Najdi forum

Partner ga je sral, jaz bom pa (tudi) plačevala

Pozdravljeni!

Naj se vam malo izpovem, kakšne konkretne rešitve ne pričakujem, morda le nekaj spodbudnih besed ali pa vaše mnenje.

S partnerjem sva skupaj že sedem let, imava enega sinčka, starega 1,5 leta in živimo pri njegovi mami v hiši (v eni sobi, čeprav je on solastnik 1/8 hiše). V isti hiši živi tudi njegov brat, ki si k delu hiše gradi prizidek. Oba s partnerjem sva zaposlena, redno, za nedoločen čas, moram povedat, da imam jaz še enkrat tolikšno plačo kot on. On po službi tudi fuša, tako da ga veliko ni doma – vse vikende in veliko popoldnevov, sploh zdaj poleti, ko je sezona. S partnerjem se na splošno kar v redu razumeva in se imava rada, najino ljubezen pa je kronal še najin zlati sinek. Do tu vse lepo in prav.

Problem je, da je bil moj partner v preteklosti zelo neodgovoren glede denarja. Ko sva se spoznala, se je ukvarjal s sumljivimi posli, s katerimi se je potem nehal. Nato je imel več kratkotrajnih zaposlitev, tri leta je bil tudi “zaposlen” pri privatniku, ki ga ni zaposlil in tudi plače mu ni dajal redno, tako da sem mu vse prispevke plačevala jaz. Pa seveda sem mu tudi vsake toliko časa dala kakšen “džeparac”, če mu je zmanjkalo; vseskozi je nekaj fušal. Zdaj ima že dve leti to službo, ki sicer ni najbolje plačana, je pa redna, plača je točno 15. in vsi prispevki so plačani.

Vse se je končno začelo normalizirati, ko so predvčerajšnjim v hišo prišli rubežniki in hoteli izvajat postopek prisilne izterjave 7 mio SIT!!!! To naj bi bilo še iz enega kredita, ki ga je najel, še preden sva se spoznala, in ga seveda ni odplačeval, potem pa ga je prevzela zavarovalnica in ga tožila. Prišlo je do 7 miljonov, mene je skoraj kap. Saj sem vedela, da ga je, preden je spoznal mene, sral, ampak to je bil čisti ŠOK. Tudi on pravi, da je na ta kredit že čisto pozabil, pošte s sodišča pa seveda ni prevzemal. Zdaj skače od odvetnika do odvetnika in skuša zadevo reševat, boji se izvršbe na nepremičnine, ker bi tako vzeli hišo tudi mami in bratu, jaz pa se zavedam, da bo seveda večji del finančnega bremena prešel name. Spet. Pa saj jaz nisem ničesar naredila!!! In nič nimam od tistega kredita!!! Bogve, koliko je še tega pri kaki drugi zavarovalnici! Čisto sem povožena, zadnja dva dni se nič ne pogovarjava. Prosim vas, potolažite me malo, saj sem čisto na tleh. Ali pa – ali ima kdo kakšno rešitev?

Samo prosim, ne svetujte mi, naj ga pustim, ker ga imam preveč rada, pa še sina imava. Saj zdaj se je “poboljšal”, le stari grehi so prišli na dan.

Lep dan vsem,

Besna

Če je ljubezen potem ni ovir. praviš, da se je poboljšal in da ga imaš rada, samo ta preteklost. Bistvo življenja je v tem,d a se lahko sprijazniš s preteklostjo in z njo tudi živiš. pogovor in še enrkat pogovor, pa skupno iskanje rešitve.

ljubezben ne pozna ovir.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Če se razumeta in se imata rada, mu pomagaj rešiti probleme za nazaj. Še posebej, če je postal odgovoren.

ja, ljubezen…. vsi pravite, če se mata rada, potem mu pomagaj ipd. lahko rečt, če si miljonar…

men se pa to ne zdi neka huda ljubezen, če ti partner ni prej povedal, kakšni so ti njegovi grehi iz preteklosti. In koliko jih je. je pozabil na kredit… ja pa ja… Kako moreš pozabit, da si nekomu dolžan težke milijone??? sori, men to smrdi. ne vem, ne znam ti svetovati. ne bi te rada še bolj “potolkla” ko si že tako na tleh…vendar… kolk pa je zadeva stara? da bi ga tožil šele po 7-ih letih? sej se banka zelo hitro oglasi, če že nekaj obrokov ne plačaš, pri njemu pa so se zganil šele po 7-ih letih? mislim, da po pravni poti ne bo šlo…ne bo se izognil plačilu. tako da… jaz zaenkrat vidim samo to možnost, da najame(ta) kredit, s katerim poplačata ta greh (7 mio najbrž nimata kr u nogavici) in potem pridno poplačujeta novega. Žal. Ampak na tvojem mestu bi ga u fundamente izprašala…kdaj, koliko, s kakšnim namenom, zakaj ni plačeval…. ne razumem, kako je mislil, da ga ne bodo izterjali?!

