Najdi forum

Dragi Primož in ostali,

redno prebiram ta forum, saj imamo ljudje najrazličnejše težave. Imam pa vprašanje za tebe in ostale. Naredila sem napako, veliko, največjo – katere si ne morem oprostiti. Poročena sem 14 let in imam dva otroka. Zanima pa me, kaj bi vi storili na mestu mojega moža. Pa naj povem, moža sem prevarala s sodelavcem s poljubi in besedami, ko pa je prišel trenutek, da bi bilo lahko kaj več (leže sva se poljubljala, vendar oblečena in lahko trdim tudi brez kakšne strasti) sem se ustrašila in zavedala neumnosti. Od takrat tudi nisem imala s sodelavem nič več.
Zaradi slabe vesti, vem da bi bilo bolje da bi bila tiho, pa vendar je bila krivda prevelika, sem možu vse to priznala in seveda sem ga tudi globoko prizadela in razočarala.
Kaj bi vi storili na mestu mojega moža. Bi mi oprostili? Vem, da me ne boste potolažili, dejanje je preveč sprijeno. Ne morem povedati, kako mi je za vse to žal, vendar je zdaj po toči zvoniti prepozno. Najbolj pa me jezi to, da sploh ne vem zakaj sem se v vse to spustila.
Pričakujem vaše obsodbe in graje pa morda tudi kakšno spodbudno.

Razočarana nad seboj.

Trapa,

oprotil bi ti!

zadeva pa je lahko tudi bolj kritična, vendar ni toliko odvisna od tebe, kot od moža. Kaj si pod varanje predtavlja on? seveda je tudi to varanje, če se z nekom zavestno poljubljaš. Ampak recimo, da imamo vsi kdaj takšen problem in smo na preizkušnji. V celotni tvoji zgodbi, pa jaz vidim, kljub napakam, odločitev, da delaš neumnost, večina bi jih šlo do konca, tebi pa je ravno v tistem trenutku družina nekaj pomenila. Marsikdo se bi kesal drugi dan in potem spraševal ali naj pove ali ne, in se počutil umazanega. Ti pa si to naredila takrat ko bi večina raje uživala. No kakorkoli že, napaka je, zagotovo ne bo edina, nisi pa niti prva niti zadnja, ki je kaj takega naredila. In kot sem rekel, je najbolj važno kako to sprejema mož, lahko bo oprostil, ampak obstaja priokus in to je lahko tista največja nevarnost, kaj bo pa on naredil v zameno. Bo tudi on kaj takega naredil, ali bo tudi on kam skočil, mogoče ne bo povedal? a se bosta še naprej lahko družila imela rada, reševala svoje probleme, ali se bo odnos spremenil?

Bolj je važno, da mu sedaj pokažeš, da ti je žal. Seveda ne smeš sedaj anrediti res prav vse, samo zaradi občutka krivde, vendar imaš nalogo, da se odkupiš in skupaj sprejmeta to napako in se dogovorita, da gresta naprej še vedno skupaj po poti in da se bosta trudila in odpravljala napake, ki pa jih na žalost imamo prav vsi.

Saj veš kako pravijo, tisto kar nas ne ubije, nas okrepi.

Mogoče bosta pa ravno zaradi tega dogodka, seveda če ga bosta sedaj razčlenila, oprostila, in sprejela, bolj cenila svojo skupno življenje. In bo to samo za opomin, da se vedno zavedamo kaj imamo sedaj. In ne da objokujemo takrat ko izgubimo.

Ljubezen je na preiskušnji ravno takrat ko moramo nekomu odpustiti in sprejeti. Če lahko, je ljubezen res velika. Če bo to storil, potem lahko za vse življenje veš, kako te ima rad in se potrudi, da vama bo naprej še lepše.

primož

po moje niti nisi sla ne vem kako dalec. ustavila si se. zavedala si se posledic preden bi bilo prepozno. cestitke za to. saj ko si enkrat v pozi, se tezko ustavis.

vsekakor je tezko za tvojega moza-a lahko bi bilo se huje- prizadela si njega, njegov ego, ponos, izgubila si del njegovega spostovanja do tebe, razocarala si ga…
vendar… si prepricana, da je on res tako nedolzen? ne misliti, da te napeljujem, da ga zaslisujes, ampak kolikokrat se je ze izkazalo, da je zena priznala, da ga je hotela prevarati, on ji zameri, razideta se… nato zena izve, da jo je on varal.

upam, da ni tako v tvojem primeru.

sama bi tezko oprostila partnerju prevaro, a bi se potrudila.

