Najdi forum

taša lep pozdrav
rada bi ti povedala, da sem tudi jaz poleti izgubila svojega sinka (v 40. tednu, ovit s popkovino), na katerega mislim vsak trenutek. Sedaj pa sem tako kot ti tudi jaz ponovno noseča. Mojo zgodbo si lahko prebereš pod Katkal. Zanima me ali smo lahko tokrat še kaj bolj previdne kot smo bile prvič, ali boš šla na kakšno preiskavo več, ipd.
Vesela bom vsakega tvojega kontakta, in prepričana sem , da bova čez osem mesecev obe uživale s svojim detetom, ki bosta imela svojega angela varuha med zvezdicami.

Oprosti, ker se oglašam, ampak občudejmpogum vsake mamice, ki se je soočila s tako hudo izgubo. Če pogledam sebe, bi verjetno tam po 30. tednu kar spokala v porodnišnico! Od 30. tedna dalje otročki preživijo večinoma brez posledic in bi ga stalno hotela poslušat, če je še vse v redu. Če ni, ti samo tam lahko takoj pomagajo. Vem, da je 10 tednov strašansko dolga doba za bolnico, ampak mirnost je pa v takih primerih nepopisno pomembna.

Sama sem prvega otročka izgubila v 12. tednu in bila v drugi nosečnosti panična ob vsaki nenormalnosti. Prvih 16 tednov je bil najdaljših v mojem življenju. Nato sem pa spet stalno prisluškovala v maternico, če brca ali ne. Šedoro, dasem imela res krasno zdravnico, ki je vse moje strahove razumela in vedno naredila vse za to, da jih je pomirila. S em je spadal tudi kak dan v bolnici!

Želim ti srečno in zdravo nosečnost, in nalepšega in najbolj zdravgea otročka na svetu, ter naj ti ti miseci minejo s čimmanj strahu. Pozitivna misel lahko marsikaj premaga. Srečno in držim pesti tudi za vse druge mamice, ki po težkih izgubah spet pričakujejo!

Živjo Mirjana
res upam, da bova obe lahko objeli zdravega dojenčka. Jaz imam rok 16.9. in do takrat je res še dolgo. Ne vem, kakšne preiskave bi se dalo vse narediti, ker res nisem doma v tem. V prejšnji nosečnostih (pred mrtvim sinkom sem rodila dve zdravi punčki) nisem šla nikoli na nuhalno svetlino, ker si ne znam predstavljati, kako bi bilo, če bi mi rekli, da kaj ni v redu, mislim pa, da se kar tako ne bi odpovedala otroku in naredila splav. Tokrat bom verjetno šla na to preiskavo, pa ne zato, da mi bodo povedali, da bo kaj narob ampak zato, da bom še bolj sigurna da bo z mojim sončkom tokrat vse O.K. Vendar pa ne vem čisto točno, kdaj naj bi se šlo (mislim da v 12. tednu) in koliko prej se je treba naročiti. Prosim, če mi lahko katera pomaga.
Koliko pa si ti noseča in od kod si? Zelo rada bi vedela kaj več in upam, da se bova še kaj slišali in izmenjali izkušnje. Drugače pa ti želim čim lepšo nosečnost in zdravega dojenčka.

Imam pa še eno težavo in to je moja ginekologinja, ki bi jo resnično rada čimprej zamenjala, saj je nemogoča in čisto brezosebna, pa tudi na njeno strokovnost se ne morem več zanesti. Sem iz Ljubljane in prosim za kakršenkoli nasvet, saj bi rada da se ginekolog malo več spozna, kot samo na odvzem brisa. Vem, da sem malo zoprna glede tega, ampak ne morem iti čez to, da bi bilo lahko vse v redu, če bi si ginekologinja vzela malo več časa in bi videla, da je s srčkom kaj narobe in bi se dalo z operacijo popraviti. Prosim vse, ki mi lahko svetujete kakšno ginekologinjo ali ginekologa, s katerim imate dobre izkušnje. Vem, da ne morejo biti vedno dobre volje, ampak že to je nekaj, da veš, da se lahko zaneseš na strokovnost in da veš, da naredi vse, kar je v njegovi moči. Slišala sem, da so v leonišču zelo dobri ginekologi, ampak ne vem, kako bi prišla do njih. Hvala vsem že naprej za kakršenkoli nasvet.