Pozdravljena

Problemov za nazaj mu ne moraš pomagat rešit – to je definitivno!
Upam, da me razmišljaš v tej smeri, da boš na svoj OD vzela kredit in mu tako pomagala rešit problem.
A sta spoh poročena?
Za kaj pa je bil namenjen tisti kredit???

Ker se takrat, ko je on vzel kredit še nista poznala, NISI dolžna pomagat odplačevati oz. kakorkoli reševati problema – bodi pametna!
Tudi, če je on kredit vložil v stanovanje nisi dolžna, ker nisi solastnica
(papirno mislim). Otrok pa danes ni pogoj, da bi morala ostati v tej situaciji, saj praviš da imaš redno službo…

Veš tudi mene so žejno peljali preko vode. Pa sem rekla – nikoli več.
S tem, da bi se zavzemala ali kakorkoli angažirala za reševanje partnerjevega problema tudi s strani tvojih staršev ali sorodnikov (mislim posojila ipd.) vedi, da nikoli ne boš bolj spoštovana; kvečjemu še manj.
To sklepam po tem, ker se je prej ukvarjal s sumljivimi posli. Zrel in povprečno razgledan moški se s tem ne ukvarja.

Jaz se z otrokom odselim, ker te bodo pri njem “požrli” v kolikor jim ne boš finančno pomagala. V to ne dvomi!!!
Že sedaj vas je preveč v hiši, pa tudi prostora ni.
Jaz menim, da ti tega NI TREBA.

lp

Res si v hudi zadregi.
Mislim, da bi se glede starih grehov tovjega partnerja morala z njim in z vsem sorodstvom (brat, oče in mama) pogovoriti, kako rešiti zadevo, v kateri nisi ti krivec. Da pa bi sedaj za njim plačevala en tako velik dolg, pa ne vidim smisla. Zadevi je treba reči bobu bob in vedeti se mora od kje in zakaj kredit, zakaj ga ni odplačeva, kje je denar, ki si ga je pri banki sposodil, …. tu je odprtih veliko vprašanj, na katera pa kot domnevam ne veš odgovorov, zato se pozanimaj, predno začneš sama denarno reševati problem. Če ne drugače, naj tvoj partner vzame kredit in odplačuje kolikor bo zmogel – nekaj kredita bo že dobil, ko se mu bo iztekel, bo vzel drugega. Skratka mislim, da moraš zadevo razčistiti predno se lotiš finančno pomagati svojemu partnerju. 7 milijonov ni mačji kašelj in otrok, ki ga imata ne sme te zadeve kar tako zgladiti.

Pazi kaj delaš in komu in koliko plačuješ!, da ne boš na koncu ostala tudi ti brez vsega.

Pamet v roke (otrok naj ne bo ovira) in se zadeve loti trezno in premišljeno.

lp

Zanimivo, na ta kredit je ” pozabil ” ??? Prav neverjetno, česa vse si ljudje ne izmislijo…Še bolj neverjetno, da očitno še zmeraj najdejo tepce, ki jim verjamejo!

Saj so ti ostali že več ali manj povedali,

naj dodam še da je to malo predloga doba, da bi komaj sedaj prišlo do izerjave.
Pri mojem sodelavcu je to prišlo v roku mesecev, torej ni plačal tri obroke, potem sodišče in se mi zdi še isti mesec ali en kaseje izterjava.

Toliko od mene LP

pusti ga. otrok pri tem ni prav nobena ovira. ga bo pač videval malo manj. človek te izkorišča. to ni ljubezen, še nobena ni temeljila na laži ( pozabil sem na kredit )

Čao!

