Najdi forum

Pozdravljeni.
Danes sem prvič prebirala tale forum, pa prosim za krajšo ali daljšo polemiko.
Problem: s tipom sva skupaj pet let, živiva skupaj, imava enega otroka. Tip je sicer v redu, prijazen, dober, delaven ima pa eno napako: ne seksa. v začetku sva to počela tudi dvakrat na dan, nato enkrat na teden, zdaj pa skoraj nič. V času nosečnosti sva dvakrat, po porodu (26.3.2002) pa le trikrat, nazadnje 14. januarja letos. Moram priznati, da nisem grda, ne debela, skratka taka kot pred nosečnostjo. Zakaj ne seksa? Ne vem, pač mu ni do stvari. Pravi, da ni peder, da nima druge, kar mu tudi 100% verjamem.
In zdaj k stvari. Imam enega prijatelja, s katerim sva včasih malo hodila. In seksala. In seksava še zdaj, kadar je prilika. Sicer ne ravno pogosto, pa vendar. Moj tip za to seveda ne ve, če bi, ne vem kaj bi bilo. Ali moram imeti hudo slabo vest? Človek pač vzame tam, kjer je…Morda se sliši preveč enostavno, ampak jaz si to pač tako razlagam. Živiš samo enkrat, pa da takrat ne bi užival?

Kakšna pa so vaša mnenja?

Lep pozdrav.

Kala,

a morajo biti za to mnenja? Če sta seksala s prijateljem, vseh teh pet let, kar si s “tipom” potem je popolnoma brez veze, da se zgovarjaš na pomanjkanje sexa, saj potrudila se tako ali tako nisi, da bi se pogovrorila in spravila stvari v red. ker ti ni bilo potrebno, problem je prijatelj, ker je premalokrat.

če je suša je pač potrebno malo globlje kopati, ampak še lažje je iti k sosednemu vodnjaku. Češ, kdo bo pa kopal, če mu ni treba.

primož

Primož,

Jaz pa mislim, da takrat, ko je bila po*****a dvakrat dnevno, ni imela prijatelja. Bi si pa upal trditi, da ji ni kaj dosti do svojega fanta, če ga naziva s tipom.

Kala,

da tvoj tip sexa s tabo, je to njegova zakonska dolžnost. In če tega ne počne, si najdi takega, ki bo to počel. Če ne želi sexat je podobno, kot če nebi hodil v službo in skrbel tate in za otroka.

Lp,
A

A

tisto s tipom se močno strinjam.
O tem kaj je zakonska dolžnost pa ne bi ravno. če je zakonska dolžnost sexat, lepo prosim….ni problem v sexu, problem je v dolžnosti.

Kaj je dolžnost in to zakonska, uh tukaj pa bo debata.

primož

Glej Primož,

Spoznala ga je drugačnega. Takrat je bil pripravljen sexat z njo redno. Sedaj se je pa izogiba. Se pravi, da jo je prevaral na nek način. Prepričan sem, da če bi se že na začetku pokazal v pravi luči, ona ne bi bila z njim in še manj bi imela otroka z njim. Pač ima močno potrebo po sexu in tip ji njenih pričakovanj ne izpolnjuje.

Sedaj pa o dolžnostih. Če me prijateljica prosi in si me želi, je moja dolžnost (OK, ne rečem da obvezujoča), da ji to njeno potrebo izpolnim. Drugače se bo zadovoljevala drugje, kot to počne Kala. In to počne zato, ker jo tip ne zadovoljuje. Se pravi, da to je neke vrste dolžnost, če želim imeti dober zakon. Lahko pa se ji izogibam in životarim. SICER JE PA TO MENI V VESELJE :)))

