Najdi forum

Pozdravljeni!
Mi se doma odločamo postaviti laminat, pa ti vsak pove drugače.
Zanima me če se lahko postavi laminat na parket – brez da bi odstranjevali parket iz sobe?
Kako je pa potem s prehodom v kuhinjo – najbrž bodo tla v kuhinji nekoliko nižja, ali pa ta razlika ni bistvena?
LP

Ja, brez skrbi položitelaminat na obstoječ parket (smo ga ravno letos pri babici). Samo spodaj morate pač dati tisto “penasto” podlago (ki bi jo sicer tudi moralo – podlaga za laminat). Prehod v sobo, ki je višja/nižja pa rešite z lepim pragom oz. letvico.

Točno tako, tudi mi smo položili laminat kar čez parket, že nekaj let nazaj. Razlika v višini tal med enim in drugim prostorom pa tudi ni tako ogromna, da bi bile zaradi tega kakšne težave. Nam je majster montiral aluminijast prag in je prav lepo. Penasta podloga je pa mislim da itak “obvezna”.

Ali boš parket odstranila je pa seveda odvisno od tega, ali nameravaš kdaj v prihodnosti spet imeti po tleh parket. Pri nas je parket sicer zelo kvaliteten (stara stanovanja), v vzorcu ribje kosti. Laminat smo dali bolj po sili razmer, ker imamo psa in se je parket zelo odrsal.

Imam eno vprašanje – kako ste zadovoljne z laminatom v primerjavi z parketom – jaz sem bolj navdušena za laminat, mož za parket – delali bomo pa v nofogradnji.
Kako se kaj obnese laminat?

Laminat je izredno neobčutljiva zadeva, lahek za vzdrževanje, pa še poceni je in lahko ga brez problema sami “vgradite”. Po njem lahko skačejo psi, lahko hodiš tudi s petami, če ti je to v veselje, lahko delaš marsikaj. Potem ga pa samo z mokro krpo obrišeš… Ni lepšega.

Tudi sama sem navdusena nad laminatom, ker je trpezen in enostaven za vzdrzevanje. polozili smo ga sami, med laminat in prag pa smo vstavili al-letvice.
Prej smo imeli spodaj ladijski pod, ki je bil ze precej oguljen.Obnovljen pred leti z brusenjem in lakiranjem je bil veliko drazji od laminata, pa se je spet hitro obdrsal.

Alenka, kaj pa tisto “klopotanje” ob hoji? Te nic ne moti?
Mi imamo naprimer v sluzbi v nekem prostoru, kjer vstopajo non stop stranke s cevlji taksna tla. In je povedala gospa, ki dela v tem prostoru, da je sicer super za vzdrzevanje, le da jo motijo zvoki “konjskih kopit”….
Tudi sama sem razmisljala, da bi ga imela v svoji predsobi doma, pa se kar ne morem in ne morem odlociti….Imam pa ogromno obiskov in nikogar ne maltretiram s tem, da se mora sezuti… LP!

Tudi pri nas ni navada, da se obiski sezuvajo, vendar me ne moti. Menda je odvisno tudi od polaganja. Vmes je treba dati peno in dobro poloziti laminate skupaj.Meni je to naredil zet in je dobro naredil, ker je natancen.Je pa tudi res, da v sluzbi uporabljamo obutev s trdimi podplati, doma pa bolj sportno z gumijastimi podplati.Obiski doma pac niso stranke, ampak sorodniki in prijatelji.

Sej tudi mi smo se iz teh razlogov odločili za laminat, le da nekateri pravijo da se poznajo vdolbinice če ti karkoli pade po tleh?!

Lep dan in hvala za pomoč!
Anna

No, pri nas se vsak, ki pride na obisk sezuje (imamo vedno pripravljene copate), e mi zdi zelo nevljudno po tujem stanovanju hoditi v čeveljih… Potem tudi s kakim “klopotanjem” ni težav :).

Lahko se to naredi,vendar bo potem res tam malo visje, prehode pa ponavadi zascitijo z medeninastimi letvicami, vsaj pri nas je bilo tako.No tapravi mojstri bodo ze vedeli kako in kaj, vsak ima nekaj svojega, v glavnem da se, kar na parket.

poglej še z druge strani. imaš že postavljen parket, ki se po kakovosti ne more primerjati z laminatom. že res, da se laminat na hitro postavi in je lep na pogled, vendar je parket kot talna obloga za dva razreda višje nad laminatom. če res ni ne vem kako slab in živiš v stanovanju oz. po njem ne hodiš v gojzarjih, potem raje malo potrpi in ga daj prelakirat.

New Report

Close