Najdi forum

Bom poskusila na kratko:
Sem locena mamica z dvemi otroki, locila sem se ker me je moj bivsi varal. Zdaj sem ze skoraj 4 leta sama, ker enostavno nocem hiteti v neko novo vezo, ce ne bom v to zares prepricana. Sem cisto zadovoljna zenska. V tem casu sem spoznala kar nekaj moskih, ampak kot receno, sem postala bolj previdna, kaj bi (bom) izbrala. Ce sploh bom. To sploh ni nujno. Bomo videli.
Moj trenutni problem:
Spoznala sem moskega, ki mi drugace zelo ustreza, ena stvar pa me moti. Zelo rad pogleda za dobro zensko. In mi to tudi pove. Zdaj ne vem, ali sem jaz zaradi slabe izkusnje postala preobcutljiva in sem ze cisto paranoicna, da me bo vsak prevaral, ali je res to signal, ki bi mi moral dati misliti. Naj povem se to, da me on tudi opozori na lepega moskega, naj ga pogledam. To je meni malo nenavadno. On je pred nekaj meseci koncal vezo z dekletom, ki je trajala 5 let in svoje punce ni nikoli prevaral (tako pravi). Je zelo odkrit, zelo druzaben, ima veliko prijateljev in prijateljic (kar me zopet malo moti) in mi iskreno pove, da se pac rad veliko raje druzi z zenskami kot z moskimi, ampak da z njimi nima nic. So mu pac bolj zanimive.
Midva se nisva stopila v vezo, jaz sem bolj v fazi opazovanja, saj se se ne poznava prav dolgo, ampak vseeno me ta ‘problem’? malo bega.

alisa,

vedno poudarjam, da je važen pogovor in to iskren pogovor. Če se zadeve sproti rešujejo ni potrebno pozabljati in se sprijazniti z problemi, kajti prej ali slej vse pride za nami in se začnemo obmetavati z zgodovino. Najbolje je vse takoj razčistiti. Če ti pove, potem je to zelo pozitiven znak, tako kot smo imeli nekaj debat nazaj temo, ko je mož povedal fantazijo ženi in ta je bila užaljena. No ugotovili smo, da je večina moških enakih, ssamo s to razliko, da nekateri ne povedo, drugi pa. pregovor tudi pravi: Kar ne vemo, ne boli.
No jaz sem pristaš sprotnega reševanja konfliktov in problemov, če temu sploh lahko rečemo problem. Čim imamo pomislek, je najbolje pogovoriti se, takoj, brez odlašanja. Seveda mirno, brez norenja, povemo kaj nas moti. Če pa imamo kakšen dvom, pa zopet povprašamo. le tako lahko izvemo, kaj kdo misli in kaj kdo hoče. če bosta oba takšna, bosta zagotovo veliko vedela drug o drugem in se vamo ne bo potrebno ničesar bati, ker vesta, da bosta vse izvedela.

Primož

Kakršen koli odgovor o tem, kakšen je on, bi bil neumesten. Dejstvo pa je, da če samo pogleda, ni to nič slabega. Kaj pa se dejansko dogaja v njegovi glavi, se pa ne ve.
Rad pa bi ti povedal, da ne računaj, da boste s komerkoli, ki ga boš spoznala, nekoč družina, kot ste bili z očetom tvojih otrok. Tudi če boš imela partnerja, boš za svoja otroka 95% skrbela sama. Lahko se boste imeli lepo in bo vse OK (ti privoščim), vendar takih odnosov ne bo. Ne želim ti zbijati morala, vendar tko je.

Vso srečo,
A

Tako kot je rekel Primož: pogovor, pogovor in še enkrat pogovor!

Če se resnično dobro razumeta in sta iskrena eden do drugega, mu lahko mirne vesti poveš, da te je ‘pičila kača’ in da se zato bojiš ‘zvite vrvi’. Razumel bo.

Mislim, da bosta po pravem pogovoru znala tudi to zadevo urediti.

tezko je presoditi cloveka na daljavo, vendar po mojem okusu ze ni. Pa ne da sem ljubosumna, se zdalec ne. Moski mora biti pravi moski in ne babja kvanta. To zenske delamo, da druge gledamo in komentiramo, a ne? Moskim se seveda dopadejo zenske, kot se nam moski, pa moramo biti malo diplomatski, ni vsaka beseda primerna za vsak trenutek, vcasih moras zadrzati kaj zase.
To je samo moje mnenje.Mislim, da imas priloznost sedaj izbirati in pocakati, bos videla da bo cas vse pokazal.Ce imas pomisleke, te ze nekaj moti in to ni uredu.

