Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija 2 leti in pol meprekinjen glavobol

2 leti in pol meprekinjen glavobol

Pozdravljeni!

Najprej upam, da sm sploh u pravi rubriki, ta se mi je zdela najbolj primerna, če pa nisem se lepo opravičujem.

Sem 23 letni student in pišem vam, ker imam že dve leti in pol neprekinjen glavobol v predelu senc torej na obeh straneh glave. Problem je da bolečina sploh ne izgine, traja od kadar odprem oči pa dokler ne zaspim, torej cel dan in to že celi dve leti in pol. Bolečina spreminja intenzivnost, kadar sm bolj umirjen je manjša, ko pa kaj delam ali se gibljem ali delam miselno delo ali se učim se intenzivnost glavobola precej poveča. Večkrat se počutim kot bi imel zamegljen um, kdaj sploh ne morem razmišljat trezno in dozdeva se mi, da imam tudi vedno manjše sposobnosti pomnjenja. s težavo se tudi učim in zelo teško se skoncentriram in osredotočim na to kar delam. Postajam zmiraj bolj raztrešen in pozabljam najosnovnejše stvari, recimo večkrat pozabim če sm zaklenu vrata stanovanja in moram ponovno prekontrolrati itd… Glede bolečine u glavi je konstantna, topa, v smislu, da mi ne nabija ampak je bolj, kot bi me nakaj stiskalo u sencih.

Bil sm že pri zdravnikih, le stežka sm sploh prepričal mojega osebnega zdravnika, da mi je verjel. Najprej mi je predpisal tablete za lajšanje bolečin (naklofen) vendar tablete sploh nislo imele nobenega učinka, nato sm zahteval pregled pri nevrologu in slikanje. Slikanje ni pokazalo, da je kaj narobe…oziroma bilo je tako, da ko je nevrologinja dobila sliko je v parih sekundah ocenila da ni nič narobe…saj nebi rad obsojal nobenega ampak delovala mi je zelo nezainteresirano. Končna diagnoza je bila tenzijski glavobol. Dobil sem napotnico za rehabilitacijo vratu, z namenom, da bi mi zmanjšali napetost vratnih mišic. Tudi to ni pomagalo, glavobol je ostal še naprej.

Omeniti moram še, da imam alergijo na pršico in posledice tega je, da imam več ali manj stalno zamašene nosnice in pekoče oči. Tudi za to sem hodil na terapije vendar se stanje ni bisveno izboljšalo.

Glavobolj mi traja že tako dolgo in brez prekinitve, da sm že na meji depresije in totalno brezvoljen in nezainteresiran in neprestano utrujen. Tudi ponoči zelo slabo spim in se zbujam večkrat na noč, ko pa se zjutraj zbudim sm totalno brez moči in neprespan. Glavobol mi povzroča težave tudi pri študiju in nasploh mi greni življenje. Zdravnikom z katerimi sm imel jaz opravka ne zaupam več, ker mi sploh ne verjamejo, ker pač izvidi niso pokazai nič si mislijo, da sm se vse skupaj izmislil. Nevem več kaj narest zato tudi pišem danes tukaj tole, ker iščem en izhod. Vsak, ki ga je kdaj bolela glava ve da je to zelo neprijetno, če pa se to vleče dve leti in pol je že neznosno.

Hvaležen bi vam bil za vsakršen nasvet.

LP

Simon

Spoštovani Simon!

Nič se ne opravičujte glede izbire našega foruma, čeprav vam bom svetovala še katerega, zagotovo primernejšega.

Najprej se morate povsem razbremeniti občutka, da vam nihče ne verjame in da se počutite, kot da bi si vse skupaj “izmišljevali”. Nobenega dvoma ni, da imate zdravstvene težave, škoda je le, da se z njimi že toliko časa mučite in da so bile doslej neobvladljive. Razumem mučnost vaše situacije in svetujem tako, kot bi v vašem primeru ravnala jaz.
To pismo bi (v nespremenjeni obliki) poslala na forum “Prva in samopomoč”, lahko pa tudi na foruma “Družinska medicina” in/ali “Psihiatrija”. Nekaj znakov mi nakazuje, da se vas morda loteva depresija (ki je, mimogrede, nekakšna “usoda ljudi današnjega časa”, vse pogosteje tudi mladih), in res bi bilo nesmiselno, če bi zaradi morebitnih predsodkov povsem izključili tudi to možnost. Tenzijski glavoboli imajo pogosto vzroke v psihosocialnih stresih in različnih napetostih, ki se jih morda niti ne zavedamo, kar pa nikakor ne pomeni, da si težave zgolj “domišljamo”. Seveda ne smeva pozabiti tudi na alergijo in posledično vnetje sluznic.
Na priporočanih forumih boste srečali kompetentne medicinske strokovnjake.

