Najdi forum

Čaj za dojenje

Karmen pozdravljena!
Zanima me naslednje: imam 4 mesečnika, ki ga polno dojim, mleka pa imam ravno prav, vsaj zdi se mi tako. Vsako jutro in večer spijem cca 2 x po 0,5 l zeliščnega čaja za dojenje, ki se ga kupi v trgovinah in lekarnah. Mislim, da je sestavljen iz melise, bazilike, janeža… Ali res spodbuja nastajanje mleka, kaj meniš ti? To sprašujem zato, ker se mi zdi čaj precej drag in bi ga potem morda raje zamenjala za bebe čaj, ki je občutno, občutno cenejši.
Torej, ali čaji in zeliščni pripravki spodbujajo nastajanje mleka?
LP in hvala za odgovor!

P.S. Malce pa vseeno pogrešam tvoje debate o dojenju na forumu “Starši staršem”, no ja kakor koli!

Draga Vesna,
če pogledaš, koliko sporočil se je nabralo na tem forumu v enem samem tednu delovanja, potem boš tudi videla, zakaj nimam več časa za forum Starši-staršem, he, he… žal je tako, da mi ta forum vzame res veliko časa in ga za druge stvari pač ostane bolj malo.

O čaju za dojenje sem pisala že nekaj dni nazaj, zato kar kopiram (in varčujem svoj čas, pa brez zamere):
****
Čaj za dojenje je v redu in če materi in otroku ustreza – naj ga naj mati le uživa. Čaji za dojenje vsebujejo blagodejna zelišča, ki dobro učinkujejo na mater, poleg tega pa pitje čaja zagotovi prepotrebno tekočino. Meni osebno je okus čaja zelo všeč, še posebej, ker ga ni potrebno dodatno sladkati in je tudi zato zelo primerna tekočina za doječo mater. Poudarjam pa, da samo uživanje čaja za dojenje, brez pogostega in pravilnega dojenja, ne more prinesti želenih rezultatov.
****
p.s. veliko mamic ne pije čaja za dojenje, pa prav tako lepo in brez problemov dojijo

mi smo rešili problem z nakupom posameznih sestavin. Melisa – lekarna, bazilika, mleta kumina – Spar ali industrijska trgovina Kolinske ali diskont Tuš, janež 1 kg – diskont Tuš (tam nekje za Kolosejem).

New Report

Close