Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Zavarovanja nezgodno zavarovanje dijakov

nezgodno zavarovanje dijakov

Lepo pozdravljeni!

16.9.2000 je imela hči prometno nesrečo z motorjem. Zapeljala je preblizu roba cestišča in zadela v pločnik. Vrglo jo je v prometni znak, tako da si je zlomila stegnenico. Naj povem, da ni bilo udeleženo nobeno drugo vozilo. Urgentno je bila operirana in po nekaj dneh prišla domov iz bolnišnice. Po mnogih fizioterapijah in kontrolah v bolnišnici, smo 15.2.2001 dobili napotek od zdravnika, da naj poskusi hoditi samo z eno gerglo. Nakar se je zgodilo, da je že čez 2 dni prišlo do ponovnega zloma stegnenice in ploščice. Zopet smo pristali v bolnišnici. Seveda smo začeli zopet iz začetka. Vrstile so se fizioterapije in razgibavanja. 23.8.2001 smo dobili napotek od zdravnika naj počasi opuščamo bergle. Tokrat je uspelo. 21.2.2003 je bila zopet operirana, tokrat so ji ploščice odstranili. Po mesecu dni smo opustili bergle in ponovili smo z fizioterapijo.

– dobili smo dnevno odškodnino za dneve, ki so ji pripadali po zavarovalni polici.

zavarovana je bila samo preko šole – zavarovanje dijakov in sicer pri dveh zavarovalnicah (Generali in Zavarovalnica Maribor).

zanima me naslednje:
– ali je upravičena do dnevne odškodnine tudi za dneve, ko je bila ponovno v bolnišnici
– ali je upravičena do ugotavljanja trajne invalidnosti zaradi nezgode
– ali mi svetujete, da naj najameno odvetnika

Na zavarovalnicah so ji dali le list papirja – prijavo nezgode in jo poslali na šolo, kjer naj bi ji napisali vse njene odsotnosti.

Prav bi mi prišel tudi nasvet, če je upravičena tudi do kašnega drugega nadomestila zaradi invalidnosti (mislim od zavoda), ali kar koli drugega.

Vaša hči je seveda upravičena do dnevnega nadomestila za vsak dan ponovnega zdravljenja v bolnišnici. Po preteku enega leta od poškopdbe pa vložite zahtevek za oceno invalidnosti pri obeh zavarovalnicah,do katere je vsekakor upravičena.
Na zadnje vprašanje vam lahko odgovorim po posvetu z odvetnikom,če to želite!

Hčeri čimprejšnje okrevanje, vam pa lep pozdrav, Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

New Report

Close