Verjamem, da bodo vaše težave rešljive, zato kar brez odlašanja na pot. Sporočite, kako boste uspešni!

Lepo vas pozdravljam v upanju, da vam naši namigi vsaj malo pomagajo.

Veronika

Enkrat sem slišal, da je imel nekdo glavobol, za katerega niso našli vzroka, ko pa so mu odprli glavo so v njej našli pol kilograma parazitov. Ko so jih sčistili je bil v parih dneh v redu. Slikanje jih ne pokaže ker nimajo kosti. Slišal sem da obstajajo nekakšni testi za parazite, več o tem pa ne vem. Verjetno je stvar dokaj redka, vendar izključiti to možnost ne bo škodilo.
(parazitom daje medicina relativno malo pozornosti glede na težave, ki jih povzročajo)

Želim ti velik sreče!

Lp Ziga

Mogoče pa imaš samo dioptrijo, se ves čas napenjaš, ko gledaš in te zato boli okoli senc. Poznam to iz lastnih izkušenj.

Ne ni dioptrija…sm hodil tudi k okulistu zaradi alergije in mi je naredil vse preglede tako, da to je izključeno ampak hvala lepa vseeno za menje

LP

Simon

Tudi meni so se ob intenzivnem študiju pojavile podobne težave. Z ničemer nisem mogla vplivati na ta glavobol, karkoli sem storila, me je tiščalo v sencah. Samo mene k sreči ni matralo non stop, temveč po tri, štiri tedne skupaj brez prestanka od jutra do večera, potem pa dva meseca nič ali tri tedne nič itd. Po številnih pregledih so mi ugotovili, da imam zadebeljeno nosno sluznico. Sedaj čakam na pregled pri otologu, vmes pa si čistim nos z fiziološko raztopino (dobiš v lekarni). Sedaj me ne boli glava že dva meseca in pol, tako dolgega “premora” še nisem imela, pa še vedno veliko študiram. Poskusi še ti, morda bo kaj bolje. Te pa čisto razumem, kako se počutiš.

Veliko sreče!

Mia hvala za mnennje žal sem dal tudi to že skozi.

Jst imam ravno tako odebeljeno nosno sluznico ker imam alergijo na pršico in imam zelo oteženo dihanje skozi nos. grdo povedano sm se fiksal z zdravnili proti alergiji da bi se mi to izboljšalo, imel sem tablete ki sm jih jemal vsak dan in tudi sprej za nos ki naj bi odebeljenost sluznice zmanjšal pa mi vse skupi ni nič pomagalo sploh se ni spremenilo niti za malenkost tako da sm pol opustu vse skupaj ker se mi zdi brezveze se še dodatno strupit z zdravili ki ne pomagajo popolnoma nič…

Glede izpiranja sluznice z fiziološko..to delam tudi jst in da boš malo prišparala ti svetujem tole…raztopino si lahko tudi sama narediš doma tako da prevreš 1 liter vode in dodaš noter i malo žličko soli…to mi je svetovala zdravnica ki mi je zdravila sluznico tako da je stvar zanesljiva in deluje ravno tako dobro kot kupljena raztopina

Te raztopine znajo bit zelo drage zato ti to svetujem, da mal pršparaš

Lep pozdrav in hvala za tvoje mnenje

Simon

V ZADJI PRILOGI ONA-SLOV.NOVICE JE MED ZANIMIVOSTMI NAPISANO
NEKAJ TUDI O GLAVOBOLU-MIGRENI. PIŠE,DA JE ZA GLAVOBOL LAHKO
KRIVA TUD NAPAČNAO PREHRANA. PREBERI IN POIZKUSI, MORDA TI
BO PA KAJ POMAGALO!

Ranja hvala za nasvet
bom poskusil

New Report

Close