Tale je pa huda…..
Kot so ti že svetovali drugi pred mano….ne bodi neumna in ne jemlji kredit na svoj OD, saj ima on svojega…..bo pa dlje plačeval..ali naj mu pomaga njegovo sorodstvo in ne tvoje…..

Sicer si pa ne predstvaljam, kako lahko pozabiš na kredit….mene bi še mrtvo matralo, če ga ne bi odplačala in s tem prevalila breme nedožnemu!

LP; špela

“Jezna”,

zanima me, v kateri smeri razmišljaš glede rešitve prtnerjevega problema (glede odplačeanje kredita); kot vidiš, ti vsi svetujemo da se rešiš tega bremena?!

Kaj pa meniš sedaj ti?
Prepričana sem, da smo vsi radovedni!

LP, talari

Jery, sama sem imela zelo neprijetno izkušnjo z eno močno firmo, ki prodaja knjige. Leta 1992 sem kupila komplet otroških kaset po takratni ceni cca. 6000SIT. Ker sem v tistem obdobju ostala brez zaposlitve, z možem pa sva se razšla (on je bil v tistem obdobju z rednim prihodkom), enostavno nisem imela s čim plačati računa. Po petih letih sem dobila od njihovega odvetnika prvo urgenco glede poravnave, a je nisem resno jemala. Čez približno eno leto je prišla druga, pa mi je že začelo postajat vroče. Tik pred iztekom sedmega leta, pa mi na vrata pozvonita rubeža.
Se lepo predstavita, in mi povesta z kakšnim namenom sta prišla, in bla,bla.

Da preidem k stvari. Teh cca. 6000SIT je v sedmih letih naraslo na 210.000 SIT, to pa zato, ker je bila leta 1993 tako velika inflacija in so bile strašno visoke obresti na zam. obresti.

Ker nisem upala veliko komplicirati smo se pogodili, da zadevo izplačam v treh obrokih (nekaj so mi celo šenkali) in sicer v znesku cca. 150.000 SIT.
Še sreča, da sem takrat že imela službo.

Kasneje sem se pozanimala pri enem našem družinskem odvetniku, če so me imeli po tolikem času še pravico terjat, pa mi je dejal, da je sedem lista najdaljša doba, ko še lahko izterjajo dolg.

Sedaj vsakega akviziterja odpravim kar dol z balkona.

LP, talari

G. Primož,

velikokrat imam občutek, da dajete nerealne odgovore.
V tem primeru bo za otroka boljše, če se starša razideta. Kaj pa bo ta otročiček imel od svojega otroštva, če mu starša ne bosta morala kupiti ne igrač, ne oblačil, še vprašanje, če bo imel primerno prehrano, ker pač ne bo denarja saj se bo odplačeval partnerjev “pozabljen ” kredit.

V takih primerih je potrebno misliti z glavo in ne z “ritjo”.

Samo ljubezen, pa ljubezen; od ljubezni se ne da preživet.
Kar divja sem, ko čitam take “pocukrane “odgovore.
Vem, da je vsak, ki svoje težave razkrije na forumu, do neke meje prizadet, vendar ov Vas bi pričakovala bolj direktne odgovore, pa naj še tako bolijo.

Bolečina mine.

Talari, kritike so še kako dobrodošle,

vendar se morate nekaj zavedati na forumih. premalo vemo, ne vemo druge strani medalje, zato ne moremo verjeti, prav vsemu kar nekdo pove. To se je že iskazalo, ko sta se našla partnerja in povedala vsak svojo zgodbo. Tam lahko mariskaj bolj direktno povemo. Ko pa o nečem razglabljamo, pa je potrebno imeti veliko mejo tolerance.

Zakaj ima ta forum tak način ne bom našteval, saj bi imeli lahko samo svoj forum o tej temi. razlogov je veliko in po tehtnem razmisleku, smo se odločili za takšno smer.

Naj povem še nekaj: Jaz verjamem v ljubezen in verjamem, da lahko ljubezen reši tako finančni položaj, kot duševno in telesno izbolšavo posameznika. Zakaj, kdaj, kako, čemu, ……tudi o tej temi bi lahko imeli svoj forum. Upam,d a bomo s časom tudi na to temo kaj rekli in prišli do kakšnega zaključka.
Pompeji niso bili zgrajeni v enem dnevu, so pa bili enostavno pogubljeni v enem trenutku.

Tako je z vsemi stvarmi.