Pozdravljena,

Odkrito povedano, mislim da sem to jaz ta moški. Ali hodim s tabo ali pa je to hec. Tudi jaz svoji punci to povem, čeprav vem da ne bi smel. Pa vidim dobro žensko in gledam za njo, pa kaj potem in se ne sramujem za to ona pa že nori. Z očmi nič ne narediš, je pa res da če bi imel priložnost, bi jo izkoristil, kakor jo vsi normalni moški in to brez izjeme. Fora je le v tem, kako pogosto to delajo partnerji in kako dobro to znajo skrit.Eni to počno celo življenje brez, da bi žene oz. možje za to izvedele in živijo v lepem prepričanju, da so one središče njegovega sveta, takšne ljudi in igralce najbolj spoštujem. ZAKAJ SE TO DOGAJA? Ne vem. Nekateri se s tem mogoče res potrjujejo, jaz osebno pa to enostavno čutim, ker je v meni sprogramirano in mi ni nič lepšega kot pogledati lepo dekle in nekako fantazirati, kar vem da nikoli ne bi moglo biti tako…Sem s punco skupaj 3 leta je nisem varal in je tudi nimam namena, ampak mogoče srečaš v življenju kdaj še kakšno osebo, ki ne vem v tebi vzbudi nekaj kar že dolgo nisi čutil in potem je na preizkusu tvoj tvoj močan oz. šibek karakter.Da bi pa zavrgel vse kar sem ustvaril z nekom prej v 20-ih letih za eno drugo, ki je pod velikim vprašajem, ne vem jaz to ne bi storil, drug človek pa se drugače odloči.
Kako ženske na to gledajo ne vem in me tudi ne zanima, ker itak tega ne bi razumel, ker smo si zelo različni.

!!
Moj nasvet, imej ga nekaj časa na takšni majhni preizkušnji, kot ga imaš sedaj in pusti času čas pa se bo izkazalo. Če te to preveč moti potem se pogovori, naj te komentarje obdrži zase in če je v redu človek, bo to storil ali se vsaj potrudil, dalje boš pa sama videla in vedela, pa ne preveč komplicirat, ker to ne vodi nikamor. Če ti ne ustreza njegovo razmišljanje in pogledi na življenje, potem je bolje nehati sedaj, ko naveza še ni zelo močna, kot čez nekaj časa, ko bo vse skupaj mnogo težje.
!!

Mam pa tudi občutek, da tem stvarem vse preveč pomena gre zadnje čase in bednih pogovorov, ker mislim da so včasih, navkljub veri in vsemu, bili ljudje še bolj radoživi, pa je blo več srečnih zakonov kot danes.

Moram pa priznati, da tudi sam osebno nisem nikoli od ženske pričakoval, da mi bo celo življenje popolnoma zvesta. Če me vara v življenju z dvema ali tremi, torej se poseksa za spremembo, ne pa da ima razmerje in to tako da ne bom vedel bi jo popolnoma razumel, ker ne vem… enostavno bi jo razumel, ker je to pradavnina v nas, ki jo hočemo zatreti in nam kljub zakonom in vsemu ne gre in je nikoli ne bomo…

Ce se prav spominjam iz prejsnjih zapisov si tudi ti (A) ‘locenec’ z otrokom. Nic slabega, hocem reci, imas tudi take izkusnje. Se popolnoma zavedam, da ne bomo nikoli vec taka druzina kot smo bili z ‘originalnim’ ocetom, bomo pac drugacna. Sploh mislim, da bi bilo zelo slabo, ce bi se npr. moj novi partner trudil nadomestiti pravega oceta. Saj ne gre. In mislim, da lahko zacne normalno funkcionirati v druzini sele ko se tega zacne zavedati. Ampak vseeno bi tiste % glede skrbi za otroke jaz malo znizala – sploh je pa to zopet odvisno od posameznika.
Se strinjam Primoz! Treba se je pogovarjati, pogovarjati, pogovarjati, sproti snemati dol maske in se nehati pretvarjati. Ampak to je vcasih zelo tezko poceti z nekom, ki se ni navajen pogovarjati…

To o pogovoru sem ze osvojila in sem mu tudi povedala ze ta prvic ko me je to zmotilo (srecal je eno svojo prijateljico, jo z objemom pozdravil (to mi je cisto ok), potem pa si jo je vsaj 3x temeljito ogledal on nog do glave, jo prijel spredaj za pas – res je imela neke zanimive hlace – ampak to mi je bilo pa too much in me je zbodlo. Naslednji dan sem mu ze povedala, da me je presenetil s svojo ‘domacnostjo’ do te punce in je priznal, da je mogoce res nekaj prevec skakal okoli…
Kot receno, bomo videli, nikamor se mi ne mudi.