*-*

Tudi jaz bi ti oprostil. In to iz tega razloga, ker si mu vse povedala. S tem si dokazala, da iskreno misliš da ti je žal ter da je bila to samo napaka iz trenutne neumnosti, na katero nisi bila pripravljena. Upam, da tako misli tudi tvoj mož.
Želim ti vse dobro in da rešiš svoje probleme na čimbolj lep način.

zdaj je v bistvu vse odvisno od moža, kako bo reagiral, vendar mu bo pa sigurno hudo.
spodbudno in pohvalno pa je, da si zadnji trenutek prišla do spoznanja, da delaš narobe in nisi šla do konca. Še bolj pohvalno pa je, da si mu vse to priznala. Pa ne zaradi moža, pač pa zate osebno, saj veš kaj je prav in kaj ne. In s tem tudi ceniš življenje samo in okolico.
to moraš gledati na izkušnjo in iz nje morata tako ti kot mož potegniti najboljše in izkušnjo samo izkoristiti v svoje dobro za boljše razumevanje in uspešnejši zakon

Mu boš povedala?

Vprašanje, ki se bo tvojemu možu od zdaj naprej vrtelo v glavi je: zakaj in pa kdaj bo spet ponovila? Težka bo.

“Posle je**nja, nema kajanja!”

Dosti lažje bi ti bilo, če bi prej, preden se tovrstnih podvigov lotiš, razmislila o morebitnih posledicah – in ne samo ti, še kdo na tem forumu! 🙂

Kakšen točno je bil plan? Mal se dam dol – i nikome ništa? Mož tako ali tako ne bo izvedel, sodelavcu bo pa enkrat dovolj in potem se bova obnašala, kakor da se nič ni zgodilo? Če bi malo razmislila o posledicah svojih dejanj, potem se v to sploh ne bi spustila ali pa bi dejanje izvedla v celoti. A ni najhuje, kar se ti je sedaj zgodilo? Tehnično gledano moža niti nisi prevarala, njegovo zaupanje pa si vseeno izgubila, nesreča nesrečna! In če se poskušam postaviti v vlogo tvojega moža, potem imam pravico biti razočaran, mar ne? Izpovedala si ljubezen nekomu drugemu!

Kaj si iskala v razmerju s sodelavcem, česar doma nimaš? Možno je, da je tvoje dejanje že posledica stanja v tvojem zakonu, ne pa vzrok sedanjemu stanju. Potem je bilo to tvoje dejanje neizogibno in verjetno se ti kaj podbnega ponovno lahko pripeti.

Ko (če) se boš pa ponovno znašla v podobnih okoliščinah (ob predpostavki, da se nekako izvlečeš iz te godlje), ti pa svetujem, da o posledicah svojega početja vsaj malo razmisliš. Tako ene pol ure si vzami, ali pa še bolje eno minuto za vsako leto zakonske zveze in eno minuto za vsako leto starosti vajinih otrok.

LP

Glede na to, da si se pravočasno ustavila..in se zavedla kaj delaš…?
Čeprav je zaupanje temelj zakona, so nekatere stvari v življenju, ki jih je bolje zamolčati. Ker škode ni bilo , partnerja pa s tem prizadanemo.
Glede na to, da si že kar nekaj časa poročena, ti je verjetno godila pozornost nekoga drugega.In te je zaneslo. Ampak ker si rekla STOP – pohvale vredno!