Ojla

Jaz do tega zgoraj napisanega zelo kritičen. Kala naj se najprej upraša, zakaj tip več ne sexa z njo, a je lahko kaj drugega narobe pri nje ali njemu. TO PA NI REŠITEV DA GA ZARADI TEGA PREVARAŠ S SVOJIM EX-TIPOM?
Sram naj te bo, če ti tip takorekoč nudi vse (razn sexa) ti pa ga kot kaka ku….,prevaraš, in kar je še huje varaš in varaš….
A si kdaj pomislila kaj bo , če bo on to zvedel …( če bi bila moja te bi jaz 100% pustil in odjebal) kaj se bo zgodilo s teboj in otrokom…..kaj boš rekla otroku čez 20 let… zakaj si šla narazen s njegovim biološkim očetom….ˇ”zato ker sem bila preveč potrebna in razuzdana” HALOOO…..

Če on zve za to boš prizadela njegov ponos, da hodi s teboj, ne bo več ponosen moz ki je ponosen da hodi s svojo ženo. mislil si bo KAJ naj še počnem s to…..
KALA: -Premisli kaj delaš!!!!

Sori za tako kritiko, tako jaz mislim
Želim ti najboljšo rešitev tega problema

Vsaka palca ima dva konca. Zakaj je nehal sexat? To bi mroali vprašati njega. Pri forumih je potrebno vedno vedeti nekaj: čeprav je anonimnost zagotovljena, je potrebno vedeti, da uporabniki že oblikujejo vprašanje tako, da bi bil odgovor pozitiven. Torej premalo vemo in to veliko premalo.

še vedno pa se ne strinjam tisto o dolžnostih, saj je dolžnost tudi, da se moški ne vsede pred TV, ampak rpej pospravi posodo, pomije, pobriše in posesa prah. če ne bo šla pa to potrebo po pomoči iskati drugam ?????

Primož

A, če že govoriš o dolžnostih, potem omeni še dolžnost, ki jo partnerja ponavadi sprejmeta preden se zapleteta v resno zvezo (sploh pa če gre za poroko). In ta dolžnost je spoštovanje do partnerja, kamor pa varanje sigurno ne sodi.
Sigurno pa kala ni ravnala pravilno, ker se ni potrudila da bi ugotovila zakaj njen tip noče seksat. Sigurno obstaja enostavna razlaga. Zelo mi je všeč Primožev rek:
“če je suša je pač potrebno malo globlje kopati, ampak še lažje je iti k sosednemu vodnjaku. Češ, kdo bo pa kopal, če mu ni treba.”

Moje mišljenje pa je naslednje:
Kdo pa pravi, da je zakon ali veza lahka. Kdo pa pravi, da so vedno samo rožice?
Koliko problemov, preprek in skrbi bo še in boš vedno, ko bo kaj narobe skočila drugam?
Temelj vsakega razmerja je zaupanje!
Kaj pa če je za tem, da mu ni do seksa kaj drugega? Ima morda probleme z erekcijo ali kakšne druge?
Če pa mu do seksa enostavno ni , potem se pogovori in mu povej koliko pač tebi pomeni.
Ne pa kar skočit v drugo posteljo in s tem opravit z zadevo. A boš potem vedno znova skakala po drugih posteljah , svojo pa pustila hladno?
Niso vsi moški kar takoj pripravljeni odkrito govorit in razlagat svoje probleme.?
Če pa sta do nosečnosti normalno seksala, potem je v ozadju sigurno nekaj.
Ni stvar v tem, da te je ” upecal”…..zdaj pa mu ni treba več.
Vsaj po moje ne.
Ne grej drugih rjuh, temveč poskrbi, da bo tvoja spet topla….! byyy

Pozdravljena!

Situacija je res popolnoma enostavna. Sebičnost in egoizem sta sicer pretežno moški lastnosti, očitno pa tebi nista tuji. Škoda, da si napisala premalo podatkov, kako si doma poskušala razrešiti svoj problem, bi bili odgovori verjetno drugačni. Če problema nisi poskušala razrešiti, ampak si samo poklicala rezervnega in se sprašuješ ali bi morala imeti slabo vest, potem ti je ni treba imeti. Moralnega mačka dobiš po mojih izkušnjah samo prvikrat, naslednji dan, sicer pa tako početje hitro postane rutina, tako da si ti že daleč onkraj točke, ko bi se še bilo smiselno sekirat.

