Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Zavarovanja zavarovalna polica in pomota

zavarovalna polica in pomota

V mesecu marcu sem kupila avto. Zavarovalni agent je izpolnil zavarovalno polico. Zmenila sva se za tri obroke. Torej na zavarovalno polico je napisal skupen znesek 75.000 sit in, da sem en obrok v višini 25.000 sit plačala takoj, naslednja 2 v višini 25.000 SIT pa v dveh zaporednih mesecih.

Potem pa so mi poslali za naslednja dva obroka virman v višini 30.000 SIT. Jaz sem seveda plačala toliko kot je pisalo na zavarovalni polici (25.000 SIT).

Prejšnji mesec sem dobila opomin v višini 10.000 SIT. Pritožila sem se in jim poslala kopijo plačil in zavarovalne police.

Oni pa so mi poslali dopis, v katerem so mi razložili, da se je zavarovalni agent zmotil in da bi morala bit skupna vsota 85.000 sit in, da naj poravnam še razliko.

Mene zdaj zanima, kaj storiti ali naj plačam, ali ne. Splošno znano je namreč dejstvo, da ko je pogodba podpisana z obeh strani je tudi veljavna. Zavarovalna polica pa je mislim smatrana kot pogodba.

Hvala lepa za odgovor.

Verjamem, da ste bili upravičeno jezni,ko ste dobili opomin.Tudi jaz bi bil.
Vendar včasih zastopniki nehote naredijo kakšno napako za katero pa odgovarjajo sami, in jo tudi plačajo.
Ne verjamem, da je tožba smiselna,sem na vaši strani, naredite pa ,kot vi
mislite da je prav!
Kaj več pa bi vam odgovoril kakšen pravnik

želim vam lep dan !Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

New Report

Close