Najdi forum

akupunktura

Zanima me, če ima kdo že iskušnje z akpunkturo pri zdravljenju sindroma kronične utrujenosti in, in kako je mogoče priti do akupunkturne terapije, brezplačno, preko zdravstva, z osnovnim, odnosno prostovoljnim dodatnim zdravstvenim zavarovanjem, ker včasih je bilo to mogoče.

Vladimir lep pozdrav. V mariboru je ambulanta za akupunkturo v sklopu fizikalne terapije v MB bolnišnici. Verjetno, lahko predpiše to terapijo samo fiziater, ki te tam pregleda in odloča o fizioterapevtskem zdravljenju. Kako je to po drugih mestih, nevem. Morda bi bilo dobro malo poklicati po telefonu, kje je možno dobiti te informacije. želim vam, da bi uspeli in vas prosim za povratno informacijo. VesnaK

Jaz hodim v ambilanto za terapijo bolečine v Ljubljani (tel 015223959- vsaj upam, da še imajo to številko sicer kličite 014313113 in recite za ambulanto za terapijo bolečine). Terapijo sem imela že večkrat(zdaj jo imam dva tedna) in je zelo naporna ampak je potem bolje. Zdravniki so izjemni, čakalna vrsta še kar dolga ampak se splača potrpeti.
Če še kaj želite, mi pišite na mail.

Pozdravljeni!

Akupunkturo opravljaja dr. Godčeva v Kliničnem centru, na kliničnem oddelku za anasteziologijo, na oddelku za terapijo bolečine. Mislim, da je storitev na napotnico, samo čakalna doba je dolga. O uspešnosti te metode konkretno pri FM mi ni znano. Seznanjena pa sem z uspešno odpravljenimi bolečinami pri drugih bolečinskih stanjih.
Ker smo že ravno pri bolečini bi vas želela spomniti na uporabo TENS-a (transcutaneous electrical nerve stimulation). Le ta se v fizioterapiji veliko uporablja v protibolečinske namene.
Tudi manualna terapija je zelo uspešna za zmanjšanje bolečinskih stanj. Iz lastnih izkušenj zelo priporočam manualnega terapevta Borisa Borisova, ki deluje na Poljanski cesti v Ljubljani.
Poleg vsega naštetega pa je seveda obvezno raztezanje vseh mišičnih skupin dvakrat na dan.
Toliko z moje strani, se vidimo na jutri na srečanju.
L.P. Metka

New Report

Close