OB 5-H ZJUTRAJ POPOLDANSKA TRAJA DO DESETIH.ZANIMA ME ZAKAJ SE MI VEDNO SPI,ZAKAJ SE NE MOREM NASPATI?SPAT HODIM DOVOLJ ZGODAJ IN VČASIH SPIM ŠE POPOLDAN. AMPAK VEČ KOT SPIM BOLJ SEM UTRUJENA. NA DAN SPIM POVPREČNO 10 UR IN ŽE ZJUTRAJ VSTANEM UTRUJENA. KAKO SI LAHKO POMAGAM?

Lepo pozdravljeni!

Verjetno gre za težavo, ki je pogosta pri ljudeh, ki opravljajo i z m e n s k o poklicno delo (to zlasti velja za tiste, ki delajo celo v treh izmenah, torej tudi nočno delo, kar je za mnoge velik problem).

Človek ima naravno potrebo po e n a k o m e r n e m ritmu budnosti in spanja. Če ta ritem nenehno rušimo, lahko prej ali slej nastopijo težave. Tudi konec tedna naj bi imeli enak ritem spanja in budnosti. Seveda na spremembe ritma nismo vsi enako občutljivi, zato so nekateri za izmensko delo preprosto manj “primerni”.

Kolikor je mogoče, vzpostavite s t a l e n ritem spanja (vstajanje vsak dan ob isti uri, tudi ob koncu tedna. Enako naj velja tudi za večerni odhod v posteljo). Razumem, da je nasvete laže deliti kot jih v življenju redno prakticirati. Namesto popoldanskega spanja uvedite v svoj urnik redno g i b a l n o dejavnost na svežem zraku (tek, hoja, kolesarjenje … , kar vam je pač ljubo).

Utrujenost ima seveda lahko tudi številne druge vzroke (več o tem glej tukaj: )

Pozdravljam vas
Veronika

New Report

Close