Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Zavarovanja Prekinitev zavarovanje

Prekinitev zavarovanje

Pri Triglavu imava sklenjeno življensko zavarovanje od 1.12.1997 za dobo
25 let. Zanima me ali lahko to zavarovanje prekineva prej in kako je z izplačilom? Na mesec plačujeva cca 4.500 SIT in me zanima, koliko lahko po teh letih sedaj pričakujeva, da bi nama izplačali, če bi zavarovanje prekinila?
Moram še povedati, da sva letos dobila od zavarovalnice (veza na to zavarovanje) cca 1000 EUR za rojstvo otroka. Ali bi to lahko kaj vplivalo na izplačilo ob prekinitvi zavarovanje?

V naprej najlepša hvala in lep pozdrav, Zala.

Ne priporočam vam prekinitve pogodbe,saj bi preveč izgubili.Če imate družino in samo to zavarovanje,je socialna varnost vaše družine zelo majhna in bi bilo dobro povečati si jo.
Nagrado ob rojstvu otroka pa vam bo zavarovalnica triglav ob izteku pogodbe odštela od privarčevanega kapitala.
Če pa bi želeli še kaj več,mi lahko napišete.

lepo vas pozdravljam, Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

Jaz bi upoštevala nasvet g. Bruna. Pri prekinitvi zavarovanja bi preveč izgubili saj je dolgoročno na 25 let in se je v tem obdobju petih let zelo malenkostno oplemenitilo. Svojo večjo vrednost bo zavarovanje pridobivalo bolj kot se bliža potek zavarovalne dobe. V kolikor sprašujete zaradi finančnih težav bi vam svetovala nižanje zavarovalne premije. Glede izplačila ob rojstvu otroka pa se vam ne bo ob zaključku odštela od privarčevanega kapitala – to velja za police sklenjene po maju 2002.

Osebno bi jaz s tem zavarovanjem nadaljevala, ker tako ugodnega mislim,da ne boste več uspeli skleniti (razmerje med zav. vsoto in premijo).

New Report

Close