Prej ali slej boš morala nečemu naredit konec, ali svojim skokm čez plot ali pa vajini zvezi. Menda ne misliš, da boš lahko s tem početjem nadaljevala v nedogled? Do takrat uživaj, potem se ti bo pa verjetno svet podrl na glavo! 🙂

LP

Napisal sem selo stran, pa se je zaradi izpada interneta nekje zgubila.

Da strnem prejšnje pisanje:

S prvim delom, se močno strinjam, da vsak svoje pisanje prilagaja sebi.Ti to verjetno najbolje veš.

Kar pa se drugega dela tiče sem sem globoko prepričan, da le nezrel ali nezainteresiran moški gleda TV, medtem ko mu partnerica opravlja gospodinska dela. Tudi na tem področju se morata partnerja razumeti in če eden izkorišča drugega, je to očiten znak, da je v partnerstvu nekaj narobe. In če je temu tako, potem nima smisla izgubljati časa in vstrajati v slabem zakonu.

Lp,
A

Mislim, da on že ve zakaj ne sexa s tabo. Kdo pa bi gledal tako …..kot si ti. Pa še tako prim…….a povrh vsega.
Kaj če bi se ti v kratkem času kaj zalomilo in bi ostala brez družine, pa bi ostala sama, pa me pol zanima, če bi ta tvoj prijatelj še vedno sexal s tabo.
Dvomim!

Ti sexaj. Bog ti daj zdravja.

Jaz se kar strinjam z Ajem, da je seks pomemben za razmerje. Poznam to, kar opisuje Kala. Nekaterim moškim čez nekaj časa pač zmanjka želje. Kdo ve zakaj. Se pa strinjam, da varanje ni rešitev. Dvojnega življenja pač ne moreš živeti dolgo, prej ali slej pride vsa stvar na dan. Posledice so lahko katastrofalne.
Težko je reči, zakaj se Kali to dogaja. Tudi ne vem, kaj je sama poskusila storiti, da bi se stvari z njenim partnerjem izboljšale. Glede na to, da imata otroka, bi bilo verjetno prav, da bi se čimbolj potrudila, če pa ne gre, pač ne gre in je bolje, da gresta vsak svojo pot, kot da svoj odnos spremenita v neko karikaturo.

PRIMOŽ

TI SI FACA!!!

Sončka pošiljam vsem.

Jaz pa imam na to povedat samo tole. Ta fant, ki ga ima oz. ona mu po kmečko pravi tip, ga sploh niti prebližno ne ljubi in to kar dela se mi gabi. Da bi jaz imela tako mamo je pogledam več nena, odgovor je čisto preprost – SAMO NA SVOJI RIT GLEDA, DA BO NJEJ LEPO ZA OSTALO JO BOLI K….
Tudi meni ni vedno do sex-a, zakaj – zato ker pač je mogočr kdaj človek utrujen? In ima skrbi tudi v službi? RAJE BI SE POGOVORILA O TEM KAJ GA MUČI. AJA MOGOČE PA JE PROBLEM RES V TEBI!!!!!!!!!! TI SE OKOLI KURVARIŠ ON BA JE DOMA Z OTROKOM. MOGOČE BI PA MOGLA BIT TI VEČ Z NJIM. Daj zamisli se malo al bodi z tvojim ljubimcem (lepše povedano) al pa se malo zresni, ker pri vsem tem bo najbolj trpel otrok!!!!!!!!!!!!!

Kala in ostali,
tudi jaz razumem Kalo, saj se meni dogaja podobno z možem, res pa je, da ga zaradi tega ne varam (sem pa o tem že razmišljala).

