Najdi forum

Pozdravljen Primož in vsi ostali,

s fantom sva skupaj skoraj dve leti. Po predhodni 8 letni neuspešni skupni zvezi z drugim fantom, ponovno zaljubljena, srečna, da sem ge našla. Pred dvema dnevoma pa… na mojem delovnem mestu se pojavi punca, vpraša če sem jaz ta pa ta, ko ji potrdim, mi pove, da bi rada govorila z mano nekaj v zvezi z mojim fantom. Najprej nisem vedela, kaj bi mi rada povedala, potem pa mi je izjavila, da me je fant pred cca. pol leta prevaral z njo. In to kar dolgo obdobje, 4 mesece. Izvedela sem, da se je tisto noč, ko sva prišla z najinega dopusta z morja, zatekel k njej in spal z njo. Opisala mi je vse, kar je imel v avtu (prtljaga, kovčki z morja, moji čevlji,…)Vse je ustrezalo opisom. Povedala mi je, da ji je tudi pisal razglednico z morja, jo klical,… Povedala mi je, da me je že večkrat hotela o tem obvestiti, a ni vedela kako. Sedaj pa se je pojavilain mi vse to povedala. Meni se je sesul svet. Kajti fant je do mene popolnoma ljubeč, govori mi, da bova vedno skupaj, da sem edina,… a kot izgleda ni tako. Ko sem mu povedala, da je bila ona pri meni, je rekel, da je imel veliko krizo in da sploh ne ve, zakaj je bil z njo. Vse mi je priznal, a kaj, ko je zdaj prepozno. Mene je totalno uničil. Vse kar sem vlagala v njega se je v hipu sesulo. Rekel je, naj se poskusim postaviti v njegovo kožo,… res je imel probleme za katere pa sem izvedela šele včeraj Priznal mi je komaj sedaj, ker je rekel, da me ni želel dodatno obremenjevati. Jaz ga imam rada, močno, pa vendar me boli, ker ne vem, kako mu lahko odpustim. Preveč boli. Ranil me je, ne vem če mu bom še lahko zaupala, pa vendar bi mu zelo zelo rada. Ker ga ljubim. Obljubil mi je, da se bo potrudil, da mu bom lahko ponovno zaupala. Ve, da me ne bo lahko pridobiti nazaj. Naredil je napako, katere ne more več popraviti. Tako sem zmeden, samo razmišljam zakaj in kje sem zgrešila, da je iskal drugo. Res se mi sesuva svet. Kaj naj naredim? Ali bom lahko še kdaj zaupala? Naj mu odpustim? Potrebujem nekoga, da mu lahko povem.

Maša,

najhuje je, da nas ima nekdo tako ogromno rad, da nam vsak dan obljublja, da bomo večno skupaj, potem pa je razlog, da te nismo želeli obremenjevati. vsi imamo probleme, pa ne smejo biti razlog, da gremo k drugemu, saj bi nas lahko tudi najbljižji potolažil na isti, enak način.

praviš,d a te je totalno uničil, ne razumem zakaj potem sploh rabiš nasvet, če že sama veš kaj moraš narediti.

Pojdi in bodi srečna, zato ker tako želiš ti. Preteklost pa naj ostane preteklost v spomin, da ne bomo delali napak.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Pozdravljena!

Predvidevam, da že veš, kaj ti bom svetovala – odidi ter ga pusti naj sam uredi stvari, ki bi jih moral že zdavnaj.
Če bi te res imel tako rad kot pravi, bi ti povedal za stvari, ki ga težijo in bi jih potem skupaj rešila.. kajti ravno medsebojna komunikacija je bistvo ljubezni, brez tega je le ohlapna vez.

Želim ti naj naj

Najprej ga vprašaj, zakaj ti ne zaupa, zakaj misli, da ne boš prenesla njegovih problemov, če bi ti jih povedal. Potem si povejta, kako si predstavljata skupno zvezo. Če on misli, da je biti skupaj, pomeni varovati partnerja v nekem mehurčku, da si ja ne bo kaj slabega mislil o njem, ti pa si predstavljaš, da bi si drug drugemu zaupala probleme in vedela tako dobre kot slabe stvari, potem je tukaj v osnovi že razhajanje.

Če sta pripravljena na kompromise, potem določita pravila (da si vse povesta, da drug druga podpirata, da se bosta trudila razumeti drug drugega, se veliko več pogovarjala – tudi negativne stvari so lahko v dobri zvezi, odvisno je samo, kako se partnerja spoprimeta z njim…).

