Najdi forum

Pozdravljene!

Naj še jaz napišem svojo zgodbo. Ravno včeraj sem prišla z bolnišnice, kjer so mi že tretjič opravili čiščenje (abrazijo) po spontanih splavih(odmrtje ploda). Bila sem že na laparoskopiji, histeroskopiji, elektrokoagulirali so mi tudi jajčnike, ne vem kaj naj naredim. Če ima še katera podobno izkušnjo in je po vseh teh pripetljajih lahko zanosila in donosila, naj mi prosim pomaga z nasveti. Kar naenkrat ostane človek sam; brez otročička, brez službe in seveda posredno tudi brez denarja.

Hvala vsem in srečno,
Žorži

Meni se je to zgodilo že štirikrat. Izvidi vseh preiskav BP. Moja gin. pravi, da je to enostavno smola. Slaba tolažba, ampak vseeno upam, da ima prav. Ampak kaj, ko tako boli. Dobro vem , kaj doživljaš. Če so pa poleg tega še druge težave, je pa še huje. Drži se, tudi za nas bo posijalo sonce!

Pozdravljena Žorži!
Vem kaj preživljaš. Res je težko. Najhuje takoj po abraziji, ki je zame nekaj najhujšega. Sama sem jo imela trikrat, enkrat pa sem se sčistila sama po naravni poti. Za mano je kup preiskav- kariotip, HSG, histeroskopija, anitfosfolipidni sindrom, pregled ščitnice in možev spermiogram. Pri nama je bilo vse v najlepšem redu. Splavi pa so se ponavljali.
Kot ti je svetoval že Pušenjak ti predlagam predvsem kariotip in antifosfolipidni sindrom- tu ugotovijo veliko nepravilnosti.

Sedaj ti lahko povem še razveseljivo novico- po treh splavih sem v četrti nosečnosti popolnoma brez problemov donosila otročka- sedaj je to krasen, zdrav dvoletni mulček. Edino, kar sem dobila je bil od začetka nosečnosti pomoč v obliki tablet Dabroston in stalež do konca nosečnosti.

Pred pol leta sva se odločila za ponoven poiskus- žal je spet sledila abrazija po osmem tednu- tokrat so ugotovili molarno nosečnost.
Midva se nisva predala in tako sva takoj ko je bilo možno zopet poizkusila in tako sem sedaj v šestem tednu. Čakam, kaj bo pokazal naslednji pregled, ko bi se moral otroček in njegov utripajoči srček videti.
Če pride do tega, mislim da bomo že slavili zmago.
Tako, Žorži to je moja zgodba.
Kot vidiš, se ne splača obupati. Bodi močna, vztrajaj, najprej pri sebi uredi psihično in socialno plat, nato se šele spusti v naslednjo nosečnost. Mislim, da v naših primerih tudi psiha vpliva zelo močno. Za tabo mora stati tvoj partner, ki te podpira in si tudi sam želi ponovnih poiskusov.
Drži se, boš videla uspelo ti bo, samo ne obupati!
LP,
Višnja

Drage moje, ki ste vse to ze dale skozi!

Ali mi lahko kaksna pove, koliko casa je cakala na prvo menstracijo po splavu?

Stara sem 27 let, prvi splav v 10 tednu nosecnosti in sicer odmrtje ploda
(zadrzana nosecnost), splav, nic zapletov ( infekcij ali kaj podobnega)…

Sedaj pa gre že v 4 mesec po splavu, ko se vedno nisem dobila prve menstracije. Ali to pomeni, da imam popolno zmesane hormone ali kaj?
Imela tudi ze prvi gin pregled v po 2 mesecih( v septembru) pa je gin. rekel, da bo menstruacija cez 10 dni… pa je ni bilo.

Sodelavka mi je predlagala pitje čaja gorska resa, tako da imam sedaj vsaj obcutek, da nekaj “dogaja” v moji maternici. Kako je bilo z vami?
Noseca nisem, saj nimava nezascitenih spolnih odnosov.

Za delitev vasih izkusenj ze vnaprej hvala!

S.

Simona jaz bi ti priporočala, da piješ čaj Materina Dušica, ta čaj je najboljši glede ginekoloških težav.

LP, Doroteja

P.S. Želim ti, da čim hitreje prideš, do svoje majhne štručke…

Dobro se z dobrim vrača:-)))

Tudi jaz sem prejšnji teden imela spontani splav v 8. tednu. To je moja druga nosečnost, imam 2.5 leti staro deklico. Vem, da je splav naravna stvar oziroma stvar narave, pa je vseeno hudo. Hvalabogu imam krasenega ginekologa s pravo mero občutljivosti, on mi je tudi naredil abrazijo, tako da sem se kljub vsemu počutila kot človek. Samo to; zdi se mi da podzavest že prej ve, da nekaj s plodom ni uredu. Ko sva zadnjič s hčerko risali (kakšen dan pred splavom), sem čisto spontano narisala veliko jabolko, ampak čisto črne barve. Spomnim se, da sem se še sama ustrašila. naslednji dan pa sem začela krvavet.
Lep pozdrav vsem sotrpinkam!

New Report

Close