Najdi forum

laminat ali parket

Zanima me, kaj mi svetujete, da položimo v novogradnji ali parket ali laminat in sicer v dnevni sobi, otroški sobi ter spalnici . Pa še nekaj – kaj naj dam pa v kuhinjo, ki bo namenjena izključno za kuhat – jedilnica je v drugem prostoru?
Hvala vsem z nasvet. A ja ali ima kdo že položen tihi laminat – ali je res tihi, ali je zgolj samo reklama – ali je pod tega tudi potrebno polaganje folije?

Nikoli več laminata, no vsaj pri nas, boljše je malo več dat in imeti ornk tla. Mi bomo zdaj položili parket. V kuhinji pa je dobra varianta ploščice. O tihem laminatu še nisem čula.
Dobro se odloči…..

Jaz imam laminat le v garderobi (15 kvadratov) in ni šans, da bi ga imel še kje drugje. Vsepovsod drugje imam parket ali pa keramiko. Ne moreš verjet kakšna je razlika med laminatom in parketom, pa nisem kupil najcenejšega laminata… Pa tudi glede na ceno, če hočeš dober laminat (tisti za jurja si ne zasluži niti tega imena), te pride kvadrat brez podloge in brez lajsn, od tri jurje navzgor(brez polaganja), parket pa te s polaganjem pride od 4 pa pol jurjov navzor (vsaj pri nas na štajerskem), odvisno od tvojih želja…pa od denarnice seveda…. Res pa je parket bolj občutljiv na padce predmetov….. Predlagam, da pokličeš malo okrog parketarje in jih zaslišiš….

če bi še enkrat polagala, bi spet imela laminat.
moji otroci bi parket že zdavnaj čist zravsali in bi lahko samo vpila. s hodalico se mi je vozil po celem stanovanju, poznalo se je, ampak ko ga pobrišeš, raz ni več. vedno vsakemu z majhnimi otroci priporočim laminat.
pa sem zanj dala več kot za parket, a mi ni žal.

Poglej si tudi post spodaj… Tudi tam najdeš nekaj mnenj…

Pa še replika jaki: zelo dober laminat dobiš za nekje 2500 sit (reklame ne bom delala) in sicer takšnega, ki ga brez problema “vgradiš” sam – sistem klik, kjer ne vidiš nobenih “razpok” med posameznimi ploščami. Sami smo polagali tudi že takšnega za 1500 sit in je videti prav lep (sistem snap). Tista pena pa tudi ni tako draga… So pa bili pri vd-tašči v dilemi ali naj položijo parket, ki ga imajo doma (treba bi ga bilo torej položiti, zbrusiti, polakirati – torej ca. 3000 na kv. meter), pa ni bilo najmanjše računice, ker smo za polovico denarja kar sami položili nov laminat.

Še ena prednost: laminat položiš v enem dnevu in lahko (seveda, če ni tisti najcenejši, ki ga lepiš) še isti dan v sobo postaviš pohištvo. Soba nikakor ne smrdi po laku je takoj “vseljiva”. Skratka: v moje stanovanje parket ne pride. Tudi po kuhinji bi imela najraje laminat, pa se bojim kakšnih “dogodivščin” s pokvarjenim pomivalnim strojem in poplavami.

vsaka stvar ima dobre in slabe stvari…..hehe…

jaz imam…laminat…v kuhinji, dnevni sobi, skratka v dnevnih prostorih…laminat smo kombinirali v barvah, da je nekaj posebnega in ni nam žal, super je…vendar pazi, da boste kupili kavaliteto in polagalec mora vedeti kaj dela!

Ko ste ravno omenjali cene: mi imamo položen laminat, ki smo ga kupili v akciji za 1300/m2 pa smo čisto zadovoljni. Imamo ga res šele dve leti, ampak glede na frekvenco v našem stanovanju in ostale dejavnike (tacamo s čevlji, sestra se rola po hodniku pa še pes se veselo sprehaja, pa razna šara pada po tleh … ) ni nobenih odrgnin ali prask. Sicer se pa manjše odrgnine da kar lepo poflikat. Aja, pa tudi voda je že ‘stala’ na njem. Smo pač ‘katastrofe’ in upam, da se nam to ne bo maščevalo v prihodnosti!