Verjetno si z možem vedno odkrita in je bilo breme preveliko, da mu ne bi povedala. Ampak po moje si storila napako.
Ker sem tudi jaz z možem odkrita, bi verjetno storila isto kot ti. In potem gre zaupanje po zlu, da ga pa spet pridobiš, pa je treba veliko truda.
Zdaj je kar je. Bodi potrpežljiva in stvar se bo uredila. Ne pa dopuščat, da boš vsakič, ko bo kakšen spor med vama, dobila pod nos kaj si storila!
Če ti je pripravljen odpustiti, potem mora bit to 100 %…drugače ne gre…
Prizadet je njegov ego….čez čas se bo pomiril…
Je pa še nekaj…
Glede na to, da si se v to spustila z sodelavcem, po moje mož ne bo dobro prenašal, da se vsak dan srečujeta. Glede tega se morata pogovoriti…
Postavi se na njegovo mesto, če bi se on spustil v kaj takšnega z njegovo sodelavko? Bi tebe tudi potem motilo, da se srečujeta vsak dan? Mene bi!

Drugače sem vedno kritična do varanja, ampak tvoj post mi zveni drugače zato sem se tudi oglasila.

Pa veliko sreče v zakonu in drugače…..byyy

Ena spodbudna zate Trapa,

Če je med vama vse KUL, potem ti na situacijo verjetno ne bo zameril. Malo igraj na poštenost, ko si mu vse povedala. Vsaj jaz ti nebi.

Če pa ni vse KUL in tvoj mož hodi s trdim spat, potem ti pa jaz nikakor nebi oprostil. In to z razlogom. V tem primeru se mu lahko odkupiš le z vsakdanjim sexom, ki bo prišel na tvojo pobudo.

Lp,
Andrej

No no. Ne se toliko žret. Seveda ti bo oprostil. Danes je teže gradit kot rušit, in če ima mož j…. bo šel preko tega. Zaradi malo cartanja pa ja ne bo razpadla še ea družina.
Srečno

Ne vem, kakšne kriterije uporablja, moderator za objavljene in neobjavljene odgovore na sporočila!?
Potem forum nima smisla, če ne objavi vseh mnenj oz. odgovorov kaj bi kdo storil…
(strinjam se, da se ne objavijo odgovori s kletvicami ali jebi se, pejt u….p….)

Tudi nasveti, ki imajo žaljivo vsebino in so že skorajda provokacije. Preberite si prvo sporočilo tega foruma, pa boste vedeli. Ne kritiziramo in ne obsojamo, samo komentiramo in prepričan sem, da znamo še tako nasprotno mnenje povedati z lepim tonom.

Primož

Nisi v zavidljivem položaju. Z možem se bosta morala o tem izčrpno pogovoriti. Predvsem mu boš morala pojasniti od A do Ž kako je do tega prišlo, če hočeš nazaj pridobiti njegovo zaupanje. Vrag je, da si izbrala prav sodelavca. Kot je že ena od sogovornic rekla, bo moža gotovo motilo, da se videvata v službi. Kakšna pa so tvoja nagnjenja do sodelavca? Zakaj te je zavedlo v to avanturo, ki je v bistvu precej nedolžna, vendar boš zaradi nje še nekaj časa plačevala? Mislim, da možu dolguješ iskren odgovor na ta in podobna vprašanja. Verjetno ti je manjkalo samo malo pozornosti in z možem se bosta morala potruditi, da bosta obnovila vajin odnos. Upam, da vama bo uspelo in da ne bo tvoja avanturica predolgo metala senco nanj.

Seveda, saj sem prebral vsa sporočila, preden sem jaz svojega oddal. Prvega sporočila si avtor Ti Primož. Nevem zakaj sam sebe promoviraš, a ostala mnenja so manj vredna oz. nekatera neobjavljena nič?!
Kar sem jaz napisal, je bil samo odgovor na tisto, kar je prosila “Trapa” in to brez nesramnosti in žaljive vsebine. V oklepaju navajam njen dobesedni prepis (Kaj bi vi storili na mestu mojega moža. Bi mi oprostili? Vem, da me ne boste potolažili, dejanje je preveč sprijeno………………Pričakujem vaše obsodbe in graje pa morda tudi kakšno spodbudno.)
Kako pa veš, da se mogoče ona z mojim odgovorom, ne bi strinjala. Mogoce bi ga oba celo z veseljem upoštevala. Ni malo parov, ki dejansko tako zadovoljno živijo…
Prvic sem dal svoj odgovor v ta forum “ljubezenski nasveti” in verjetno tudi zadnjič zaradi neobjavljenega odgovora.
Po mojem je bolje, da se spremeni ime foruma v “Primoževi ljubezenski nasveti”.
Upam, da ta ton ni zate žaljiv in provokativen oziroma če je, mi svetuj kako naj svoje mnenje povem z “lepim” tonom.
p.s. nekaterim nestabilnim osebam včasih pomaga le ostrejši ton, tudi žaljiv , da se postavijo zopet na realna tla, ne pa zavijanje v vato.

