Najdi forum

Pozdravljeni!

Že nekaj mesecev imam problem s slabim počutjem, stalno sem utrujene brez volje in energije.
Zjutraj, ko se zbudim se počutim zelo slabo imam težko glavo in sem že zjutraj utrujena, kot da nebi dovolj spala pojavlajo se mi podočnjaki ter otečene veke. Rabim kar nekaj časa, da pridem k sebi, čeprav se čez dan še vedno počutim brez energije in volje.
Moj nočni spanec je običajno od 8 do 10 ur in tudi reda se držim, da hodim vsak dan ob isti uri spat, ravno tako ne jem zvečer razen skodelico mleka spijem. Vedno zaspim zelo hitro in trdno vendar zelo intenzivno snjam.
Opažam, da me noge proti večeru zatekajo in me od kolena navzdol tudi bolijo.
Spremembe so tudi na koži po obrazu se mi pojavljajo velki podkožni mozolji, ki bolijo in srbijo ravno tako se pojavljajo po dekolteju in hrbtu vendar manjši. Koža na obrazu je že kar dobro poškodovana zardi teh aken in mozoljev.
Bila sem že pri zdravniku, ki mi je pregledal kri in ščitnico in vse naj bi bilo vredu.
Stara sem 31 let in ne jemljem nikahršnih zdravil niti načina življenja in prehranjavanja nisem spremenila, da bi kaj od tega lahko vplivalo.

Kako naj si pomagam, kaj bi to lahko bilo ali so za to lahko hrivi hormoni in kateri so to?
Kam naj se še obrnem, da bi mi lahko pomagali?

Hvala ter lep pozdrav!
Ana

Lepo vas pozdravljam !

Če nista prišla do pravega vzroka vaših težav z izbranim zdravnikom, se bojim, da tudi od nas ne boste imeli posebnih koristi. Odgovorim lahko na osnovi osebnih izkušenj in laičnega znanja.
Tudi sama bi najprej pomislila na motnje v delovanju ščitnice. Tukaj naj nekaj pripomnim: kar nekaj specialistov mi je dejalo, da je motnja v delovanju ščitnice včasih precej “zahrbtna” in se kaže lahko tudi v bolj latentni (prikriti) obliki. Iz osebne izkušnje vem, da vrednosti ščitničnih hormonov lahko precej nihajo in da jih je smiselno kontrolirati večkrat. Ali ste opravili pregled tudi pri endokrinologu (specialistu za hormonske motnje) ali celo tireologu (specialistu za bolezni ščitnice) ?
Skratka – menim, da z vašim zdravnikom nista izključila vseh možnih bolezenskih vzrokov vaših težav (ali ste mu opisali tudi probleme s kožo, kar se mi zdi pomemben podatek?).
Posvetujte se še na forumih, kjer odgovarjajo medicinski strokovnjaki.

Lep pozdrav in oglasite se s povratno informacijo, ko boste prišli težavam do dna in jih ukrotili. Ne odnehajte prehitro, če jasno občutite, da z vami ni vse v najlepšem redu.

Veronika

Kot berem povsod zadnje case, pripisujejo to tezavo tudi pomankanju omega 3 mascobnim kislinam…
Te so predvsem v olju nekaterih plavih rib, kot so tune, sardele, skuše…, laneniih semenih, drugod pa bolj nič.

Upam da ti bo kaj pomagalo

New Report

Close