Najdi forum

vdrte bradavice

Pozdravljeni!

A mi lahko pomagate in mi poveste kje lahko najdem Hoffmanove vaje, ki bi naj pomagale za tiste, ki imamo vdrte bradavice. Morda pa obstaja še kakšna druga možnost, kako to “nadlogo” odpravit.
Hvala in lep dan

Draga lana,
ker sem o vdrtih bradavicah že pisala nekaj dni nazaj, le kopiram:

***
V primeru ploskih ali vdrtih bradavic se pri dojenju lahko pojavijo težave, saj dojenček le stežka ali pa sploh ne more zagrabiti bradavice. Kakšne so vaše bradavice lahko preverite tako, da položite palec na vrhnji del in kazalec na spodnji del bradavičnega kolobarja, pri čemer prsta nežno stisnite. Bradavica naj bi ostala pokončna oz. izbočena. Če se namesto tega splošči ali celo obrne navznoter, je dobro, če nosi nosečnica oz. doječa mati posebne bradavične školjke in izvaja t.i. Hoffmanovo vajo. Drugi preprost preizkus je tudi opazovanje bradavic med spolnim vzburjenjem ali ob izpostavljenosti hladu. Če se bradavice ob tem izbočijo, o ploskih ali vdrtih bradavicah ne govorimo.

Bradavične školjke s podtlakom izvlečejo bradavice. Bradavične dobite v bolje založenih trgovinah z otroško opremo, pri nas se dobi le školjke znamke Avent. Ne zamenjujte školjke z nastavki, kako izgledajo, si lahko ogledate na straneh: http://www.aventbaby.com/uk/products/catalogue/breast_feeding/breast_shells.html

Hoffamnova vaja opisno izgleda takole: ženska naj večkrat dnevno izvaja te vaje na naslednji način – ženska naj postavi oba palca na začetek “podnožja” bradavice (ne na koncu bradavice in ne na koncu areole), tako da sta si palca nasproti. Počasi in nežno naj s palcema krožno pritiska okoli bradavice, tako, da gresta palca narazen, stran od bradavice, kar povzroči, da se bradavica rahlo privzdigne navzgor. S to vajo se razteguje tkivo, ki pretesno drži bradavico v areoli.

Nekateri strokovnjaki vaje ne priporočajo nosečnicam, ki imajo zelo občutljive bradavice (ker se tkivo lahko poškoduje) in zaradi možnosti, da se sprožijo predčasni popadki, če vam grozi nevarnost prezgodnjega poroda.

Po porodu si k izboljšanju stanja bradavic si lahko pomagamo tudi z uporabo kvalitetne prsne črpalke.
********

Nekaj več o tem je tudi na internetni strani: http://www.breastfeedingbasics.com/html/flat_inverted.htm, žal slike niso prav jasne.

ce je problem zaradi dojenja potem obstajajo nastavki in so v primeru vdrtih bradavic najboljsa pomoc , obstajajo tudi razni pripomočki ki delujejo na
principu vakuma/ med. brizga / ali pa npr. aparat za stskanje mleka ko
vakum potegne bradavico ven
Če pa je problem estetike potem se pa moje znanje koncalana je pisal/pisala:
>
> Pozdravljeni!
>
> A mi lahko pomagate in mi poveste kje lahko najdem Hoffmanove
> vaje, ki bi naj pomagale za tiste, ki imamo vdrte bradavice.
> Morda pa obstaja še kakšna druga možnost, kako to “nadlogo”
> odpravit.
> Hvala in lep dan

Dragi/draga Svarun,
upam, da ste dobro prebrali, kar sem odgovorila Lani. Sami nastavki težav z vdrtimi bradavicami ne rešujejo, tukaj velja poudariti, da se vdrte bradavice “rešujejo” le s posebnimi bradavičnimi školjkami, ki so popolnoma druga stvar, kakor nastavki. Uporaba nastavkov za dojenje v nekaterih posebnih primerih omogoča dojenje. Žal pa v večini primerov le daje trenutno iluzijo, da je problem z dojenjem rešen, saj je potrebno najprej odpraviti vzroke za težave, ne pa jih le začasno reševati.

O nastavkih za dojenje sem že pisala na:
http://med.over.net/phorum/read.php?f=94&i=121&t=4

New Report

Close