Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Zavarovanja zavarovanje osebnih stvari

zavarovanje osebnih stvari

Pred tremi tedni sem imela prometno nesrečo (samo rahel pretres), ko je v avto naše sovoznice priletela z avtom druga voznica, tako da je trčila v zadnji konec našega avtomobila. Udarec je bil tako silovit, da se je polomil zadnji sedež, v prtljažniku sem imela osebno torbo. Po trčenju se zadnja – prtljažna vrata niso mogla odpreti, tako da je lastnica in njen svak zvrnila zadnje naslonjalo. Ob priliki nesreče, ali morebiti tudi ob vlečenju torbe mi je izpadla denarnica, ker je bila stranska zadrga nepravilno zaprta, vendar sem denarnico pogrešala šele drugi dan, ko bi morala na pošto in k zdravniku. V njej je bilo okrog 20.000,00 sit in dokumenti: osebna, zdravstvena in poštna bančna kartica. Kljub intenzivnemu preverjanju in pregledovanju okolice kraja nesreče, se denarnica ni našla. O izgubi sem obvestila tudi policijsko postajo, vendar takrat prisotni policist ni hotel pomagati pri ugotavljanju in preverjanju, če je denarnica še v avtu, oziroma če je bila pridržana. Zanima me, če se v primeru kasko zavarovanja (obe voznici sta bili kasko zavarovani), lahko uveljavljam odškodnino za izgubo osebnih stvari (zavarovalnica Triglav). Referent mi je dejal, da ni siguren, oziroma, da bi morala dokazati dejansko izgubo in škodo. Ponižujoče tako v odnosu do zavarovalnice in tudi v postopku prijave na policijski postaji. Kaj lahko storim, oziroma kakšne so sploh možnosti?

Poskusite vložiti odškodninski zahtevek na zavarovalnici,kjer je kasko zavarovano vozilo povzročitelja nesreče.Vendar ga mora vložiti voznica oškodovanega vozila.
pri kasko zavarovanju so zavarovane tudi stvari, ki se nahajajo v avtomobilu,vendar samo do določenega zneska.
Upam,da boste rešili vaš problem,opravičujem pa se vam za nekoliko pozen odgovor.

Pozdravljeni, Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

New Report

Close