Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija Povečanje energije

Povečanje energije

Spoštovana ga.Veronika!

Mene pa zanima sledeče: ali je možno povečati energijo z redno vadbo? Ali morda obstaja kakšen drugačen način?
Jaz zase vem, da sem zvečer tako utrujena, da komaj vstanem s sedežne in se prestavim v posteljo, zjutraj pa tudi komaj vstanem in pridem k sebi. Imam enoletnega sina, ki mi dobesedno pobere vso energijo in sploh ne vem več na kakšen način naj pridem k sebi oz. da bi zvečer normalno delovala. Naj povem, da spim 8 ur neprtrgoma (sin se ne zbuja več ponoči), podnevi pa sem non stop aktivna: sprehodi (2 uri najmanj), pobiranje igrač, likanje, kuhanje, pogovarjanje,… Vendar sem postala zamorjena, ne da se mi več študirati, spolnost bi kar ukinila, vse mi je odveč, nobenega izziva nimam (razen otroka seveda). Je pa res, da mi je otrok v neznansko veselje in sem zanj pripravljena marsikaj storiti. Torej, upam, da ni tole preveč zmedeno napisano, kako naj premagam utrujenost in povečam energijo? Naj še to dodam, da imam doma orbitrek in napravo za trebušnjake. Bi fizična aktivnost pomagala?

Hvala in lep teden!

Lea

Draga Lea!

Kadar utrujenost kar traja (in se že zjutraj zbudimo utrujeni) ter nas začne življenjsko omejevati, je smiselno razmišljati v tri smeri:

1. Najprej: ali bi utrujenost lahko bila posledica napačnega n a č i n a- ž i v l j e n j a – odgovor telesa na prevelike o b r e m e n i t v e in s k r b i ter premalo prostega časa (… celodnevnega pobiranja igrač, likanja, kuhanja, pospravljanja … ne smemo kar enačiti s “sproščujočo telovadbo”… Ali ste opazili, da se oglaša veliko mamic z majhnimi otroki? Kaj vam to sporoča?)

2. Drugo smiselno vprašanje bi bilo, ali je občutek utrujenosti morda p s i h i č n e g a izvora. Morda gre za odgovor organizma na nezadovoljstvo, ki raste v nas. (Nekaj vaših navedb daje slutiti, da se vas morda loteva depresija: “…postajam zamorjena, ne da se mi več študirati, vse mi je odveč, izguba zanimanja za spolnost …” ) Preberite nekaj spodnjih odgovorov na vprašanja, ki so se doslej že pojavljala (npr. Večno zaspana – Mina; Lenoba – mladamama, Kako živeti z utrujenostjo – TamaraMr; Kaj mi je – MajaK ).

3.Tretje vprašanje, ki ga tudi ne smemo kar zanemariti, je možnost da je moj občutek kronične utrujenosti morda opozorilo na morebitno b o l e z e n. Še enkrat velja poudariti, da je občutek utrujenosti v bistvu z a š č i t n i, varovalni mehanizem telesa, ki nas pravočasno opozarja (brani!) pred prehudo izčrpanostjo (ali boleznijo). Bolezni, ki jih najprej povežemo z utrujenostjo, bi bile: obolenje ščitnice, slabokrvnost zaradi pomanjkanja železa, stalno nizek krvni tlak …, pravzaprav bi lahko rekli, da je utrujenost prisotna tako rekoč pri vseh boleznih, a pri tem so vedno pomembni še drugi znaki.

Skušajte torej oceniti, kje bi lahko iskali v z r o k e svoji utrujenosti. In ukrepati odvisno od tega.

Sprašujete, ali je možno povečati energijo z redno fizično vadbo. Seveda, da! Toda včasih je energetski manko tako izrazit (kar velja prav za depresijo…), da človeku primanjkuje prav tiste potrebne energije in volje, ki ju mora zbrati, da bi se fizično aktiviral. V takšnem primeru lahko pomagajo vsi nasveti, o katerih smo že govorili: zdrav življenjski slog, zmanjšanje vsakodnevnih obremenitev, prosti čas, spanje, prehrana, izogibanje različnim razvadam, gibanje, stik z naravo, sprostitvene tehnike, skrb za prijetne medčloveške odnose, vlaganje energije v zdrav partnerski odnos, negovanje drobnih življenjskih radosti, pozitivna miselna naravnanost , veselje do življenja. Najti moramo tudi svoje otočke miru, kjer smo lahko sami, ali pa poiskati pomoč, kadar čutimo, da vsega ne zmoremo sami.
Predvsem pa moramo biti zadovoljni tudi sami s seboj, s svojimi bližnjimi in se dobro počutiti v okolju, v katerem živimo. In, seveda, imeti radi naše ljubo življenje!

Kadar pa kljub vsem poizkusom ostajamo nemočni, obiščemo zdravnika, ki lahko pomaga tudi z začasnimi zdravili.

Lepo vas pozdravljam!
Veronika

moja energija se je povečala v nekaj dneh ko sem začela jemati FHES , o tem sem že pisala ,

Če hočeš ti pošljem članke o tem , do sedaj poznam že ziher vsaj 200 ljudi ki jemljejo in vsi prvo opazijo ravno povečanje energije, saj celice dobijo kisik, poveča se absorbcija hranilnih snovi, telo se raztruplja in še najmočnejpi do sedaj merjen antioksidant je .

Piši na mail
[email protected]

če hočeš da ti pošljem članke ki so bili objavljeni v Auri, Jani

sej mogoče že veš za to ker se o tem piše že precej časa – gre za mineralni prah ki oživlja vodo v celicah in je narejen po vzorcu himalajskih voda .

Že v nekaj dneh boš čutila energijo , to je prvi učinke, po nekaj časa pa se popravi tudi celoten biološki teren in učinki so res prav neverjetni – jaz sama pa sem za moje zdravnike čudežen primer in tudi oni odobravajo FHES -čeprav ga žal ne smejo propagiran ker pri nas še ni uradno prizano kot dodatek – dobivamo ga iz Švedske , in so potrdili da mi ne more škoditi.

Sicer pa o tem obstajajo testi ki jih lahko pošljem.

Seveda bi z veseljem prebrala kakšnokoli informacijo o tej zadevi, le pisati ti ne morem na mail!!!

sorry, mi je ena črka ušla

[email protected]

je pravi naslov

New Report

Close