Najdi forum

dojenje in driska

Naš 18 mesecev star fantek ima hudo drisko. Mnenja o prehrani med drisko so različna. Eni zagovarjajo strogo dieto, drugi pravijo naj otrok je kar mu prija.
Kaj svetuješ ti? Moj fantek bi se samo dojil. Na silo zlijem vanj kakšen požirek
borovničevega čaja. Bojim se, da mu moje mleko trenutno bolj škodi kot koristi.
Prosim za nasvet.
LP

Draga Luja,
vaše mleko mu ZAGOTOVO ne škodi. Otrok dobro ve, kaj trenutno potrebuje in dojenje je zelo pomembno prav zaradi ohranja tekočijne v otrokovem telesu. Bolje, da se otrok doji, kakor popolnoma nič drugega. Mnenja o dietah pri driskih so različna, še najbolj primeren se mi zdi odgovor zdravnice Nine P na:
http://med.over.net/phorum/read.php?f=11&i=83120&t=83025

Rada bi delila s teboj mojo izkušnjo. Moj mlajši fantiček je najprej zbolel za noricami, kasneje dobil kožni infekt in zaradi tega zelo močne antibiotike. Posledica je bila huda driska in popolna odsotnost apetita. Čaja tudi pogledal ni, štele so samo “zize”. Izmučena sem bila od samega dojenja, saj je takrat imel že 10 mesecev in moje zaloge niso zadoščale za fantičev želodček. Izključno in samo dojil se je celih osem dni. Bila sem hudo zaskrbljena, ker je iz njega istočasno teklo po principu noter in takoj ven. Lulanja pa nobenega, samo driska…Tako me je skrbelo, da sem poklicala že 25-ič pediatrinjo, ji povedala, da otrok nič ne pije, da teče iz njega… Takoj sem ga morala pripeljati, vzeli so mu kri za testiranje dehidriranosti. Rezultat je bil- odlično hidriran! Dojenje ga je reševalo! Tudi zato priporočajo čim daljše dojenje. No, tudi ta teden, je mali driskal, sicer ne toliko, kot po antibiotikih in spet živel samo od joške. Prav vesela sem, da ga pri 15 mesecih še vedno dojim. Brez skrbi bodi.

LP
EvaK

New Report

Close