Najdi forum

Lep pozdrav!

Danes sem prvič brala vaše zgodbe na to temo in moram priznati, da me kar pošteno stiska pri srcu. Tudi moja punčka namreč počiva v parku zvončkov. Moja zgodba pa je malo drugačna. Noseča sem bila z dvojčicama, ko so mi v 36 tednu nosečnosti ultrazvočno ugotovili smrt ene od punčk. Takoj so naredili carski rez da so rešili mene in drugo punčko. Še danes ne vem, kaj se je pravzaprav zgodilo. Nisem dobila nobenega poštenega pojasnila. Bolj sprašujem, manj vem. Hudo mi je še vedno. Še danes se živo spomnim kako sem božala telo hčerke, ki je bila takrat že v nebesih. Še vedno čuvam sliko dojenčka z angelskimi krili in si predstvaljam da je to moja punčka, ki iz nebes čuva svojo sestrico-kot mi je prijateljica nekoč napisala v pismu.
Vem, da tega človek nikoli ne pozabi. Z možem sva pomagala drug drugemu, da sva bila dovolj močna za najino punčko, ki naju je močno rabila. Hvala Bogu imava sedaj zdravo 10-mesečno hčerko. In prav bojim se njenega 1. rojstnega dneva, ker vem, da me bo pri srcu močno stiskalo.
Do danes pa nisem vedela da v parku obstajajo ploščice z imeni. Ali moram sama zaprositi za ploščico? V parku je po moje ni, ker naju takrat ni nihče vprašal za hčerkino ime. Ali mislite da je po 10 mesecih že prepozno da zaprosim zanjo?Za pojasnilo vam bom zelo hvaležna.

In še to, zelo sočustvujem z vsemi ki ste preživljali isti pekel kot midva. Mislim, da je ni bolj krute usode kot izgubiti svojega otroka, kadarkoli že….
Pozdrav, Lucija.

Draga Lucija!

Nikoli ni prepozno za naročilo ploščice. Tudi jaz jo bom šla naročit na Žale, ravno danes. Od mojega poroda (rodila sem, punčko s 5 meseci in je umrla) je minilo slabih deset mesecev. Noben mi ni povedal kako in kaj, pa sem se morala sama pozanimati in tudi zbrati dovolj moči. Ploščico dajo na obzidje baje v 2 dneh, plačaš pa cca. 2000 SIT.

Lep pozdrav!

TARA

Lucija pozdravljena!

Rada bi ti povedala, da ni prepozno za ploščico v parku Zvončkov. Tudi midva sva potrebovala kar nekaj časa, da sva se odpravila na Žale, ampak mi ni žal. Ko se boš odločila za izdelavo ploščice pojdi v času uradnih ur na Žale, dobro pa je, da imaš s seboj izpisek iz rojstne matične knjige. Najina ploščica je bila že naslednji dan na steni.
Hudo je, ko izgubiš nekaj, kar si tako težko pričakoval… Prižiganje svečk in dolgi pogovori pa pomirjajo…

Vse dobro!

New Report

Close