Najdi forum

Spoštovani,

lepo vas prosim za pomoč, čeprav vem, da tema ravno ni za ta forum. Če mi lahko napišete zakaj se te tablete uporabljajo. Vsa obupana me danes kliče moja mama, da sestra že dalj časa jemlje te tablete in ne pove nikomur kaj ji je. Mami je to zupala sestrina hčera. Seveda nas vse skrbi zanjo in ne moremo izvleči iz nje kaj jo pesti. Nazadnje je med vožnjo morala ustaviti avto ker ni mogla peljati dalje. To pa je že en velik alarm. Radi bi se pogovorili z njo vendar bi se prej radi informirali. Prosim za razlago in hvala za odgovor.

Pija

Pozdravljena Pija,

sama sem te tablete jemala pri blaznih glavobolih, ki jim ni bilo konca nekaj mesecev. so pa zelo močne tablete in mi jih je odsvetoval vsak zdravnik, kljub mojim bolečinam. ena zdravnica mi je rekla, da je to zdravilo isto, kot ce te nekdo s kladivom s polno mocjo vdari po glavi, tako mocne so.

Vprasajte jo, zakaj jih jemlje in ji pomagajte, da jih cimprej neha!

Lep pozdrav

Draga Pija!

Vaše vprašanje je medicinske narave, zato vam lahko odgovorim zgolj na osnovi lastne izkušnje.
Meni so ta zdravila injicirali v bolnišnici kot protibolečinsko zdravilo. Ko so se mi pojavljale hude slabosti in siljenje na bruhanje, me je zdravnica opozorila, da je to lahko stranski učinek tega zdravila.

Pozornost mi pritegne odnos, ki ga ima sestra trenutno s svojo izvorno družino (vi in vajini starši) – namreč to, da pred svojimi bližnjimi skriva svojo stisko in bolečino. So bili ti odnosi prej bolj zaupni? Vas morda skuša obvarovati pred kakšno neprijetno informacijo? Se lahko pogovorite z nekom, ki ji je v tem trenutku bližji (morda partner ali prijateljica)? Se bojite, ker sestra nemara nakazuje kakšne avtoagresivne (samomorilne) težnje? Se je morda zaprla pred vsemi? (Vse zgolj ugibam…)
Če je tako, vam svetujem takojšen pogovor z njenim zdravnikom, ki ji je napisal ta zdravila na recept (predpostavljam, da ste v tej situaciji njeni najbližji).

V odgovoru pretežno ugibam.
Lepo vas pozdravljam v želji, da bi se situacija razrešila v vaše skupno dobro!

Veronika

Tramal sem zaradi težav z nogo jemala 2 leti nakar mi je začel zaradi njih odmirati želodec in so mi jih takoj ukinili kar je povzročilo abstinenčno krizo ( tresenje, utrujenost, slabost…).
Poskušaj sestri dopovedati, naj tega ne jemlje, ker je grozno, ko nehaš.
Če želiš, mi piši na mail in kaj vprašaj.

pija!ze več let jemljem tramal ker se ga tako navadiš da je groza.pomagaj sestri če že ni prepozno kajti zelo hitro postaneš odvisen to so v bistvu mamila,morfij.Saby

Spoštovani!
Res je; Tramal, Tadol, to so “zdravila”, ki jih zdravniki predpisujejo zoper težke bolečine. Postaneš odvisen, spomin peša. Sama jemljem tudi kapsule Lyrice in sicer slabo leto. Bolečine nekako obvladujem, vendar pride dan, brez kakšnih posebnih pretresov, in so bolečine tu. Ne pomaga ničesar. Telo v bolečini in posledično tako opevana “psiha”. Fibromialgija je izredno težka bolezen! Iščem izhod, vsi mi ga iščemo. Odločila sem se, da se včlanim, približam vam in zagotovo mi bo bolje.
Vsi lepo pozdravljeni!
Darinka

Dobrodošli. Lahko se nam pridružite že jutri na srečanju v Ljubljani: .
To velja tudi za vse tiste, ki se želite vključiti v društvo, a še niste prejeli članske izkaznice in osebnega vabila po pošti. Vabljeni na srečanje.

LP,
Veronika

A mi lahko kdo pove koliko časa traja odvajanje od Tramala, kako zgleda, skratka me zanima vse okrog tega. Lahko tudi na mejl.
Najlepša hvala za odgovor.

Emina

Spoštovani, na vas se obračam s prošnjo, če mi boste laho svetovali oziroma potrdili moje mnenje. Pred 5 dnevi je moj oče je ostal v bolnici zaradi napada – ima vnetje trebušne slinavke, tako da to ni prvič, da je zaradi tega hospitaliziran. 5. dan so mu odstranili infuzijo, tako da že je normalno – če se temu lahko tako reče – hrano. Ko je to hrano prvič zaužil, je imel iste bolečine kot ob napadu – torej sprejemu v bolnišnico – prosil je za protibolečinsko injekcijo – dobiva tramal, ne vem, če ga je že kdaj prej dobival, a kar me bega, je njegova nezbranost, utrujenost, vse vpraša dvakrat, zdi se mi nekako, kot da ni vse v redu v njegovi glavi – to pripisujem tramalu, ki ga dobiva. Seveda ima tudi sladkorno, njegov sladkor je precej visok, kljub temu da je v bolnišnici…, ima vrtoglavico, ne vem, kaj naj si mislim, a to njegovo zmedeno stanje prepisujem tramalu. Bojim se, da bo postal od njega odvisen…; se motim, ali imam morda prav? Hvala za odgovor.
Rajka

Kaj pa če bi vprašali kar njegovega lečečega zdravnika?
(Naša laična modrovanja so lahko le bolj ali manj zanesljiva ugibanja, ki vas nikakor ne smejo zavajati. Upoštevati morate dejstvo, da so osebne izkušnje in interpretacije vedno do neke mere subjektivne.)

Če Tramal jemlješ prvič in ga dobiš v obliki injekcije, ga dobiš najmanj 50 mg, lahko pa tudi 100.
In od tega si čisto zadet. To govorim, ker ga sama jemljem. Dobila sem ga tudi v obliki injekcije.
Da pa bi se ga navadil, bi rabil več let, pa še takrat ni noben problem prenehati, če to delaš postopoma.

Emina

Gospa, a vam Lyrika kej pomaga?tud jaz imam fibro, boli me za znoret.

New Report

Close