Veliko sem razmišljala o tem, zakaj seksava precej manj kot prej, pa mislim, da sem vzroke našla:
– nosečnost (moram reči, da so mene hormoni čisto zafrknili in mi v tem času sploh ni bilo do zadeve oz. sem se težko vzburila)
– dojenček (hudo sva bila utrujena, ni bilo časa, če je bil, sva ga izkoristila za spanje, pa sva potem po nosečnosti in porodniškem dopustu malo “ven prišla”)
– različni bioritmi (eden je bolj nočni človek, drugi jutranji, čez dan, ko bi bilo obema v redu, pa je tu otrok)
– čas trajanja zveze (na začetku je vsaka zveza bolj strastna, potem pa se je za zadeve treba bolj potruditi)
– stres (naporni službi)
in drugo.

Glavno pa je, da se nobenemu ne da (več) kaj preveč potruditi za drugega, sva pa se pogovorila o zadevah in se sedaj oba trudiva, da bi skopala globlji vodnjak 🙂
V vsem se razumeva, tudi sex, kadar je, je zelo v redu, z varanjem bi naredila več škode kot koristi, tu je tudi otrok.

Moj predlog: pozabi na varanje, ne priznaj, ne nadaljuj, ne razmišljaj o njem, ne imej slabe vesti, prekini stike, poskušaj vso to energijo, ki jo potrebuješ za skrivanje varanja, usmeriti v odnos s fantom in obuditi staro romantiko in sex tako, da bo po frekvenci zadeva nek kompromis med tvojimi željami in njegovimi (npr. enkrat tedensko?).

Lp

Nick 2
(sicer uporabljam drug nick, ampak tu bi rada malo več anonimnosti)

Spoštovani Kala,
Nekaj stvari me v vaši izjavi moti:

TIP – človeka, s katerim imate otroka in s katerim ste že 5 let, imenujete TIP, ne rečete mu “moj dragi, izvenzakonski partner ali pa mož” . Vašega partnerja ne spoštujete, zato ga tako imenujete.

TIP JE V REDU, PRIJAZEN, DOBER, DELAVEN…samo ne seksa. Menim, da če bi mu vi, Kala, vračali prijaznost, dobroto, ljubezen, bi se tudi seks ponovno prebudil.

Pravite: ZAKAJ NE SEKSA? NISEM GRDA, NE DEBELA… Za seks ni pomembna samo zunanjost, verjetno vašega partnerja ne privlačite več kot celovita oseba, z vašim slabim značajem vred. Mar mislite, da je za uspešno ljubezensko življenje pomembna samo zunanjost? Torej po vašem mnenju bi debele ženske ne seksale?? Pošteno se motite, dokaz je vaša izjava o vašem dobrem izgledu, pa vseeno ne seksate.

GLEDE VARANJA: sem proti kakršnemukoli varanju. Če bi radi imeli drugega TIPA, se enostavno s sedanjim razidite, pa ne bo varanja.

Vprašajte se, ali vašega partnerja sploh ljubite. Ali so njegove vrline: prijaznost, dobrota, delavnost premalo, da bi mu bili lahko zvesti ???

Lep pozdrav,

Bravo Evergreen, aplaus, aplaus!!

Nick2, zdaj pa poglej vse te vzroke, za katere meniš da so krivci za pomanjaknje seksa in pomisli kaj bi bilo, če bi srečala nekoga novega, bi se zagledala v njega, magari samo za igrice. Uf, kako hitro bi potem našla čas in energijo za tega novega. To isto energijo bi morala Kala in njej podobn(e)i usmeriti v partnerja. Nekak tako.

Draga Kala,

jaz pa mislim, da tvoj “zivljenski sopotnik” ve, da ga varas in ker
mu pac odgovarja zivljenje s tabo (ceprav brez spolnosti) to nekako prenasa.
Ceprav je vprasanje koliko casa….

New Report

Close