Franci, res je kar si napisal, potreben je včasih tudi ostrejši ton. Kakor pa vidiš niso to samo moji nasveti, je pa ja jasno, da je prvi moj, saj sem le moderator in za tem kar napišem tudi stojim. Vedo kdo sem in me tudi poznajo, kar za druge uporabnike tega foruma ne morem trditi, da so to kar so. Zato je neumesno mene primerjati z vami. Če pač presodim, da tema in sporočilo ni primerno iz kakršnega koli razloga, ga preprosto ne objavim. Če pa pod sporočilo napišete še vaše ima in priimek in pomožnosti pustite še telefon, potem pa bom to objavil, kajti vsi moji podatki so dostopni vsem. Vaš je žal samo nick o katerem pa ne vemo ničesar.
Najlažje je soditi, če nihče ne ve kdo ste.

Recimo to sodnikom, ki imajo zelo nehvležno delo, obsoditi morajo krivce in velikokrat se jih ne upajo ravno zaradi tega ker so javni.

Mene lahko vsk kritizira in pove kar hoče, v vsakem primeru, četudi ne objavim sem prebral, se pravi, da ste lahko sigurni, da je sporočilo prišlo do mene. Če pa ocenim, da ni za v javnost in ni primeren odgovor, se pač opravičujem, ampak za tem kar objavim stojim in za tem kar ne tudi. Je moderiran forum in ne javen: če bi bil javen, bi lahko vsak napisal in vprašal na forumu Življenje ah to življenje in bi prejel vse odgovore, ker jih verjetno ne bi šel brisat, razen res krutih ob katerih bi me uporabniki prosili naj to izbrišem.
Ker pa je vprašal tukaj, je vsaj meni jasno, da je bilo vprašanje namenjeno meni in da se vprašalec zaveda, da ga jaz moderiram in da bom skozi sito spustil tudi mnenja in komentarje, drugače verjetno tu ne bi spraševal.

ŽAl mi je, če kaj ne objavim, ampak o tem bi morali imeti svoj forum imam pa tudi forum O med.over.net kjer lahko napišete kritiko, tam je še nikoli nisem pobrisal.

Primož

Primož spregledal sem, da so na desni strani forumi, ki imajo svojega moderatorja. Kdaj pa kdaj, odprem razne forume, tko na levi kot na desni strani in mal preberem. Na levi se pač odgovor takoj pojavi, tukaj se pa ni tudi po dveh dneh. No, tudi jaz ne vem nič o tebi, tako kot o ostalih ne in se s tem nič ne obremenjujem. Zame so bolj bistvena vprašanja in odgovori, ne glede kdo jih je napisal.
Malo prej sem prebral kar nekaj tvojih odgovorov in drugih. Imam občutek, da imaš tako sito, ki spusti samo tisto skozi, ki imajo nekako podobno mnenje tvojemu. “Pingu” si objavil odgovor pod pogojem, da si zraven dodal svoj komentar, čeprav sprva nisi razumel, kaj je hotel s tem Pingu povedati…
Vprašanje “Trape” ni bilo namenjeno samo tebi, kot praviš. Če bi njeno sporočilo bolje prebral, je bilo namenjeno tebi in ostalim in jaz spadam med ostale.
Ker je pač pisalo, kaj bi jaz storil, sem se odločil podati svoj odgovor. Nekako v tej smeri sem napisal: Jaz bi predlagal ženi, ki bi me prevarala, naj mi da recimo 3 mesece časa, da si najdem ljubico. Potem času bi se usedla skupaj in se pogovorila. Če bi obema odgovarjale spremembe (po pravic povedano meni bi), bi ji predlagal, da si najdeva kakšen par s podobno miselnostjo. Ampak tega se meni ni treba bati…zato bi ona čutila isto užaljenost, potrtost, kot bi jo jaz, ko bi mi povedala, da me je prevarala. V vsakem primeru se pa ne bi ločil zaradi tega ali kakšne mule kuhal. Sam oprostiti ji pa tudi prehitro ne bi smel, za tako velik greh. Nekako bi se mi morala odkupiti…Tako nekako sedaj razmišljam, kako bi bilo res, pa ne vem.
“Trapa” sploh ni napisala, ali ji je mož oprostil ali ne, le da je razočaran in žalosten. Skratka tako stvar ne moreš pozabiti od danes do jutri, četudi oprostiš. Lahko bi rekli čas bo zacelil rane…v nekaterih primerih lahko vez zaradi tega postane še bolj stabilna in čvrsta…pri nekaterih se pa žal rane nikdar ne zacelijo.