No, ta moski definitivno nisi ti!:-) Ocitno nas ima vec take ‘tezave’.
Pravis, da tvoja nori, ce gledas za dobro zensko, v naslednjem stavku pa, da je res, da ce bi imel priloznost, da bi jo izkoristil!!! kakor vsi normalni moski??!! (Primoz help!! Je to res??) Ona zato nori, ker ve, da bi izkoristil priloznost, ce bi jo imel. Jaz sem to dozivela in vem da BOLI, zato tega ne zelim se enkrat! In zato sem tako oprezna zdaj in me zmoti najmanjsi namig.

Draga alisa!

Sploh te ne poznam in prav mogoče je, da bom ob nepoznavanju vseh dejstev brcnil v temo. Že dober mesec se na različnih forumih vrstijo teme, podobne tvoji. Verjetno nekaj k temu prispeva tudi vročina in posledično pomankljivo oblečene mladenke. 🙂

Po mojem mnenju, gre v primeru kot je tvoj, za pomanjkanje samozavesti. Nobene ženske ne bi smelo begati dejstvo, da moški občasno pokomentira kakšno mimoidočo. Naj ti to tezo podkrepim še s staro jamajško modrostjo, ki jo mame razlagajo svojim sinovom: “You can look and build up your appettite, but then you go home to eat!”

Če te takšno početje pri tvojem (bodočem?) izbrancu moti, potem pač zaključi fazo opazovanja in poskušaj spoznati moškega, ki si drugih žensk ne ogleduje. To bo precej težko, če že ne nemogoče. Nekateri raje pogledajo za kakšnim dobrim fantom. 🙂 Ni pa res kar je napisal “Resen fant”, da bi vsak normalni moški brez izjeme izkoristil dano priložnost. V puberteti – nedvomno, samski – zelo verjetno, vezan in nesrečen – mogoče, vezan in srečen – zakaj točno – bod no resna – kje pa se mi da?

Ti samo poskrbi, da bo najboljša “hrana” vedno doma, pa naj gleda kolikor hoče!

LP

Kot bi brala sebe. Sama rada pogledam moške (tudi estetsko žensko pogledam) ampak je to tako kot bi gledala lepo sliko, lepoto drevesa, rož…tudi dele telesa…s to razliko da si ne želim tega “mesa”. Včasih vidim celo v pogledu na naravo ali kaj drugega kak navdih v seksualnem smislu. Tudi njega razumem ko si da duška. Včasih gledam kolesarje, motoriste in se mi zdijo prav seksi in to tudi komentiram…doma se mi samo smejijo. Pa se nikoli nisem peljala z motorjem niti si ne želim, kaj šele da bi me skrbelo za partnerja motorista. Ne reci da kdaj ne vzdihneš za kakim dobrim igralcem, pa točno veš da je to nekaj drugega. To so lahko samo navdihi. Te energije bi se mi zdelo škoda zatret v sebi. Saj veš slikar tudi rabi navdih. Pa kuharica tudi rabi kdaj navdih. Najbolj žalostno se mi zdi če je za navdih potreben izključno le “pornič”.
Tudi družim se z ženskami in moškimi, celo več z moškimi…to so drugačni odnosi…drugačni od partnerskega. Ne rečem da so lahko včasih kot noževo rezilo, vendar če odločno stojiš za tem kje je meja, se ti odnosi ne sprevržejo v varanje. Nikoli nisem varala in tudi ne bom, je preveč lepo doma. Še posebno ker sva vedno polna navdihov. Tudi če bi zaškripalo doma ne bi varala, najprej bi poskušala vse da ohranim vezo…v kolikor ne bi šlo je pa jasno da sledi razhod..prebolevanje…samota…kasneje nova veza.
Te pa povsem razumem, saj imaš bolečo izkušnjo za sabo. Take izkušnje sama nimam. Imam pač drugačne, ki so me pred leti vse predolgo zadrževale pri vstopu v naslednjo zvezo, danes pa mi niti malo ni žal. Včasih mi je bilo žal da se nisem prej sprijaznila in prej vrgla v življenje, danes pa tudi o tem ne razmišljam več.

New Report

Close