Najdi forum

V teh dneh mineva 7 let od kar se je rodil in kmalu po rojstvu umrl moj sinček. Čeprav sem nekako od 23 tedna nosečnosti vedela, da ne bo preživel, za splav pa se nisem odločila, me bo bolečina spremljala celo življenje. Po samem porodu sem občutila skoraj kot neko oljašanje, saj je bil otroček kljub napovedim, da bo morda tudi videti drugačen, zelo lep. Živel je le pol ure… In potem ..pogreb.. Tega, da moraš pokopati svojega otroka, pa čeprav je živel le pol ure, ne bi smeli doživeti nobeni starši. Mene je dobesedno bolelo, ko sem dihala. Voljo do življenja mi je vlival predvsem starješi otrok, saj sem bila zaradi njeg
Danes imam tri krasne otroke. Skupaj hodimo na grobek in prižigamo svečke…..

Sočustvujem s teboj. Vem, da niti čas ne celi ran, ne omili bolečine. Tudi jaz bom letos imela 7 in 6 obletnico…

Kaj pa je bilo narobe?

Mojemu otročku se niso razvile ledvice in mehur. Zaradi tega je bilo zelo malo plodovnice, kar je vplivalo tudi na slab razvoj pljuč. Kljub vsemu pa se je rodil živ. Čeprav so mi zdravniki svetovali splav se za to nisem odločila. Moje življenje ni bilo ogroženo in zato sem pač rekla, da naj živi kolikor mu je usojeno. Zame in za moža je bila to najboljša odločitev, saj se je najin otrok rodil in umrl kot človek.

Po tem sem rodila še dva zdrava otročka.

Leny,

tudi najina deklica je imela isto razvojno napako kot tvoj fantek, le da sva se jaz pred tremi meseci po posvetu z zdravniki odločila za splav, ker so nama povedali, da ta okvara ni združliva z življenjem. Občudujem te, da si se ti odločila donositi otročka do konca, jaz pa sem sebe prepričala, da se moja pupika prez plodovnice verjetno ne počuti dobro in…..
Rana se celi, brazgotina pa bo ostala, spomin tudi.

Lep pozdrav,
Sona

Žal mi je za vašo punčko.

Ja, te dileme, ko ti zdravniki povedo, da ima otrok kakršno koli okvaro so res grozljive. Jaz sem takrat ravnala tako, kot se mi je zdelo, da bo najboljše zame in za mojo družino.

Kot sem že napisala imam po tem fantku še dva zdrava otroka – enako želim tudi tebi.

žal tudi moj fantek je imel enako napako brez ledvic in mehurja, odločila sem se za prekinitev…. prepričana sem da sem storila pravilno.
Moj otrok je lahko prej brez muk odšel v srečnejši kraj.

lp
Venus

Moje sozalje za vaso izgubo.

Kot kaze ima dosti otrockov okvaro ledvic in mehurja. Ali so vam povedali kaj naj bi bil vzrok?

Genetske spremembe – ali so nakljucne ali morda posledica kaksne skodljive snovi?

New Report

Close