Najdi forum

Poročena sem 7 let, imam dva majhna otroka.
Z možem se stalno prepirava. Če ni problem vzgoja otrok
je pa denar. Trenutno se ne moreva zedinit okrog denarja.
On plačuje položnice(kar znese okrog 80 tisoč na mesec)
jaz pa imam čez vse ostalo. Problem je v tem, da on zahteva da
vodim evidenco in prispevava na mesec točno vsak pol.
Meni se zdi to neumno, ker vedno dam vse kar imam,poleg
tega sem cele dneve sama (ima trgovino in ves denar kar ga
zasluži vtakne vanjo).. in konec koncev smo družina..
Vrtiva se v začaranem krogu, ne morem se pogovort z njim,
vedno me ignorira ali nesramno žali… Meni se že od vsega
meša…želim si pogovora, ljubezni…če ne drugega zavoljo otrok,
ki jih imava oba rada.

Takole je pri nas: Ves denar je od obeh in oba sva pooblaščena na obeh tekočih računih. Gospodinjske obveznosti imamo porazdeljene nekako po principu moška / ženska opravila, vendar tudi jaz pogosto opravim kaj “ženskega”. Dejstvo je, da morata v družini delati oba. Pri vas je problem tista trgovina – ne jaz ne moja žena se za nič na svetu ne bi šla privatnega biznisa, ker sicer lahko samo znoriš – poznam nekaj takih primerov. Poznam pa tudi en primer, kjer se grejo privat biznis, pa je družina nadvse urejena in srečna in imajo dovolj časa zase in za šolo in za izlete, kljub temu da jim posel gre kar dobro in to brez kakršnihkoli nezakonitih prijemov. Ampak to je svetla izjema.

Dajta se enkrat v miru pogovorit, analizirajta stanje in želje, kajti gotovo ima vsak od vaju neke skrite želje in cilje. Otroke dajta nekam v varstvo in si vzemita čas in se pogovorita. Mirno, brez izpadov in brez vzkipljivosti. Vem, ko si z živci na koncu, je kaj takega skoraj nemogoče.

Mislim, da nista slaba človeka, tudi tvoj mož ne, je pa razumljivo, da imata precej skrbi. In skrbi se hitro lahko razrastejo v nezadovoljstvo, to pa v jezo, zadirčnost, sovraštvo.

Želim vama odkrit pogovor, brez jeze in sovraštva (tudi s tvoje strani). Naj vajini otroci ne trpijo zaradi bedarij.

Hvala lepa, KR EN , ker si si vzel čas in mi odgovoril.

Pozdravljeni

Tudi jaz iščem pomoč in sem našel Vas.

Sem preko 50, družina, otroci, in 18 letno dekle, gimnazijka, skoraj soseda, me osvaja. Pozdravlja, maha mi, sedaj sem pa dobil vabilo na zmenek…

Takle zaplet mi ni potreben, vzgoja mi tega ne dovoli, vendar je ne bi rad prizadel, ker je dobro dekle. Verjetno je to samo “zaljubljenost v starejšega” ki bo minila, vendar to traja že 2 leti.

Kaj lahko naredim? Se pogovorim z njo in kaj ji rečem? Da mi hrbet že nagaja in tudi ostali deli so za servis? Da imam ženo in otroke, saj to že ve. Da se obnašam do nje prostaško, da jo odvrnem? Da jo ignoriram in počakam da bo minilo?

Vse tole mi je padlo na misel, upam pa na Vaš nasvet

Anga

kam si pa ti 50 letnik padel, to je čisto drugi štos, odpri svojo temo, ne !

New Report

Close