Najdi forum

Dekleta, lepo vas prosim, razložite mi situacijo. Nimam moči, da bi klicala na Žale. Besede se mi zataknejo v grlu, napisati je precej lažje.

Kje je prostor, kamor raztrosijo pepel otročkov? Se da tam prižgati svečko?

Spodaj sem prebrala Timimino zgodbo in ne vem, kaj se bo sploh zgodilo z mojim malčkom…

Prosim pomagajte mi, da svojemu sončku priskrbim dostojno slovo in prostorček, kjer se mu bomo lahko približali in mu prižgali svečko.

V najtežjem trenutku ti porinejo pred nos papir, katerega pomena se sploh ne spomnim, ker je tudi moj podpis na njem en tanek zmazek…

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

Ojla Špelin@

Najprej moje iskreno sožalje! Na Žalah je posebej namenjen prostor za naše zvezdice, Park zvončkov. Je zelo blizu mislim da, spomenika Talcem. Tam se prižigajo svečke, posuje se pepel naših pikic in tam je mesto, kamor svojem sončku daš tablico. Kako in kaj je s pokopom, če se nisi odločila za individualnega, moraš pač povprašati na Žale, če nimaš moči, naj to naredi za tebe nekdo drug.
Lahko si tam, ko razsujejo pepel, samo če ni posebej naročeno ne vem kdaj to delajo, mislim pa, da ne vsak dan.

Pokliči Žale ali naj to naredi nekdo za tebe. Lahko ti pomagam tudi jaz, če želiš, javi se mi na mail.

Lep pozdrav in veliko moči

Mojca

Draga Špelin@!

Ko sem se lani poslavljala od svojega pikca sem se na Žalah zmenila da smo v prisotnosti najbližjih svojcev očka, ter dedka, babici in stric ter teta počakali gospoda, ki je prinesel pepel našega malčka kjer smo se poslovili od njega. Jaz vem da če bi se mi to še enkat zgodilo, bi sto ravnala, bilo je hudo vendar glede na to da ga nisem videla ko sem ga rodila je bilo to moje slovo od njega.

Letanja boš imela kar nekaj, pogreb se namreč plača, sicer ti ZZZS vse povrne vendar letati boš morala ti ker je najbr iz porodnišnice vse na tebe napisan. Vem da je hudo, to izkušnjo sem dala skozi toda to je papirna birokracija.

In tako kot so ti že povedali, tam oš imela svojo ploščico v spomin na svojega angelčka, kjer boš lahko prižgala svečko…

Le poslovi se od nejga tako ali drugače…

Drži se…

Damjana

Pozdravljena Špelina!

Vem, da gredo besede lažje z jezika, ko pišemo… Rada bi ti povedala svojo izkušnjo s potresanjem pepela na Žalah v Parku zvončkov.
Lansko leto sva v 27. tednu izgubila najino zvezdico… tudi jaz nisem imela moči za urejanje papirjev in birokracije. Ko si v porodnišnici po porodu podpisala nekaj papirjev je bil med njimi tudi gotovo tisti s katerim se strinjaš z raztrosom pepela v Parku zvončkov ali pa želiš individualen pokop. Moj mož je po nekaj tednih odšel na Žale in z rojstnim listom najine zvezdice ( dobiš ga po cca 14 dneh po pošti) uredil, da ima tudi ona svojo ploščico v parku zvončkov. Tja hodiva zelo pogosto, prižigava svečke, nosiva spominčke in razmišljava…
Lepo je, da imajo naše zvezdice skupen prostor. Ko prideš v park zvončkov veš, da nisi sam s svojo bolečino in izgubo.
Tudi za nas bo posijalo sonce!
Lep pozdrav

Za otročke rojene pred 25 tednom , rojstva ne smatrajo kot rojstvo ampak kot splav. Zato tudi ne dobiš rojstnega lista.

Ploščico si pa vseeno lahko naročiš na Žalah.

Sama tega nisem storila, ker imam vedno občutek, da je moj Miha vedno z mano in ne samo tam kjer bi bila ploščica.

z vami vsemi
Venus

aja pa še to prostor se imenuje Park Zvončkov

Stokrat hvala vsem.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

New Report

Close