Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Zavarovanja Življensko zavarovanje II

Življensko zavarovanje II

Pozdravljeni!
Naj vas vprašam naslednje: pred 7 leti sva s fantom, ki je nekaj let postal moj mož sklenila skupno polico za življensko zavarovanje 10 let pri Z Triglav, kjer sva mesečno (prb.50 E) plačevala vsak svoj delež. Žal pa sva se pred nekaj meseci ločila in ker je on nosilec police, ne vem, ali lahko to polico prekinem in zahtevam svoj delež? In če ne, ali je to možno s tožbo?

Hvala za odgovor! Mojca

Pri zavarovanjih, na katerih sta skupaj mož in žena je v tem primeru več variant.seveda je potrebno doseči dogovor in poiskati najugodnejšo rešitev. Če pa se ne da dogovoriti,pa se enostavn naredi odkup takega zavarovanja.Pri odkupu največ izgubita oba.
Najboljše, da se zavarovanje plačuje še tri leta če je mogoče, alipa se s pismeno odobritvijo izbriše enega izmed zavarovancev.V tem primeru bi eden od vaju plačeval obroke še naprej, ob izteku pa bi oba dobila izplačilo glede na vplačane premije.
Vvsakem primeru pa morate kontaktirati z zavarovalnico!

Če boste imeli težave, se lahko zopet oglasite.

lepo vas pozdravljam, Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

New Report

Close