Najdi forum

Živjo!

Nekje na tem forumu sem zasledila, da naj bi proti utrujenosti pomagale tablete guarana!

Sem kupila, jemljem jih šele en dan, piše na embalaži, zjutraj in zvečer po dve kapsuli, toda se mi zdi, da prav zaradi njih danes vso noč nisem mogla zatisniti očesa.

Bi bilo to možno? Sem si šla malo na internet prebrat o guarani, in to naj bi bila rastlina, ki ti da energije, podobno kot kava.

Mislite torej, da je kul, če jih ješ, kot je priporočeno, tudi zvečer?

Hvala za nasvete!
Vesna

Žal ne poznam in nimam izkušenj.

O teh tabletah ste brali pod temo: “Kaj je z mano” ( Uma ). Nasvet je podala ga Marja (tukaj: …).

Glede učinkov poživil in vseh drugih sredstev pa velja, da enake vsebine nimajo enakega učinka na različne organizme. To velja na primer tudi za učinek kave in podobnih poživil na živčni sistem, kot omenjate sami. Mnogi preizkušeno vemo, da nas popoldanska, kaj šele večerna, kava spalno povsem onemogoči, spet drugi pa si večerno kavo lahko privoščijo za “uspavalo”. Tako je pač, da smo različni.
Upam, da se vam oglasi še kdo s kakšno koristno izkušnjo.

Lep pozdrav
Veronika

Lep pozdrav.Glede na to kako smo hudo utrujeni, smo pripravljeni poskusiti vse samo, da bi se boljše počutili. Sama vzamem 2 kapsuli po 30 mg fidiqencima na dan, vendar mi samo malo izbolojša, brez je pa še slabše. Tudi sama sem danes prvič vzela guarano in upam, da ni kakšnih interakcij z fidiq-encimom. Bom čez čas povedala kako učinkuje pri meni. Ob mišičnih krčih še vzamem večje količine magnezija (kar pomaga do naslednjič). Vesela bi bila, če bi bili pripravljeni povedati, katere dodatke vse uporabljate in kakšne so vaše izkušnje. Lep pozdrav Vesna

Gvarana ima podoben učinek kot kofein, le da je postopnejši, zato je manj možnosti, da se pojavijo stranski učinki kot pri kavi (nespečnost, tresenje, razbijanje srca). Vendar so nekateri nanjo občutljivejši in reagirajo tako kot na kofein. Se pravi, da ni primerna zate. Je pa še več drugih podobnih rastlinskih preparatov, ki delujejo stimulativno, na primer dobri stari ženšen. Lahko pa preprosto zmanjšaš odmerek, gotovo to tudi piše v navodilih (jaz imam samo podatek iz neke knjige, da se gvarane jemlje 1 g na dan in da odmerek zadostuje za 6 ur čilosti in svežosti.)
BTW: Kje si pa kupila te kapsule?

kapsule guarana (super vitalnost) europhyto ,proizvajalec LHS-Francija uvoznik DAVAFITTO-Jazbec,trgovina na debelo,k.d.,Hladnikova ulica 54 4294 Križe- Te prodajajo v DM-marketih po 1400in nekaj tolarjev.sem pa zasledila tudu druge proizvajalce oz. uvoznike,ki pa so dražje okoli 3000 SIT. Moti me edino to, da vsebujejo zelo skope informacije. Lep pozdrav vesnaK

Sem jih danes kupila v Mercatorju, so po 1433 sitov. Me pa zelo zelo zelo moti, ker so z želatino (sem vegetarijanka). Tiste dražje so verjetno s čim drugim. No, vseeno sem jih vzela, zdaj čakam, da me požene s stola od energije 🙂

Vesna, poglobila sem se v navodila na izdelku proizvajalca europhyto in so milo povedano dvoumna: moje prvo razumevanje je bilo enako kot tvoje, po dve kapsuli zjutraj in zvečer. Ampak, po drugem branju: vzemite DNEVNO dve kapsuli… Se pravi eno zjutraj in eno zvečer. Sem pa nekje, kot že rečeno, videla podatek, da je dnevni odmerek 1 gram, v teh kapsulah je po 340 mg gvarane, se pravi, da bi bilo v redu vzeti tri kapsule, ne pa štirih. Skratka, dvoumna navodila.

mah kava je strup za guarano pa ne vem.
če je to podobno pol bejš vstran od tega še slabše ti bo!

Tri dni sem jemala 2cap guarane na dan, vendar mi žal ne odgovarja. Res mi je dalo malo zaleta za kaki 2 uri, da sem nekaj postorila, vendar sem se počutila čudno. Zaenkrat sem prenehala. Morda bom poskusila čez čas, da preverim, če bo učinek enak. Toliko o moji izkušnji z guarano. lep pozdrav vesnak

Jaz jemljem te kapsule kakih 5-6 dni,
sicer jemljem samo dopoldan, pred obrokom,
ker se mi ne zdi logično jemati zvečer potem
pa spat??!!!
Ne čutim nobene razlike, zaenkrat!

Jaz bi ti tukaj predvsem poudaril z mojim znanjem, da kolikor jaz vem je zelišče Guarane pozivilo, in ga kot aktiven športnik zaužijem pred tekmo in rezultati so takoj vidni, sem bolj poven energije in tudi dosezki in koncentracija je bistveno vecja.

Poskusite še z 100% guarano 🙂

Pa ne pozabit se naspat, če ste neprespani in izmučeni nima uživanje superhrane nobenega učinka..

New Report

Close