p.s. Primož-u da ne boš mislil, da samo kritiziram, jaz sem dal kritiko samo na tisto kar me je motilo…Skupna ocena je pa za ta forum in cel medovernet še zmeraj ODLIČNO oziroma -5, nekaj maneverskega prostora, je treba pač še pustiti za kakšne izboljšave…. 🙂

Hvala za pohvale, in seveda kritike.

Moderatorstvo pač ima svoje prednosti in slabosti. Naučil pa sem se nekaj: ljudje prehitro besede narobe razumejo, zato je moja korekcija usmerjena na posledice napačnega razumevanja, tako kot ti nisi vedel za dva dela forumov.

Enkrat sem že napisal, v Svetem pismu so same resnice, prav tako v marksizmu, problem je v tem, da si jih vsak razlaga po svoje in pride do problemov pri izvajanju.

od 1800 sporočil, pa sem pobrisal ene 10. Prisežem. gledam na nivo komentarjev ne toliko na vsebino. Vsaka kritika tako kot ta in tvoja prejšnja, je dobra in odobrena.

moj moto:
Če v iskrico pihneš,
razplamti,
če nanjo pluneš,
ugasne,
obeje prihaja iz tvojih ust.

primož

Sori Primož,

Ampak tukaj se pa močno strinjam s Francijem. In tvoj način me je tudi zmotil, zato sem tudi začel pisati v ta forum. Na vsako pisanje imaš odgovor in če ni ravno po tvojem okusu, ga tudi ne objaviš.

Ko sem na začetku prebiral tale forum, sem takoj opazil, ne le da si glavni, temveč da morajo biti odgovori predvsem tvoji ali pa vsaj zelo podobni tvojemu razmišljanju. Zato sem ti tudi navrgel dr. Koščička in dr. Ruglja kot neko protiutež. Ne zato, ker se povsem strinjam z njima, vendar zato, ker je resnica verjetno nekje vmes. Poleg tega je v razmišljanju obeh omenjenih veliko resnice. Pa če si to priznaš, ali pa ne.

Lp,
A

seveda je resnica v obeh, samo vseeno sta ona oba javni osebi, to je ravno tako kot bi jaz rekel pod psevdonimom “pameten”, da Rop ne zna voditi države in da je popoln kret…..in navadna pi….zato ker je……vse to lahko povem, saj me nihče ne pozna…..A….. Anonimnost je lepa reč, vendar nima teže. Objavil pa nisem kot sem rekel, samo ene 10 komentarjev in vprašanj od 1800, kar je 0.0055 vseh sporočil. Kot sem rekel, sem moderator in mimo tega ne morete iti, zato pa imam tudi nekaj privilegijev. Žal mi je, če je kdo potem užaljen, ampak vsem se nikoli ne da ugoditi. Tako to je.

Morali pa bi vedeti tudi vodilo, zakaj sem odprl ta forum, čemu je namenjen, kaj želimo z njim doseči, še veliko več bi morali vedeti, da bi razumeli, zakaj nekaj ja, zakaj nekaj ne in zakaj tako. Ampak to bi morali pa debatirati na kakšni kavici, ker drugače ne bi bilo konca.
tako je zaradi končnega cilja in ideje zaradi katere je bil ta sistem sploh postavljen. To pa ega kar 7 let nazaj, se pravi 7 let razvoja in študij zakaj tako.

Primož

New Report

Close