Najdi forum

S partnerjem sva skupaj dobra tri leta.Sprva nama je vse laufal kot po maslu, potem pa se nama je rodil sinček in stvari so se zakomplicirale. Ne zmeni se več za naju, ali pa rečeno zelo malo. Edino kar mu je pomembno je njegovo življene.Postal je zelo sebičen in kar se denarja tiče, privošči vse zase. Jaz sem skoz doma, skrbim za otroka,kuham,likam…On pa pride iz službe, poje in že more it (vedno najde izgovor,da more domov pomagat,more nekam se neki zment,skratka milijon jih je..)Vedno pa nastane prepir zaradi tega, ali pa zaradi denarja,pa tudi, če jest hočem kam it.Tu za njega nastane problem in mi pravi, da ne bo on garal, jaz pa nekje uživala,pa tudi če je to kavica s prijateljico.
Vsega sem že naveličana,skušala sem se že pogovorit 1000krat,pa ne gre, zato sem se skoraj odločila, da zapusti mene in sinčka.to semmu tudi že rekla, pa mi je rekel; dokler mi ne vrneš vsega denarja, ki sem ga vložil, ne grem nikamor!!! Jaz bi mu že vrnila, če bi imela; je pa rekel vse naenkrat,ker ve da nimam (živiva namreč pri meni). Obnaša se zelo otročje.
Povejte mi prosim kaj naj storim. Naveličana sem vsega tega in ne morem več prenašat takega odnosa. V javnosti, ali pa pri njem doma pa se pokaže kao najboljši očka sem,partner itd…Čist sm z živci na konc!!!!!!!!!!!

Draga Kaja,

naredita lahko tudi konec, pa čeprav bo živel v istem stanovanju. Samo tudi ti se odloči in mu ničveč ne kuhaj in ne peglaj, če da on ves denar in če res samo on vse zasluži, ptoem naj tudi on vse plača. O vložkih v nekaj, pa je pri ločitvi vedno imeti dokaze, se pravi račune. JA vem, lahko ti greni življenje, vendar to ne bo večno, mogoče nekaj časa, ti pa repmisli, ali lahko greš kam, ali lahko prodaš. Vsekakor si lahko kaj privoščiš v življenju, če drugega ne, vsaj svoje življenje.

Primož

vsakič posebej se začudim, ko slišim ali berem podobne izjave.

Ženska…vložek v zakonski zvezi je tudi gospodinjenje in vzgoja otrok in to sodišče ob morebitni ločitvi full upošteva pri delitvi skupnega premoženja; delitev po prispevku velja le v zelo skrajnih primerih, ko so razlike med dohodki partnerjev ogromni. Poleg tega me zanima kdo plačuje za hrano, stroške stanovanja, za otroka……domnevam, da si to ti, glede na to da praviš da on tako okoli leta. Tole letanje ga namreč tudi stane.

Samo dejstvo, da je bil on tisti, ki je iz svoje plače dal za TV, še ne pomeni, da je TV samo njegov. Isto velja za fasado, parket…in če živi v tvojem stanovanju…mu ni treba plačevati najemnine. Ta potencialni donos je tvoj prispevek. (denarnega toka sicer res ni je pa vseeno kapitalski vložek)

Sicer pa začni spravljat njegove račune za nedružinske egoistične stroške. To je perfekten dokaz na sodišču, da si ga živela ti (plačevala za njegovo hrano, za čiščenje njegovih oblek,….)

Draga Kaja! Saj si vendar doma. On daje denar, ti pa mu nudiš streho nad glavo.Mislim!!!
Če se ne bo dalo zmenit, mu reci, da živi v tvojem stanovanju!!
Pogumno!

Kaja, za dobro tebe in otročka za samo suni v rit in pojdi novemu življenju naproti. Tudi sama sem imela podobnega egoista in mi je sedaj, ko sem sama, bistveno bolje…

Zvedaj se, da je tudi tvoje delo velik prispevek v skupnem gospodinjstvu. In mu to dopovej.

Je pa res, da partnerstvo veliko bolj enakopravno uspeva, če oba delata zunaj doma in ima vsak svojo plačo. Ker se bo vajino razmerje zgleda končalo, si boš itak morala najti delo in svoj zaslužek. Mislim, da te bo šele takrat začel ceniti tudi partner, samo bo na žalost že prepozno.

Daj Kaja, spomni se, kaj bi ti odgovoril pokojni primarij Košiček. Tvoj tipček te nikoli ni imel zares rad, tudi vajinega sinka nima, če tako živi. Znebi se ga, saj je dom tvoj.

Odseli ga, ali pa naj plačuje najemnino!

Pozdravljena!

Si že pomislila, da ima mogoče drugo? Mislim, da mu ne bi smela dajat nobenega denarja v primeru, da bi se odselil. Bodi odločna in mu postavi pogoje! Naj se odloči kaj bi rad v življenju. Jaz mu sploh ne bi verjela, da ni nobene druge, ker da takole hodi okrog cele dneve, nima drugega pojasnila. Bi bilo boljše, da bi bila sama.

Mateja

Napisala si:V javnosti, ali pa pri njem doma pa se pokaže kao najboljši očka sem,partner itd…
Torej- hodi čimveč naokoli z njim in uživaj tiste trenutke, ko on poskrbi za vse…

Naj ti plačuje najemnino, pa za pranje, likanje, kosila, pa polovico za varstvo otroka in njegovo vzgojo (pol ga je njegovega, ali ne?).
Če si se pa odločila ga vreči ven iz stanovanja, mu pa zaračunaj vse za nazaj (za čas tvoje porodniške) in potem ugotavljajta, kdo je komu kaj dolžan.
Veliko poguma, predvsem pa glej nase in na sinčka, saj si takega “očka” resnično ne zaslužita.
Srečno!

New Report

Close