Sicer pa – pri laminatih so itak baje ful važni obrati – vsaj tako nam je bilo rečeno, da jih za stanovanjske razmere zadošča 9000 (naš jih ‘ima’ 15000).

Imam laminat v kuhinji in to ne najcenejšega. Naj bi kao lahko hodila ženska v petkah pa padalo vse potleh pa otroci se rolali in….. pa ful ma obratov…. Ma ja ful merkava pa so v enem letu že luknice. Sicer me moti da doni in v noge me zebe in ni mi prijeten občutek za hojo (rada hodim bosa). Tako mi je dosti lepši občutek v dnevni, kjer je parket. Sama ga ne bi dajala nikamor.

Nama pa je takrat parketar razložil takole nekako: otroci se radi igrajo z avtomobilčki in raznimi zadevami, ki jih drgnejo potleh in poznajo se raze na parketu, na laminatu naj se nebi. (Se spomnim črnih črt od stola na koleščkih pred pisalno mizo). Če ti kaj pade na laminat se ne bo tako uničilo. Lahko hodiš v čemerkoli, po parketu moraš paziti. Po drugi strani pa, parket lahko čez nekaj let prebrusiš in imaš nov pod, laminata pa ne!

Vsekakor parket, brez premišljevanja.

Se strinjam. Imam ga tudi v kuhinji.

lp

ne vem, pri nas delamo vse zivo, dva majhna otroka, in je se vedno kot nov, mislim da je vse odvisno od obratov, kvalitete, ma kaj vem, vem samo to, da je pri nas okej.

Bi bila zelo vesela, če bi mi povedala, kako se da laminat poflikat! Nama so ga namreč “mojstri”, ki so nama vgrajevali okna, spstili okenski okvir na laminat in imava zdaj dve odrgnini oz. že skoraj luknji v podu!
Se mogoče kupi kakšna masa, ki to prekrije ali kaj podobnega?
Hvala za odgovor,
Jasna

Hoj!
Zdej pa mene zanima o kaksnih “obratih ” vi to govorite? Kva je zdej to za ena oznacba pri laminatu oziroma kaj to pomeni?? Prvic slisim, namrec…:-)) LP!

Da, taka masa se res dobi. Podobna je kakšnemu plastelinu, je zelo trda in jo v bistvu “namažeš” na laminat. Mislim, da smo doma imeli eno v neki črni tubi-vrečki. Kako se ji pa reče, pa žal ne bi vedela…

Najlepša hvala!!!
LP, Jasna

Nisem brala vseh odgovorov bom pa vseeno podala svoje mnenje.
Moji starši imajo po celi hiši parket, razen v kopalnici, kjer so ploščice in v kuhinji kjer so laminati. No in moj mož je hotel narediti isto v najinem stanovanju. Pa ga nikakor nisem mogla prepričati, da jaz laminatov nočem v stanovanju, ker so fuulll glasni. Pa ga je vseeno ta, ki jih polaga prepričal. No in preden so ga polagali, sva bla pri naših in je meni v kuhinji iz rok zletela vilica.:)) Tako je počilo, da se je full ustrašil. Potem sem pa še enkrat to naredila na parketu in je videl kaj sem mu dopovedovala. In mi imamo v kuhinji sedaj parket.
Razlika je vsekakor očitna. Je res, da če imaš po vsem stanovanju laminate ne opaziš tega, če pa je kombinacija…ajojoj….

če imaš minimalno vlage v tleh potem boš imela z laminati ogromno težav

Nam so v podjetju Parketarstvo Valenčič odlično pomagali z nasveti glede laminata, parketa, pa še o kakovosti so nam podomače razložili. Zeloooo zadovoljni!!! Priporočam!!

Mi smo v kuhinji in otroški sobi položili vinilna tla. Odporna so na udarce, proti vlagi, pa še topla so, ker je spodaj pluta. Kupili smo jih v Dankuchnu Nova Gorica, ker imajo montažo brezplačno in smo zato precej prihranili.

New Report

Close