Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Zavarovanja Prekinitev življ zavarovanja

Prekinitev življ zavarovanja

Pozdravljeni!

Pri Adriaticu sem se pred 3 leti življenjsko zavarovala za dobo 30 let. Zdaj sem se odločila, da to prekinem. Prošnjo sem jim že poslala dva meseca nazaj, odgovora še ni. Obrok mi še vedno trgajo (trajnik), zato grem ta teden na banko, da ga ukinem. Koliko časa traja, da se kaka prošnja obravnava?! Ali naj ta čas kar plačujem, čeprav sem navedla za razlog prekinitve, da nisem zmožna plačevati!?

Na zavarovalnici so mi povedali, da ne bom dobila vsega denarja ven, zanima me koliko ga sploh lahko dobim? Ali je bolje, da denar pustim notri in ga kasneje vzamem ven oz počakam, če se bo kdaj dalo prenesti na KD sklade oz zavarovanje!?

Zakaj na zavarovalnici ne povedo, da ne boš dobil denarja ven, če prekineš razmerje?! Saj vem, da si zavarovan, toda vseeno mi je neumno, da jim enostavno podarim denar za prazen nič!?

Hvala za odgovor in lep pozdrav

Petra

Odkup zavarovalne pogodbe je možen po vplačanih treh letnih premijah.Ob prekinitvi pogodbe je potrebno izpolniti obrazec in ga skupaj z zavarovalno polico poslati na zavarovalnico.
Ob sklenitvi pogodbe je zastopnik dolžan odgovoriti na vsa vprašanja,ki mu ga zastavi stranka!
Če so vplačane tri letne premije, boste dobili izplačano odkupno vrednost vašega zavarovanja.Ta je praviloma napisana na zadnji strani police,vendar je veliko manjša od vloženega denarja,nažalost!
Postopek ponavadi ne traja dolgo,Trajnik lahko prekličete,vendar zavarovalnica mora dobiti vse pisno, da potem lahko to sprovede.
bolje je zmanjšati letno premijo,lahko na minimum,najslabše za stranko je,da prekine pogodbo predčasno!

Upam, da ste zadovoljni z odgovori, želim vam lep dan

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

Podobno zavarovanje sem imela sklenejno pri zavarovalnici Marobor. Po treh letih sem ga hotela prekiniti, kar sem res lahko naredila, povrnejno pa lahko dobim šele po preteku dobe, za katero smo se dogovorili na začetku ( v mojem primeru 25 let).

Zavarovalnice so, da dobesedno cuzajo denar od ljudi, ko pa hočeš od njih kaj imeti (kar naj bi nam pripadalo) pa je težko kaj dobiti.

Verjamem, da si bila razočarana.Vendar ti lahko zaupam, da naložba v življensko zavarovanje ni kdovekako donosna naložba, mislim v finančnem smislu.Kadar pa si ustvarimo družino,tedaj dobi tako žilj. zavarovanje pravi pomen seveda v smislu varnosti.
Vživljenju ti želim vse lepo in upam,da boš s strani zavarovalnice doživela kakšno pozitivno izkušnjo !

Lepo te pozdravljam,Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

New Report

Close