Najdi forum

KJE V SL.GRADCU POKOPAVAJO

Pozdravljeni!
Mene pa zanima kje v Slovenj Gradcu pokopavajo prezgodaj rojene otroke. Zelo bi bila vesela, če bi mi kdo znal povedati, kako je to urejeno v slovenjegraški porodnišnici.
Sočustvujem z vsemi mamicami, ki ste izgubile otročke. Vso srečo vam želim!

Draga Anika,

na tvojo vprašanje ti žal ne morem jasno odgovoriti.

V Sloveniji sta trenutno urejena dva pokopališča za otroke umrle med nosečnostjo ali kmalu po porodu, in sicer v LJ (Park zvončkov) in v MB (Polje belih vrtnic). Kako je to urejeno v drugih mestih, kjer se nahajajo porodnišnice ne vem. Je pa res, da imajo določena pokopališča posebna mesta tudi za druge ljudi, ki žal nimajo sorodnikov, pa jih je potrebno pokopati, mogoče, so otročički pokopani na takšnem delu pokopališča, žal pa ti ne morem dati jasnega odgovora, bojim pa se, da otročički niso pokopani (tako je bilo v Mariboru, dokler nismo dobili posebnega dela na pokopališču).

Upamo lahko samo, da se bodo tudi v drugih krajih ljudje (tako v porodnišnici kot na Pogrebnem podjetju) zavzemali, da bi se vsi otročički pokopali.

Lep pozdrav

Malo čudno in skoraj nemogoče se mi zdi, da ne bi bili pokopani??!!

Vem pa iz izkušnje iz bližnjega sorodstva (sicer je od tega že veeliko let), da so tetinega sinčka, ki je umrl takoj po porodu na Slovenjegraškem pokopališču pokopali bolj na zadnjem delu pokopališča (takrat je to bilo zadaj, sedaj je pokopališče še malo bolj razširjeno). Pri vrsti topolov je bila vrsta (je še) takih malih belih grobov. Sedaj pa ne vem kako imajo to urejeno. Skoraj sigurna pa sem, da jih pokopavajo!!

Lep pozdrav!

Majda

V Slovenj Gradcu te otročičke pokopavajo na pokopališču v Starem trgu, torej na pokopališču Mestne občine Slovenj Gradec. Predel s temi grobovi je čisto na koncu pokopališča, vsaj tako je bilo še pred kakšnim letom.

New Report

Close