Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija Še ena izkušnja (na moj naslov)

Še ena izkušnja (na moj naslov)

Spoštovana Veronika!

Pod geslom ˛Združeni smo močnejši˛, se vam oglašam. Vesela sem vaše pobude o ustanovitvi društva. Na Vivo sem poslala pristopno izjavo. Kot večina vas sem imela svojo kalvarijo. Skoraj bi pristala na psihiatričnem oddelku med zasvojenci, kamor me je hotel poslati specialist nevropsihiater. Kako me je obravnavala večina specialistov? Kot namišljeno bolnico v klimakteriju (kmalu jih bom štela 56).
Kako se je bolezen začela- kratek kronološki oris:
– Jeseni 2000 zadnje cepljenje proti gripi; boleče grlo, pekoč jezik, požiralnik, gnojno izkašljevanje. Čez pol leta po neuspešnem medikamentnem zdravljenju težave izzvenijo.
– Poleti 2001 se pojavijo simptomi: mišično skeletne bolečine, močan tenzijski glavobol, iritabilno črevo, obrazne bolečine, jutranja otrdelost, tresenje, drhtenje, trzanje mišic, nespečnost, utrujenost, motnje občutkov, mravljinčenje, nemirne noge, spominske motnje, motnje koncentracije.
– Junij 2002 zdravljena za boreliozo na infekcijski kliniki. Ugotavljajo dinamiko titrov protiteles IgM 1:128 in IgG negativen. Klinična slika glede borelioze ni prepričljiva, zdravljenje neuspešno.
– Avgusta 2002 zaprosim za drugo mnenje na UCSF (organizacija v katero je vključena skupina 10 elitnih ameriških bolnišnic s sedežem v San Franciscu). Sem pridružen član v sistemu Drugo mnenje Slovenija- Železna cesta, Ljubljana. Potrjena domneva o FMS s pripombo, da se ugotovi ali je FMS primaren ali sekundaren. Na njihovo priporočilo sem opravila tireološke preiskave. Ugotovljen je kronični limfocitni tireoditis v evtirotični fazi, zdravljenje zaenkrat ni potrebno. Po letu in pol bolniške, zdravniška komisija zahteva psihološko testiranje. Rezultati so bili zame nadvse spodbudni, saj sem bila psihično na dnu.
V svojem bistvu sem žal perfekcionistka, s pretiranimi zahtevami do sebe in do izbruha bolezni nepoboljšljiv deloholik. Rezultat-popolna pregorelost. Sedaj sprejemam bolečino kot sopotnico, ki naj bi me v življenju o življenju marsičesa naučila. Rojena sem v znamenju ovna in že astrološko znamenje me zaznamuje kot uporno, vztrajno osebo tudi na poti samoozdravitve. Spoznala sem, da mi uradna medicina zaenkrat še ne zna učinkovito pomagati. Poskusila sem s komplementarnim zdravljenjem:homeopatijo, hipnozo, osteopatijo, akupunkturo-protibolečinska ambulanta Kliničnega centra-žal neuspešno. Bila sem na računalniški diagnostiki, kjer je bila potrjena alergija na pršico, na nekatere trave, pelod, kemične substance, kontaktna kožna alergija na kovine in sonce, prisotnost EBV, mononukleoza. Revmatološki izvidi titer ANA 1:40, ostali revmatoidni faktorji negativni. Po letu in pol trpljenja sem sedaj v fazi, da bolečino obvladujem. Zdravim se z naslednjim:
A medikamentni del:
– Coryol-hipertenzija, povišan srčni utrip,
– Amyzol (od prvotnih 75 mg na 20 mg zvečer-tenzijski glavobol),
– Anskiolitik Helex (od 1 mg sedaj jemljem 0,25 mg zvečer),
– Po potrebi občasno analgetik in antirevmatik (nazadnje dobila Vioxx, ki ga nisem še preizkusila).
– Zeliščni dodatki: Algea (3×5), Koencim Q10 (2×1), Menal (2×1), Mg, Ca, Zn (1x), B kompleks (3×1).
Odločila sem se, da sama k stvari študiozno pristopim in izkoristim možnosti, ki nam jih ponuja računalniška tehnologija. V svoji zbirki izvidov imam postavljenih nekaj, po moji oceni zmotnih diagnoz, ki so me dodatno begale. Vsak človek se lahko zmoti, toda samo bedak vztraja v svoji zmoti, je zapisal Cicero.

B ostala terapija:
– leto dni ne uživam mesa, ne pijem kave, alkohola, ne kadim,
– obiskujem bioenergetika,
– uporabljam magnetno resonančno terapijo- terapija z magnetnim poljem, redno vsak dan pol ure dnevno. Imam blazino Theramag-Magnetfeld Terapie, Augsburg,
– redna telesna vadba-jutranja joga 40 minut, enourna hoja v naravi,
– avtogeni trening, priučen z zdravljenjem pri psihiatrinji.

Razmišljam o zdravljenju z BIKOM resonanco in v energetski komori. Izkušenj te vrste še nimam. Verjamem, da je življenje ples kozmičnih vibracij in energij.
Želim si, da bi naše društvo zaživelo, da bi stroka-uradna in komplementarna medicina družno iskali pot k ozdravitvi in nas seznanjali z vsemi novostmi na področju zdravljenja FMS. Prepričana sem, da bi le multidisciplinaren pristop specialistov različnih strok nudil celovito pomoč pri premagovanju bolečin. Edukacija in terapevtska skupina naj bi usmerjali naše dolgo potovanje k ozdravitvi. Kjer je volja je tudi pot.

Prisrčen pozdrav z močno vero in upanjem, da bomo pripluli v pristan ozdravitve FMS.
Opozorila bi še na članek dr. Logarja, revmatologa-Zdrav Var 2001,40, str.211-215, ki sem ga naključno dobila.

Od 31.12.2002 mi je priznana invalidnost druge kategorije (polovični delovni čas). Z 32 leti delovne dobe in mi do upokojitve manjkajo še 4 leta.
Vesela bom vsake nove informacije v zvezi z zdravljenjem.

Prijateljski pozdrav.

STISKA

Ko se v začaranem krogu vrtiš,
ko ti stiska vroča prsa boža,
ko sled poti življenja se izgublja.
ko nič ti ne pomeni najlepša roža.

Ne obupaj, ozri se, ker sam ti nisi,
okrog tebe takšnih je veliko.
Knjigo ti dobro preberi, napiši pesem lepo,
primi čopič v roke, naslikaj neko sliko.

Najboljšega prijatelja svojega ti pokliči.
zaupaj mu trpljenje, izprazni dušo.
Upanje v življenje tako se vrača,
pomoč ta hitra kakor dež je suhi zemlji,
zdravilo za dolgo sušo!!!

jaz se skušam rešiti pisanjem, potem pa pošljem nekomu, ki zna prisluhniti koko pesmi tako tudi problemu samem. LP Smiljana

New Report

Close