Če bosta potem še vedno imela željo po skupni poti, potem začnita delati na ponovnem vzpostavljanju zaupanja. Verjetno ga boš nekaj časa ful podrobno spraševala, kje je bil, s kom se je družil itd. Naj to vzame v zakup. Po drugi strani pa ga ne smeš kar naprej opominjati na napako. To je bilo, osredočita se sedaj, kaj je dobro za vajin odnos.

Srž vajinega problema ni v prevari, ampak da fant ni zmogel s svojimi težavami priti do tebe. Če se ne bo naučil, da sta vidva team, da kar naredi eden vpliva tudi na drugega, potem bo ob naslednjem problemu spet izbral neprimerno rešitev, ki ne bo dobra za vajin odnos.

Ok, razumem, da ti ni povedal za ljubico, ampak da pa pred tabo skriva svoje probleme ‘da te ne obremenjuje’ … hmmm … kakšna zveza pa je to, da partnerju ne poveš, kaj se ti dogaja v življenju, ampak raje rešuješ probleme pri ljubici. Mene je osebno pri tvojem opisu bolj kot ljubica zmotilo to! Ne vem no, kako je pri drugih, ampak meni osebno je pomembno, da sta partnerja res partnerja ‘v dobrem in slabem’, da je med njima čustvena vez, ki se vzpostavi tudi zaradi skupnega lotevanja reševanja problemov … Če je tudi tebi to pomembno, mislim, da je ljubica lahko samo še dodaten razlog za ‘pobeg’.

Čeprav bi morda vseeno najprej začela s pogovorom! Morda pa se ti le ni upal ‘odpreti’ … Ti ga bolje poznaš …

********************************** Vsak junak postane na koncu dolgočasen! (R. W. Emerson)

Draga Masa,

moja zgodba je podobna, tudi meni se je sesul svet. Zato te tako zelo razumem… Ze pol leta je od takrat, pa me se vedno boli… Nisem mu odpustila in mu ne bom, ker sem prevec ponosna, ker ne prenesem, da ne bi bila v njegovem zivljenju edina ljuba… Po tem se je zelo spremenil, opazajo tudi drugi, kar naprej joka in me klice… jokam tudi jaz… A ne bom jokala celo zivljenje… Ce mi je to naredil enkrat, sedaj, ko sva bila skupaj komaj 2 leti, ko izgledam zelo dobro (oprosti samohvali), ko sva bila sanjska v postelji, pri pogovorih… ne vidim razloga, da me ne bi se kdaj… A meni je ne glede na to, da vidim, da je bila le neumnost, da vidim, kako me ima rad, dovolj, da mi je to storil le 1 x. Zelo trpim, se posebej, ker sem ga pred dnevi spet zacutila v svojem objemu (NIKOLI NE NAREDI TE NAPAKE!!!), a ga bom pozabila… In to bi naredila tudi v tvoji situaciji… Sicer pa poslusaj srce, vedno ima prav, saj je zivljenje le eno. A moje srce kljub nepopisni ljubezni pravi : adijo, moja ljubezen zivljenja…!

BEDARIJA! Pusti ga in to takoj. Bolje je biti sam (si vsaj v dobri družbi), kot s prevarantom. Kakšen beden izgovor! Še pes na repu prinese boljšega. Še nikoli nisem slišala, da nekdo, ki ima probleme, le-teh ne upa reševati z ljubljeno osebo, ampak namesto tega seksa z neko drugo žensko. To je čista izmišljotina in laž in nikar tega ne verjemi.
Oprosti, ampak to me je res razhudilo. Tvoj fant je velik lažnivec in te je grdo naplahtal. Človek s težavami ne vara svojega partnerja. Ti pa potrebuješ malo več samozavesti, da ne boš dopustila, da se ti zaradi takega lumpa sesuje svet. Zapomni si, da vsak odgovarja za svoje življenje in ti ga ne smeš zapraviti s človekom, ki ni vreden tvojega zaupanja. Če te je varal zdaj, nikar ne misli, da te nikoli več ne bo. Morda je zdaj resnično iskren in misli čisto zares, kar govori, toda kaj bo čez nekaj časa, ko se mu bo pojavil spet kakšen “nerešljiv problem”?

New Report

Close