če pa se vrneva na odločitev, kaj je boljše za otroka. In kadar bom moral izbirati med, denarjem, igračami in oblačili ali prehrani, se bom vedno zavzel za ljubezen. Spet se postavite na pravi zorni kot in se vprašate, kaj je ljubezen. Ali je ljubezen to, da smo vedno slabe volje, žalostni, da se zadiramo, da nimamo nikoli čassa za otroka, da se mu nikoli ne posvetimo, da kadarkoli nas vidi, vidi samo negativno energijo. Ja mi odrasli bolj težko zaznavamo to energijo, verjemi pa mi, da je otrok genij v tej stvari v primerjavi z nami. Saj ko ne more povedati, pokaže in seveda tudi čuti. In ravno občutke ima najbolj razvite v tem obdobju. zato bo otrok popolnoma tak kot smo mi sami.
kreganje v družini, negativni, zafrustrirani, nikoli veseli………..Nimamo denarja v redu. Kakšno igračo potrebujejo otroci? Kakšno družbo in igro se gredo otroci? A res mora biti Barby in Action man za igro? Kje smo pa mi, kdo nima časa za igro z njemu in vzgojo in toplino?

Ne otroci, mi smo tisti, ki moramo vedeti, da denar ni kreator nadaljnega življenja in tudi ni razlog, za opredelitev. Vzgoja je tista in vpliv staršev.

Torej kaj je bolj pravilno. Ljubezen ali denar? Vem, brez denarja ne moremo nič, brez denarja tudi tega sistema ne bi bilo, se pravi, da v primarni biti mora bit denar razlog, zakaj to počnem. vendar mora ideja ostati enaka. ne zaslužek, ampak vse je pdrejeno cilju, naredimo, kavliteten, dober sistem, ki bo uporabnikom nekaj dal. Naredimo zdravstveno reformo, pa ne na papirju z imenom, to bo pa rdeča knjiga. naj uporabniki povedo, če je dobro, pa jim ni treba ničesar za to plačat.

Prepičan sem, da otrokovo dojemanje razume razlago, zakaj česa ne more imeti in kaj je veliko več vredno od denarja. Če mu bomo znali to razložiti, ne bo zaradi tega nikoli prikrajšan v življenju, pravzaprav bo imel veliko več, kot ostali z milijardami v žepu.

To se meni zdi še kako daleč od pocukranja, samo priznati si ne upamo, da nam to primanjkuje in nam je primanjkovalo, zato turimo svojo ideologijo tudi otrokom. Zato pa so nam podobni.

Primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Besna!

Mislim, da si lahko dava roki. Moja zgodba je popolnoma ista.

Ko sem pre leti spoznala mojega sedanjega moža, si niti pod razno nisem prerdstavljala, kaj me čaka. pa tudi povedal mi ni.

Potem pa je najprej prišlo pismo iz sodišča od policije – 50.000SIT. Pa sem mu “vsedejo” na plačo.

Potem to odplačava, se vsede na plačo zavarovalnica, ker v preteklosti ni plačal nekega kredita. Seveda se takrat še nisva poznala. Tisto odplačujeva kar nekaj časa, pa ga kličejo iz banke, da s tistim kar vsak mesec poberejo ne pokrije niti zamudnih obresti, ki se kopičijo iz meseca v mese. Evo pa izvema, da je miljon in pol obresti. Grozaaa!!!
Pa vzame kredit na kredit, saj sva ga tri leta prej vzela za avto in sedaj bo odplačeval pet let 40.000tisočakov za nič. Nič ne bomo imeli od tega!

Nedolgo nazaj, je spet dobil iz sodnije, da ZZZS ni plačeval nekih premij in mora plačat 50.000SIT…

Skratka sprašujem se kaj še bo. Namesto, da bi si pričeli ustvarjati nov dom za našo družino, saj imava tri čudovite sinove eden je star tri leta, druga dva pa pet mesece, odplačujeva neke, vsaj meni nesmiselne dolgove.

A kaj naj. Imam ga rada. Oba imava redne službe. Zasluživa solidno, pa vendar, me je vedno znova groza ob misli, kaj bi še lahko šlo narobe pri dolgovih…

Čisto naključno sem odprla tale forum, vendar sem vesela, da sem našla “sorodno” dušo.

Oglasi se še kaj, predvsem pa ne obupaj!

Lp

Tina

New Report

Close