Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija stiskanje pri srcu

stiskanje pri srcu

Spoštovani!

Stara sem 24 let, imam 60 kg in merim 166 cm. Sem mati dveletne hčerke, katero sem prenehala dojiti pred cca. 6 meseci. Od takrat naprej sem pogosto zelo razdražljiva, za kar “krivim” hormonalno uravnavanje. Moja tegoba pa se je pričela pred enim tednom, ko sem po zmernem savnanju začutila blago bolečino (ki se je nato nekoliko stopnjevala) in rahlo otopelost v levi roki. Bolečina je trajala približno 2 uri, poleg tega pa sem postala zelo nervozna, obdajali so me tesnobni občutki, tako da sem se le s težka pomirila. To se je ponovilo še naslednji večer in se nato za nekaj dni pomirilo. “Napad” se je ponovil včeraj zvečer, le da se je bolečina pojavila na srčni strani, nekoliko bolj proti levi roki (vendar brez bolečin v roki) in trajala približno 1 uro, dokler se nisem pomirila in zaspala . Spet tesnobni občutki ter hud strah, kaj je narobe. Rahlo stiskanje pri srcu me spremlja tudi danes (že ves dan), pojavlja pa se tudi bolečina v levi roki. Izmerila sem si tudi krvni tlak 135/80 (nekoliko spremenjen v primerjavi pred 1 mesecem pri sistematskem pregledu 120/80) ter srčni utrip 90/min v mirovanju vendar že nekoliko vznemirjena.
Zanima me, čemu kar naenkrat taki “napadi”, saj do sedaj nisem imela nikakršnih težav z zdravjem in skrbim za redno gibanje ( odkar ne dojim več, sem se zredila za 5 kg). Ponovno pa sem pričela kaditi, vendar dokaj neredno (včasih 5-10 cigaret na dan, včasih nič). Kave ne pijem!
Že v naprej se Vam najlepše zahvaljujem za odgovor in lep pozdrav!

Lucy

Mnoge ženske se zredijo v času, ko dojijo in zatem postopno shujšajo do teže, ki so jo imele pred zanositvijo. Če ste se zredili za 5 kg in zdaj tehtate 60 kg pri telesni višini 166 cm “nimam nič proti”. Sem pa proti kajenju nasploh. Zato vam ga odsvetujem, tudi če je nekoliko neredno.

Zelo verjetno so vaše sedanje bolečine pri srcu in v levi roki posledica vaše sedanje bolj izražene razdražljivosti, za katero v vašem pismu nisem našel vzroka. Navadno se zgodi, da postanejo nekatere ženske bolj “razdražljive” v času dojenja in da se stanje umiri po prenehanju dojanja. Upam, da boste v kratkem ponovno povsem zdravi.

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

Pozdravljeni,imam podoben primer, vendar še nisem mati..bolečina se pojavlja celo po nekaj ur, prelevi se na levo stran prsi, bolečina neha ko se popolnoma umirim, ali so to lahko živci,ali celo kaj resnejšega?

Dogaja se mi več kot kako leto..

Hvala za vaš odgovor

Pravilno ste domnevali, da so samo živci krivi za bolečino in, da ni znakov za bolezen srca.Verjetno bodo zadostvala za zboljšanje počutja že blaga pomirjevala (Persen?)

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

sm v hudem stresu, ker se z možem ločujeva.. zadnji teden pa sem žačela dobivati nekašen občutek, da ne morem dihati, srce mi nenadzorovano razbija, mrtvi mi leva roka. ker že dalj časa vudi zelo slabo spim se že 2krat vzela sanval za spanje pa mi ne pomaga, napetost v prsih paje nevdrzna. kako naj si pomagam?

Verjamem, da vas je sedanje življenje duševno hudo obremenilo in, da so sedanji bolezenski znaki tesno povezani z njim. Ni zadržkov, da si začasno pomagate z blagimi “sedativi” (Lexaurin, Persen ali podobno)

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

New Report

Close