Živio!
Merjenje nuhalne svetline dela tudi dr. Tatalovič na Viču tel.2574790
in to okrog desetega tedna.
Zelo dobre kritike sem slišala za dr. Blejčevo v porodnišnici in dr. Ribičevo v leonišču. Tvoj ginekolog naj ti da napotnico.
Manja

Živjo Bella oz. Manja,

hvala za te podatke, zanima pa me še nekaj stvari:
– Ali dela dr. Tatalovič na Viču v zdravstvenemu domu, kot ginekolog (ali je tam samo za merjenje nuhalne svetline). Sama sem sicer prej hodila (tri leta nazaj) v ta zdravstveni dom, ampak ga prej še ni bilo.
– Ali si mislila napotnico za nuhalno svetlino? Sem mislila, da je to vedno potrebno plačati, vsaj tako mi je predstavila ginekologinja v prejšnji nosečnosti, ali morda ni tako?

Hvala za odgovore in jih že težko pričakujem.
Nika

Iz dna srca ti priporočoma dr. Ksenijo Geršak. Pri njej se sicer čaka, da si včasih že ves vijoličast od hudega, ampak je pa čudovita zdravnica, docentka genetike, hud specialist za vse možne prirojene, podedovane in še kakšne napake otročkov, predvsem je pa ČLOVEK z veliko in tudi ŽENSKA z veliko. Če ne bi imela nje ob svoji strani, bi verjetno znorela v drugi nosečnosti. Zelo realna, zelo topla in človeška, vendar pa ne zida gradov v oblakih. Pri njej imaš občutek, da je vsaka nosečnost osebno njena in vsak otrok NJEN otrok. Nikoli ne govori o fetusih in zarodkih, vedno, od prvega dne, od prve pikice o otročku. Če ima ženska za sabo že eno spodletelo nosečnost ali težave pri zanositvi, je pa še toliko bolj pozorna. Dela v Leonišču, od torkih popoldan za doplačilo in ob četrtkih za nosečnice in ženske po operacijah s polno koncesijo. Za mene je krasno skrbela, hodila z mano po laboratorijih in preiskavah in me na oddelku prišla vsak 2. dan pogledat, čeprav ima dela, da jo bodo raztrgali. Če imaš potrpljenje za čakanje (v nujnih primerih si takoj na vrsti-ko sem krvavela na primer), ti jo res toplo priporočam.

Nuhalne ti po 35. letu ni treba plačati, prej pa.

Hojla Taša
Dr. Tatalovič ne dela v zd. domu pač pa privat.Točen naslov ne vem , je pa tam blizu spara. Nuhalno vedno plačaš, napotnico ti pa da tvoj ginekolog za zdravnika v leonišču ali porodnišnici.
LP Manja

Draga Taša.

Šele te dni sem našla te strani na internetu in to je prvo sporočilo, ki ga pišem. Sama sem izgubila hčerko, rojeno v 33. tednu, tri dni po porodu.

Vem, da mi je zelo pomagal moj ginekolog iz leonišča mag. dr. Leon Meglič. Sedaj imam sinka in hčerko in če Bog da, bomo še ‘naročili’, gotovo ob njegovem svetovanju. Tudi on je zeeellllooooooooooo zaseden, a poskusi, če nisi že kje drugje našla druge ginekologinje. Tel. št. za naročanje sta 01/231-11-63 ali 01/433-80-27. Biti pa moraš kar vztrajna!

Želim ti vso srečo ob ponovnem pričakovanju. Naši angelčki naj varujejo tvoje dete!

Srečno!!!

Vidka

New Report

Close